MHP'li Baki Şimşek'ten Otoyol Açıklaması

''Tarsus-Mersin arası otobanın ücretsiz hale getirilmesini istiyoruz.''

16 Şubat 2018 Cuma, 20:01
MHP'li Baki Şimşek'ten Otoyol Açıklaması
-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki ŞİMŞEK; TBMM Genel Kurulunda söz alarak, Tarsus- Mersin arası trafiğin rahatlaması için otoban trafiğinin ücretsiz olması gerektiğini ve Tarsus ilçesine araç muayene istasyonunun yapılması gerektiğini söyledi.
Şimşek şu açıklamalarda bulundu:
“Adana-Ceyhan arası otoban ücretsizdir. Mersinli hemşehrilerimiz de Tarsus-Mersin arası otoban trafiğinin ücretsiz olmasını ve şehir içi trafiğin rahatlamasını beklemektedirler. Çünkü Mersin'in iki tane ana giriş hattı vardır, her iki giriş hattında da şu anda batçık projesi yapılmaktadır. Ve şehir içi trafiği Adana-Mersin istikametinde felç olmuş durumdadır. Bakanlığın acilen bunu gündeme alıp Tarsus-Mersin arası otobanı ücretsiz hâle getirmesini istiyoruz.
İkinci talebimiz de, nüfusu 400 bine yaklaşan Mersin'in Tarsus ilçesinde araç muayene istasyonu yoktur. Sayın Bakana bunu yazılı olarak da sormamıza rağmen, şehrin 10 kilometre yakınında başka bir bölgede istasyon olduğunu ve yeni bir istasyona gerek duyulmadığını belirtmiştir. Oradaki istasyon yetersizdir. Mutlaka Tarsus ilçesine kendi sınırları içerisinde yeni bir istasyon yapılması gerekmektedir. Diğer istasyon Büyükşehir Yasası'yla beraber Mersin'in Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde kalmıştır. Bunun mutlaka gündeme alınmasını ve 400 bin nüfuslu bir kentin araç muayene istasyonundan mahrum bırakılmamasını istiyorum”  diye konuştu.
Baki  ŞİMŞEK, Tece sahillerini de gündeme taşıyarak, “ Geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisinde dile getirdiğimiz, Mersin Mezitli Tece sahillerindeki 76 bin metrekare yeşil alan olan arazinin TOKİ'ye devriyle ilgili çalışmaların durdurulduğunu Sayın Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan açıklamıştır. Sayın Kalkınma Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Yalnız, bundan sonraki süreçte de bu arazinin boşlukta bırakılmamasını ve belediyeye devrinin yapılarak amacına uygun olarak, yeşil alan olarak Mersin halkının hizmetine sunulmasını, bununla ilgili de Sayın Bakanın gerek TOKİ Başkanıyla gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanıyla gerekli görüşmeleri yaparak Millî Emlak Müdürlüğü tarafından bu arazinin tahsisinin öncelikli olarak belediyelere devrini ve amacına uygun bir şekilde Mersin halkının hizmetine sunulmasını talep ediyoruz” dedi.


KAYNAK: Tarsus Akdeniz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin