MHP'Lİ İLÇE BAŞKANI YILDIRIM'DAN CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ UYAN'A TEPKİ

Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus ilçe Başkanı Fatih Yıldırım, bugün Tarsus Belediye Meclis Toplantısında grubu adına yaptığı konuşma nedeniyle CHP Meclis Üyesi Ali Uyan'a tepki gösterdi

03 Eylül 2024 Salı, 17:25
MHP'Lİ İLÇE BAŞKANI YILDIRIM'DAN CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ UYAN'A TEPKİ
-

Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus ilçe Başkanı Fatih Yıldırım, bugün Tarsus Belediye Meclis Toplantısında grubu adına yaptığı konuşma nedeniyle CHP Meclis Üyesi Ali Uyan'a tepki gösterdi

Başkan Yıldırım 'ın konu ile ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle:
"03.09.2024 Salı günü yapılan Tarsus Belediye Meclisi Olağan Toplantısında yaşanan olaylar üzerine, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin önüne geçmek maksadıyla açıklama yapmamız gereksinim haline gelmiştir.
Tarsus Belediye Başkanı Sayın Ali Boltaç’ın daha önceki birleşimlerde “Genel siyaseti Tarsus Belediyesi Meclis oturumuna taşımayın” ısrarı ve ikazına rağmen, CHP Grup Sözcüsü ve Başkan vekili Ali UYAN’ın genel siyasetin konusu olan Milli Eğitimle ilgili konuda; çatışmaya neden olabilecek derecede ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı ve nazik olmayan ifadelerle uzun bir konuşma yapmıştır.
Bahse konuşmanın içeriği ve üslubu Milliyetçi Hareket Partisi olarak tasvip edebileceğimiz bir kriterde değildir. Tarsus Belediye Başkanının diğer grup başkan vekilleri tarafından ikaz edilmesine rağmen; Ali UYAN’a müdahale edememesi, gergin konuşmayı devam ettirmesini de anlamak mümkün değildir. Sayın CHP Meclis Üyesi Ali Uyan’ın agresif ve ayrıştırıcı konuşma tarzının Sayın Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın iyi niyetine ve meclis disiplin ve otoritesine karşı yapılmış bir davranış olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca CHP-DEM Meclis üyesi Halil Demir’in mecliste yapmış olduğu konuşma Cumhuriyet Halk Partisinin de düşüncesi midir merak etmekteyiz. Zira terör örgütü elebaşı Selahattin Demirtaş ve arkadaşlarının avukatlık mesleklerini icra ettiklerinden dolayı cezaevinde yattıkları gibi bir yalanı savunan Halil Demir ve arkadaşlarını Tarsus Belediye Meclis Üyeliğine taşıyan CHP zihniyeti de çok iyi bilmelidir ki “SELAHATTİN DEMİRTAŞ KATİL VE TERÖRİSTTİR!”
Aziz Tarsus halkının, belediyemizin işleyişini takip eden yaşlı - genç hemşerilerimizin de ilgiyle takip ettikleri meclis toplantısında yapılan bu nezaketsizliğe daha fazla müsaade etmemek, toplantının amacı dışına kayan bu garip durumun içerisinde olmamak adına Milliyetçi Hareket Partisi grubu toplantıyı terk etmiştir.
Değerli kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE KAMYONETLE, MOTORSİKLET ÇARPIŞTI:1 YARALI
MANSUR YAVAŞ'TAN TARSUS BELEDİYESİ'NE ÖNEMLİ ZİYARET
ÇİFTLER NIKAHLARINI ARTIK MÜFTÜLÜKTE KIYDIRIYOR
“MERSİN’E EN BÜYÜK ESERİM HUZURU GETİRMİŞ OLMAK”
BAŞKAN SOFU, DAYANIŞMA YEMEĞİ VERDİ
Tarsus'ta Bıçaklı Şahıs Polis Tarafından Etkisiz Hale Getirildi
TARSUS'TA YABANCI UYRUKLULARIN EVİNDE YANGIN ...
BÜYÜKŞEHİR'DEN KARBOĞAZINA KIŞ SPORLARI MERKEZİ
Mersin Balık Pazarında 10 Kiloluk Fangri Mercanı
MERSİN'DE LASTİĞİ PATLAYAN TIR KAZASI KORKUTTU

Mersin Haber ,Mersin