MHP Mersin Milletvekili Şimşek, Yörükleri Ziyaret Etti

Şimşek, "Yörüklerime çadırlarında dalgalandırdıkları Al Bayrağımız için devletimiz ve milletimiz adına teşekkür ediyorum”

05 Ağustos 2022 Cuma, 10:57
G: 05.08.2022 - 10:58
MHP Mersin Milletvekili Şimşek, Yörükleri Ziyaret Etti
-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek, konar göçer yaşam süren ve yaz mevsimini Torosların zirvesinde geçiren Yörükleri ziyaret etti.
Milletvekili Şimşek, ziyaret ettiği her Yörük Çadırlarında, Türk bayrağının dalgalanmasından dolayı duygulu anlar yaşarken “Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ‘Arkadaşlar, gidip Toros Dağlarına bakınız. Eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla Türk'ü yenemez’ demiştir. Bende bir Yörük çocuğu olarak Torosların zirvesinde ziyaret ettiğimiz Yörüklerime çadırlarında dalgalandırdıkları Al Bayrağımız için devletimiz ve milletimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
Torosların zirvesine çıkarken Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ve Çamlıyayla Belediyesi ekiplerinin Yörüklerin yollarını açtığını gören MHP Milletvekili Baki Şimşek, onlarla da bir süre sohbet edip, teşekkür etti.
Zirvedeki buluşmada Yörüklere hitaben bir konuşma yapan Milletvekili Şimşek “Devletimiz şayet zordaysa elbette Yörüklerimiz gidecek sınırda nöbet tutacak, ‘vatan’ diyecek, ‘millet’ diyecek, ‘bayrak’ diyecek. Bundan da kimse rahatsız olmayacak. Dün yaptık, bugün yapıyoruz, yarın gene bu millet zorda olursa, devlet zorda olursa Yörük gene mavzerini alır, çifte kırmasını alır, düşmana bu memleketi dar eder. Şunu hiç kimse asla unutmamalıdır ki, Yörüklerimiz bu memleketin öz evlatlarıdır” ifadesini kullandı.
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Torosların zirvesindeki Yörükleri ziyareti sonrasında yaptığı açıklamasında “Bizler her fırsatta halkımızın, vatandaşlarımızın ayağına gidiyor onların sorun ve taleplerini dinliyoruz. Vatandaşın sorunları bizim sorunlarımızdır. MHP Milletvekili olarak bizler sorunları çözmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ben bu vesileyle tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi ve yaşam biçimimizi kısacası özümüzü diri tutan, yaşatan Yörüklerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Torosların zirvesindeki Yörükler ise, ziyaretlerinden dolayı Milletvekili Baki Şimşek’e teşekkür ettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin