Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Sağlık Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinde Söz Aldı

Milletvekili Şimşek Sağlık çalışanlarının ve vatandaşların yaşadığı sorunları dile getirdi.

25 Kasım 2021 Perşembe, 21:05
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Sağlık Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinde Söz Aldı
-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek, yapımı tamamlanan ve vatandaşların hizmetine sunulan hastaneler için teşekkür etti ve Tarsus Devlet hastanesinin de biran önce açılması gerektiğini önemle vurguladı.

Milletvekili Şimşek konuşmasının devamında; “ Bu pandemi süreci içerisinde fedakârca çalışan Bakanlık çalışanlarına ve sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Onlar için ne yapsak azdır diyorum. Özellikle corona sürecinde hayatını kaybedenlerin de mutlaka sağlık şehidi olarak kabul edilmesini talep ediyoruz.
Mersin Şehir Hastanesi, Tarsus Devlet Hastanesi, Silifke, Mut ve Anamur Devlet Hastaneleri için teşekkür ediyorum. Tarsus Devlet Hastanesinin bir an önce hizmete açılmasını bekliyoruz. Hem Mersin Şehir Hastanesi hem de Tarsus Devlet Hastanesinin otobandan ve E5'ten girişlerinde sıkıntı vardır. Gerçekten, Tarsus'a ve Mersin'e yakışan 2 tane güzel hastane yapılmıştır ama şu anda yapılan yollar buraya yakışmamaktadır. Ulaştırma Bakanına da konuyu aktardık; sizin de bu hastanelerin giriş çıkışlarıyla ilgili olarak mutlaka buraya yakışan şekilde yapılması noktasında desteğinizi bekliyoruz.
Tarsus 350 bin nüfuslu bir kent. 800 yataklı bir hastane yapılıyor. Burada mutlaka anjiyo, bypass, beyin ameliyatı ve bütün ameliyatlar yapılabilmelidir. 350 bin nüfuslu bir kentteki hastaların başka yere gitmesini biz istemiyoruz. Şu anda bize gelen bilgilere göre, "Mersin 30-35 kilometre, onun için bazı hastalar Mersin'e gitsin." gibi bir yaklaşım var. Kentin talebi, mutlaka bu hastanede bu ameliyatların yapılabilmesidir.
Çamlıyayla ve Tekir Yaylalarımız var yaz nüfusu 100 bini aşıyor. Buralarda da yazın vatandaşlarımıza mutlaka takviye doktor gönderiliyor, bunun için teşekkür ediyoruz ama mutlaka diyaliz ünitesi istiyorlar çünkü bu ilçelerde yaşayan insanların çoğunluğu yaşlı, yazın da ciddi nüfusları var, 100 bin civarında nüfus var. Onun için buraya mutlaka diyaliz ünitesinin en azından yaz aylarında konmasını istiyoruz.
Mersin eski Devlet Hastanesi var, şehrin de merkezinde, yürüme mesafesinde birçok insanın. Şu anda atıl durumda, buranın da fizik tedavi hastanesi olarak yapılması Mersinli hemşehrilerimizin talebidir. Fizik tedavi noktasında gerçekten hastanelerden randevu almakta sıkıntı yaşıyoruz. Burada mevcut bina var, burada yapılacak bir tadilatla burası fizik tedavi hastanesine dönüştürülebilir ve bölgenin de ciddi bir sorunu çözülmüş olur.
E-nabız gerçekten vatandaşlarımız için güzel bir hizmet ve devlet için de tasarrufa katkısı oluyor. Yalnız, özel hastanelerde çekilen filmler ve tahlil sonuçları devlet hastanesine gidildiği zaman, devlet hastanesindeki tahlil sonuçları da özel hastanelere gidildiği zaman oranın sisteminde birbiriyle bağlantılı olarak görülemiyor. Tabii, bilemiyorum, bunun hukuki bir sıkıntısı var mı? Ama oradaki doktorların da o şahsın verilerini, özellikle tomografi gibi veya birçok tahlil sonuçlarını buradan görebilmelerinin önü açılmalıdır.
Yoğun bakımlarla ilgili vatandaşlarımızdan bize talepler geliyor. Mersin Şehir Hastanesi, Mersin Üniversite Hastanesi uzman doktor olarak ya da Adana Başkent ve Balcalı Hastanelerimiz var. Yoğun bakımlar dolu ama bizim bir beyin kanaması geçiren ya da ciddi bir ameliyat olması gereken, trafik kazası geçiren vatandaşa bunu anlatabilmemiz mümkün değil. Yoğun bakımlarda mutlaka doluluk olacak ama bu doluluktaki sıraya göre bile olsa, en azından uzman doktor olan yere mutlaka bu hastanın sevkinin anında yapılabilmesi lazım. Dün gece beni bir hemşehrim arıyor, hasta beyin kanaması geçiriyor, işte şehir hastanesinde ona müdahale edecek olan doktor yok, üniversiteye gidecek, üniversitede yoğun bakımda yer yok. Bu defa vatandaşlarımız gerçekten zor durumda kalıyorlar. Bununla ilgili mutlaka kökten bir çözüm bulunmalı. Yani oranın yoğun bakımında yer yoksa, belki oraya en yakın yardımcı bir yoğun bakımda yer açılıp hastanın nakli gerçekleşmelidir. Yoğun bakım hastasına "Yer yok." demeyi biz vatandaşa izah edemiyoruz. Bununla ilgili de mutlaka bir çalışma yapmanızı bekliyoruz.
En kısa zamanda da Tarsus Devlet Hastanesini, inşallah, hep beraber açmayı Cenab-ı Allah nasip etsin diyor, saygılar sunuyorum” şeklinde ifadeler kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin