Mezitli Belediyesi’nden Tarım Hamlesi

Tarımsal üretimde bulunan kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara yönelik yaptığı çalışmalarla adını duyuran Mezitli Belediyesi, farklı bir çalışmaya daha imza atıyor.

05 Temmuz 2019 Cuma, 17:46
Mezitli Belediyesi’nden Tarım Hamlesi
-

Mezitli Belediyesi bünyesinde Başkan Yardımcısı Vakkas Kılınç’ın yönetiminde oluşturulan Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, kentin tarım ve hayvancılık alanındaki envanterini çıkaracak. Aralarında Belediye meclis üyeleri Ali Doğaner Soner Taş, Tepeköy Şeftali Üreticiler Birliği adına çiftçi Cafer Sapıtmaz, CHP İl Temsilcisi Ali Öztürk ve İlçe Temsilcisi Mehmet Aykut Şahin’in yer aldığı komisyon, yaşanan sorunları ortaya çıkararak buna karşı alınacak tedbirlerin programlı ve bilinçli olması için çalışacak.
Mezitli Belediyesi başta olmak üzere kurumların bu alanda bulunacağı faaliyet ve desteklerin doğru yönlendirilmesini de amaçlayan komisyon, üreticilerle tek tek görüşerek ihtiyaç ve üretim önceliklerini rapor haline getirecek.
Mezitli Belediyesi’nin sağladığı üretim ve afet desteklerinin köylere eşit dağıtılması için bilgi alışverişleri de yapacak komisyon üyeleri Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Mersin’in genel olarak verimli topraklara sahip olduğunu ve önemli ölçüde üretimin olmasına karşın bunu kazanca dönüştüremediğini ifade eden Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Komisyon Başkanı Vakkas Kılınç, “Biz çiftçimizin verimli bir üretim yapması ve karşılığını alması için Mezitli Belediyesi olarak elimizi taşın altına koymaya kararlıyız. Bunu ileriki dönemlerde yıllık stratejik plana da ekleyerek, sistemli bir hale gelmesini sağlamak istiyoruz. ” dedi.
Günümüzde yaşanan ekonomik sıkıntıyla birlikte tarımsal girdilerin artığını dile getiren Mezitli Belediye başkanı Neşet Tarhan da, Tarım ve Hayvancılık Komisyonunun kısa bir sürede önemli bir mesafe kat ettiğini görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Belediye olarak kırsal kesimde faaliyet gösteren üreticilere destek olmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Tarhan, konuşmasında, “Özellikle tarımla yaşamını sürdüren kırsal kesimlerde üretilen ürünlerin değerlendirilebilmesi için belediyenin imkânları ölçüsünde çaba sarf ediyoruz. Mesleğim gereği bölgemizde tarımın gelişmesi için son derece hassas davranıyorum. Özellikle bölgemizde yoğun olarak yetişen şeftalinin para etmesi için bir alışveriş mağaza zinciri ile görüşerek, marketlerinde sattıkları şeftaliyi bu bölgeden almalarına öncü olduk. Yine, Bayram tatillerinde çiftçilerimizin Mezitli'nin diledikleri bölgesinde ürünlerini satmalarına izin verdik. Bu konuda hem üretici ürününün para etmesini sağladı hem de tüketicinin doğal ürüne ucuza ulaşmasının önünü açtık. Afetten zarar gören çiftçimize ilaç desteğinde bulunduk. Yine ürünlerinin daha uzun süre dayanması için soğuk hava deposu çalışmaları yapıyoruz. Tüm bunların yanında Kadın Üretici Pazarlarımızın çiftçiler için ne denli büyük önem arz ettiğini anlatmaya gerek yok. Ancak gerek verilen yardımların eşit biçimde dağıtılabilmesi gerekse çiftçimize bilinçli üretim yapmaları konusunda yol gösterebilmemiz açısında komisyonumuzu son derece önemsiyorum. Komisyonumuzun hazırlayacağı rapor doğrultusunda belediyemizin desteklerini ve kurumların çalışmalarını programlı bir biçimde yürütebileceğiz” İfadelerine yer verdi.
İşin doğru yapılabilmesi adına komisyona Belediye Başkan Yardımcısı Vakkas Kılınç’ın yanı sıra meclis üyeleri ve üreticileri de aldıklarına dikkat çeken Tarhan, “Komisyonumuzda belediye, meclis üyeleri, siyasiler ve en önemlisi üreticilerimiz var. Farklı kesimlere görev vererek sorunlara gerçek çözümler üretmek istiyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin