Mezitli’de Şampiyonluğa Coşkulu Kutlama

Dünyanın en geniş katılımlı yarışmalarından birisi olan Uluslararası Guangzhou Kentsel İnovasyon Ödülleri şampiyonu olan Mezitli Belediyesi, yeni bir şampiyonluğa daha imza attı.

11 Ekim 2019 Cuma, 16:04
Mezitli’de Şampiyonluğa Coşkulu Kutlama
-

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, üretici kadınların ekonomik ve sosyal yaşamda daha fazla yer alması amacıyla hayata geçirilenMilan Paktı Ödülleri Şampiyonluğunu Türkiye’ye getirdi. Başkan Tarhan’ın gurur projesi olan Kadın Üretici Pazarları ile ‘Çevresel Zorluklar Ödülü’nü alan Başkan Tarhan, Fransa dönüşü Belediye Hizmet Binası önünde coşkuyla karşılandı.
Mezitli Belediyesi çalışanlarının yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Kadın Üretici Pazarında tezgâh açan kadınlar ve çok sayıda vatandaşın yer aldığı karşılama törenine eşi Sembol Tarhan ile birlikte katılan Başkan Tarhan, sevgi gösterileri arasında Belediye Hizmet Binasına geldi.
Hazırlanan platformda şampiyonluk sevincini üretici kadınlarla paylaşan Başkan Tarhan Mezitli’yi daha eşit, sağlıklı ve yaşanabilir bir kent haline getirmek, Mezitli’ye daha da büyük değer katmak için çalıştıklarının altını çizdiği konuşmasında “Sizlerle birlikte daha mutlu bir Mezitli için çaba gösteriyoruz. Bu çabamızın Dünya devletleri tarafından ödüllerle taçlandırılması gurumuzu artırıyor, bize daha fazla çalışma azmi aşılıyor” dedi.
Hizmet ederken Dünya genelinde denemiş örnekleri incelediklerine vurgu yapan Başkan Tarhan,“Bizim koşullarımıza, kültürümüze en uygun modelleri , uzman personellerimizle geliştiriyoruz. Gercekleştirdiğimiz uygulamaları, dünya ölçeğindeki platformlara taşıyoruz. 2018 yılının sonunda Çin Guangzhou kentindeki Inovasyon Ödülü gibi Milan Gıda Paktı Ödülü de; yaptığımız çalışmaları Dünyadaki uzmanlarla, belediye başkanları ve karar vericilerle paylaştığımız ; rekabetettigimiz bir platform. Ödül törenine 205 kentin belediye başkanı,kendi halklarından oluşan 450 milyon kişilik nüfusu temsilen bizlerle birlikte Fransa da idi.

Kadın Üretici Pazarları projemiz daha önce Çin'de Uluslararası Dünya Şampiyonluğu ödülünü almıştı. Bu kez de 5. si Fransa/Montpellier şehrinde düzenlenen gıda paktı töreninde 2 büyük ödülden en anlamlısı olan Milan PactMonetaryAwards ödülünü aldık. Belediyemiz inovasyon, etki ve içerme ölçütlerinden Washington Belediyesi gibi en yüksek puanları almıştır. Belediyemiz bu ölçütlere ilave olarak zorlu çevre faktörünü de ekleyerek başarılı olmuş ve çevresel zorluk ödülüne layık görülmüştür. Dünyanın her yerinden 104 proje yarışmaya katıldı. Washington, Rio de Jenerio, Nairobi, Berlin gibi büyük belediyelerle yarışmak kolay olmadı. İnandık, başardık” diye konuştu.
Artık Mezitli’nin Dünyanın çok önemli metropollerinde tanınır hale geldiğini dile getiren Başkan Tarhan, konuşmasında “Yarışma sonuçlarının açıklandığı Montpellier şehrinde, bayrağımızı meydanlara, caddelere, salonlara astırtmak; dünyanın dörtbir tarafından gelen katılımcılara Mezitli'yi tanıtmak onur vericiydi. Mezitli'yi dünyaya tanıtacağız dedik ve başarıyoruz. Tanıtım filmimizi izleyen katılımcılardan övgü dolu, duygulu sözler duyduk. Filmdeki kadınlarımızın sözleri çoğu izleyiciyi ağlattı. Konuşmamdaki Atatürk’e ait alıntılar birçok ülke temsilcisinin ayrı, ayrı teşekkürüne sahne oldu. Sizlere değişik kıtalardan belediye başkanlarının selamını getirdim” ifadelerine yer verdi.
Başkan Tarhan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Değerli arkadaşlar bu arada bazı ülkelerdeki demokrasi karşıtı yönetimler eleştirilirken, savaşlarda ölenler,açlıktanölenler,küreselısınma,ormanyangınları,seragazı,karbon izi gibi evrensel ölçekteki uluslararası sorunlar da değerlendirildi.
Ödül konuşmamın sonunda ise bu ödülü dünyadaki üreten kadınlar adına aldığımı ifade ettim.
Belediyemiz çalışanlarına, bize inanarak güç veren,her zaman kendilerini yanımda hissettiğim Mezitli ve Mersin halkı ile basın mensuplarına teşekkür ederim. Tabii ki en büyük teşekkür üreten kadınlarımıza...”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin