MHP İl Başkanından sandıkta usulsüzlük iddiası

SİVAS - MHP Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, seçimlerin devam ettiği Sivas’ta bazı okullarda usulsüz şekilde oy kullandırıldığını tespit ederek hukuki işlem başlattıklarını söyledi

01 Kasım 2015 Pazar, 15:35
MHP İl Başkanından sandıkta usulsüzlük iddiası
-

SİVAS - MHP Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, seçimlerin devam ettiği Sivas’ta bazı okullarda usulsüz şekilde oy kullandırıldığını tespit ederek hukuki işlem başlattıklarını söyledi. Özkan, bir sandık başkanının ise vatandaşlara oy verecekleri parti konusunda yönlendirme yaptığını, bir okulda ise AK Parti broşürleri dağıtılmasına polise şikayet etmelerine rağmen müdahale etmeyince kendilerinin engel olduğunu ifade etti.

MHP İl Başkanı Ragıp Özkan, MHP teşkilatları olarak sandık görevlileri, müşahitler ve gönüllüler ile birlikte alanda olduklarını belirterek, bazı okullarda usulsüz oy kullanıldığı yönünde tespitleri olduğunu ve tutanak tutarak hukuki yollara başvurduklarını ifade etti.

'SANDIK ALANINDA AK PARTİYE AİT BROŞÜRLER DAĞITILDI'

İl Başkanı Özkan şunları söyledi: “Çok yoğun bir takibimiz var. Takiplerimiz neticesinde bazı sandıklarda usulsüzlükler tespit ettik ve gerekli tutanakları tutarak şikâyetlerde de bulunduk. Örneğin 1088 nolu sandıkta isim listesinde bulunmayan iki kişiye Zara ilçesinde ise 1020 nolu sandıkta Sandık Başkanı tarafından oy kullandırıldığını tespit ettik ve gerekli hukuki işlem başlatıldı. Merkez Başöğretmen ilköğretim okulu 1076 nolu sandıkta sandık başkanının bizzat özellikle yaşlı vatandaşlara oy verecekleri parti konusunda yönlendirdiğini tespit ederek bununla ilgili de hukuki işlemi başlattık. Mevlana İlköğretim Okulu 1234 nolu sandıkta isim listesinde bulunmayan bir iki tane şahsa oy kullandırılma girişiminde bulunulması üzerine tutanak tutularak hukuki işlem başlatıldığını ifade etmek istiyorum. İnönü İlköğretim Okulunda sandık alanında AK Partiye ait broşürler dağıtılması şikâyet edilmesi üzerine polisin hiçbir şey yapmaması üzerine bizim arkadaşlarımız tarafından müdahale edilmek zorunda kalındı ve tutanak tutularak hukuki işlem başlatıldı.”

“OYLARIN DÜZGÜN TASNİFİ İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ”

Sandıkların kapatılması ve güvenli bir şekilde oyların tasnif edilmesi noktasında çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Ragıp Özkan, “Saat 16.00’da sandıklar kapatılacak o saate kadar herhangi bir hile olmaması için arkadaşlarımız sahada olacak. Saat 16.00’dan sonra ise oyların düzgün tasnifi ve Seçim Kuruluna ulaştırılması için arkadaşlarımız görev yerlerini terk etmeyecek. Allah’ın izniyle şu ana kadar geçen sürede milletimiz için hayırlı sonuçların çıkacağını düşünüyoruz. Umduğumuz gibi olmasını da Cenab-ı Hak’tan temenni ediyorum.” diye konuştu.

“İKTİDARDAN DÜŞMELERİ DEMEK HER ŞEYİ KAYBEDECEKLERİ ANLAMINA GELİYOR”

İktidar partisini de eleştiren Özkan, “Bir kere gözünü karartan bir güruh var. Çünkü iktidardan düşmeleri demek her şeyi kaybedecekleri anlamına geliyor. Daha büyük hukuki sorunlarla karşılaşacakları ayan beyan ortadayken daha küçük hukuki problemleri çokta abesle iştigal görmüyorum.” görüşünü savundu. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE 857 ŞAHIS YAKALANDI, 1521 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
Mersin, Çin’le Temaslarını Artırıyor
TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR, YARIN TARSUS'A GELİYOR
İZMİR, BİLECİK VE HATAY'DA 50 BİNİN ÜZERİNDE VATANDAŞ GÜVENLİ BÖLGEYE TAHLİYE EDİLDİ
Mersin Üniversitesi Girişim Limanı’nda Yeni Bir Girişimcilik Programı Başlıyor
Mersin'de Oto Yıkamada 3 Genç Ölü Bulundu
TİRAN- ÇUKUROVA İLK UÇUŞ GERÇEKLEŞTİ
BÜYÜKŞEHİR, YAŞLI VATANDAŞLARA ‘EVLAT SEVGİSİYLE’ DESTEK OLUYOR
KENT ORKESTRASI’NDAN UNUTULMAZ BİR KONSER DAHA
MERSİN'DE GÜLNAR VE SİLİFKE'DE YANGIN

Mersin Haber ,Mersin