Mezitli Belediyesi Aşure Lokması Dağıttı

680 yıl önce Hazreti Hüseyin’in şehit edilmesini anmak amacıyla her yıl Muharrem ayında düzenlenen Aşure Lokması dağıtımı Mezitli Belediyesi tarafından yapıldı.

14 Eylül 2019 Cumartesi, 17:45
Mezitli Belediyesi Aşure Lokması Dağıttı
-

Mezitli Belediyesi ilçede birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla Aşure Günü düzenleyerek, vatandaşlara aşure dağıttı. Alevi Dedesi Kazım Açıktepe’nin okuduğu dua ile başlayan Aşure lokması dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Mezitli Belediyesi hizmet binası önünde Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Aşure lokması dağıtımına, CHP Mersin Milletvekilleri, CHP Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayyar Tahiroğlu, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Alevi Dernekleri Mersin Şube Başkanı Ferdi Koç, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
‘ZULMÜN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’
Başkan Tarhan, Muharrem ayı dolayısıyla Mezitli Belediyesi olarak aşure günü etkinliği düzenlediklerini dile getirerek, “Aşure gününün, Hz Hüseyin ve evlatlarının şehit edildiği Kerbela’da şehit edildiği gün olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün ve yarınlarda duygularımızı taşkınlığa götürmeden, soğukkanlılığımızı kaybetmeden, fedakârlığı, insan sevgisini, özgürlük mücadelemizi sürekli kılmalıyız. Bizler, halkımıza zulüm yapan, onurumuza haklarımıza el uzatanlara, özgürlüğümüzü elimizden almak isteyen, adaleti yok etmek isteyenlere karşı her zaman eylem ve sözlerimizle karşı çıkmak durumundayız.Yezit orduları çadırlara saldırdığında; Hz. Hüseyin, Ebu Süfyan soyunun yandaşlarına; Dininiz yoksa ve ahiret azabından korkmuyorsanız bile, bari dünyada mert ve özgür karakterli olun! ‘Sizin savaşınız benimle; kadınlar ve çocuklardan ne istiyorsunuz?’ diyordu. Günümüzde kadın ve çocuklara taciz, tecavüz edenlerin yezitlerden ne farkı var? Hepimiz halkımıza zulmeden zalim yöneticilerin olmadığı Türkiye için mücadelemizi sürdürme zorunda ve kararlılığında olmalıyız” dedi.
Etkinlikte daha sonra okunan duaların ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin'de Büyükşehir Belediyesi, Gençlerin Kariyer Yolculuklarında Onları İleri Taşımaya Devam Ediyor
Mersin'de "Köy Bizim Şenlik Bizim"Le Her Köy Eğlenceye ve Müziğe Doyuyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nde Bolluk ve Bereket İçin Kaynayan Aşureler Mersinlilere Dağıtıldı
Cimcime Teyze 74 Yaşında Vefat Etti
Başkan Vahap Seçer, CHP Mersin Kadın Kolları İl Kongresi’ne Katıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Duyurdu: "Havalimanımız 10 Ağustos’ta Sayın Cumhurbaşkanımız Tarafından Hizmete Açılacak"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın Eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, Gül Çocuk Evinde Düzenlenen "Aşure Günü" Etkinliğine Katıldı
Uzun Yıllar Sonra Mersin Tarsus'ta Geleneksel Köyler Arası Futbol Turnuvası Başlıyor
Duvar Boyama Etkinliği İle Çocuklar Mersin'de RengÂrenk ve Eğlenceli Bir Gün Geçirdi
Mersin Büyükşehir Voleybol Kursu İle Minikler Hem Spor Yapıyor Hem Sosyalleşiyor

Mersin Haber ,Mersin