Mezitli’de Avrupa Hareketliliği

Ülkemizde çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’nın Mersin Ayağı Mezitli’de yapılacak. Mezitli, renkli ve birbirinden özel etkinliklerle hareketli bir hafta geçirecek.

13 Eylül 2019 Cuma, 10:45
Mezitli’de Avrupa Hareketliliği
-

16-22 Eylül tarihleri arasında yapılacak etkinlikler Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve birim müdürlerinin yapacağı bisiklet turu ile başlayacak. Mezitli Sahili boyunca gerçekleştirilecek bisiklet turu ile Mersinlilerin bisiklete ilgisi çekilmeye çalışılacak. Etkinliklerin ikinci gününde ise Başkan Tarhan ve Mezitli Belediyesi çalışanları hizmet binası önünde güne zumba yaparak başlayacak.
18 Eylül 2019 Çarşamba günü yürüyüşle başlayacak etkinliklerin ikinci gününde Başkan neşet Tarhan ve ekibi, çevrede bulunan esnaf ve vatandaşlarla görüşme yapacak.
Etkinliklerin 19 Eylül 2019 Perşembe günü ise Mezitli Belediyesi Down Kafede Falun Dafa buluşması yapılacak.
20 Eylül 2019 Cuma günü Soli Pompeiopolis Antik Limanında Doğu Akdeniz Rallisi Yelkenliler Sevgi Çemberi, Adnan Menderes Bulvarı Side Harabesi Yanında ise Guinness Rekorlar Kitabı Bateri Çalma Rekoru Denemesi yapılacak. Rekor Denemesinin 6 gün sürmesi bekleniyor.
21 Eylül 2019 Cumartesi Günü rehber eşliğinde Soli Pompeiopolis Antik Kenti ve Antik Limanı içine alan ‘Tarihin İçinde Yürüyoruz’ gezisi yapılacak.
Akşam ise Mezitli Belediyesi Down Kafede Mersin Devlet Opera ve Balesi Konseri ile konuklara müzik ziyafeti sunulacak.
Avrupa Hareketlilik Haftasının son günü olan 22 Eylül 2019 Pazar günü ise etkinlikler gün boyu gerçekleştirilecek. Mezitli Viranşehir Sahilinde yapılacak ‘Otomobilsiz Kent Günü’ etkinliğinde Mini Tenis – Satranç, İp Atlama – Voleybol – Sek Sek – Sokak Antrenmanları gibi sokak oyunlarının yanında canlı performanslar, Zumba, Falun Dafa gösterileri yapılacak.
‘Bisikletini, Patenini, Kaykayını Al Gel’ denilerek çağrı yapılan, “Otomobilsiz Gün” etkinliği çerçevesinde Viranşehir Caddesi tüm gün motorlu araç trafiğine kapatılarak sadece yaya ve bisikletlilerin kullanımına açılacak. Hafta kapsamında düzenlenen “Otomobilsiz Gün” etkinliğinde bisiklet turunun yanı sıra bisiklet eğitimleri ve yarışmaları, çocuklara yönelik faaliyetler ile sokak sanatçılarının performanslarına da yer verilecek.
2002 yılından bu yana motorlu araç trafiğinin kısıtlanması ve yerine sürdürülebilir ulaşım türlerinin teşviki amacıyla kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’na bu yıl dünya genelinde 51 ülkeden 2627 şehrin katılım sağladığını ifade eden Başkan Tarhan, tüm Mersinlileri yapılacak etkinliklere katılmaya davet etti.
Mezitli’nin sosyal ve çağdaş insanların yaşadığı bir kent olduğuna dikkat çeken Başkan Tarhan, “Paylaşmak sizi daha ileriye götürür’ sloganıyla düzenlenen etkinlikler ile sürdürülebilir ulaştırma önlemleri getirmek, teşvik etmek ve kişileri araç kullanımına alternatifler bulmaya davet etmek için özendirmek istenmekte.
Paylaşılan hareketlilik çözümlerini teşvik etmekte ve daha temiz ulaştırma şekillerinin faydalarına vurgu yapılmakta. Bu kapsamda düzenlediğimiz etkinliklerimizde halkımızla hareketli bir hafta bizi bekliyor” dedi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin