Mezitli Belediyesi Personeline Yüzde 22 Zam Yaptı

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan sözleşme ile kadrolu personele yüzde 22 zam yapıldı.

29 Mart 2019 Cuma, 18:07
G: 29.03.2019 - 18:40
Mezitli Belediyesi Personeline Yüzde 22 Zam Yaptı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Sözleşme Mezitli Belediyesi Meclis Salonunda, Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez arasında imzalandı. Çalışanların da katılımıyla gerçekleşen imza töreninde konuşan Ali Sönmez, çalışanların haklarını alabilmesi konusunda gösterdiği hassasiyet nedeniyle Başkan Tarhan’a teşekkür ederek, “Başkanımız en az bizim kadar hassas davranarak çalışanımıza böylesi bir imkan sağladığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Elimizden geldiğince biz de Başkanımız Neşet Tarhan da çalışanlarımıza en yüksek fiyat artışını vermeye çalıştık. Hepimiz asgari müşterekte birleşerek bu rakama ulaştık. Başkanımız ileriki dönemlerde ekonomik girdilerde artış yaşanması halinde bu fiyatları yeniden güncelleyeceğini de ifade etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye olarak yakalanan başarıda en büyük payın çalışanlara ait olduğunun altını çizen Başkan Tarhan ise “Biz çalışanımızın her zaman en iyisini alması gerektiğine inanıyoruz. Daha önce hatırlanacağı gibi çalışanlarımıza hakem heyetinin verdiği yüzde 4 zammı az bularak yüzde 4 zam da biz vermiştik. Bu sözleşmede de elimizden gelen en iyisini vermeye çalıştık. İmar yasasında yapılan değişikliklerin olumsuz etkisinin yanında, başta belediye hizmet binamız, amfi tiyatromuz, kültür merkezimiz olmak üzere imza attığımız dev projelerimiz nedeniyle maliyetlerde yaşanan artışı da göz önüne alarak verebileceğimiz en yüksek ücreti vermek istedik. Çalışanlarımızın yüzde 22 zammının yanı sıra sosyal haklarını da iyileştirdik” diye konuştu.
Sözleşme tarihinin seçimden hemen öncesine denk gelmesinin kendilerini daha hassas davranmaya zorladığına da dikkat çeken Tarhan, “Ben göreve gelmeden iki gün önce toplu sözleşme imzalanmıştı. Yine seçim öncesi sözleşme imzalama zorunluluğu bizim daha hassas olmamıza neden oldu. Bu durumun farklı algılanmaması adına en uygun olan artışı sağlamak istedik. Elbette ki önümüzdeki süreçte yaşanan gelişmelerden sonra bu ücretlerde yeni görüşmeler, düzenlemeler yapılacaktır. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Haber - Kaynak: Çeşmeli Haber

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin