Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Hizmetlerin Gerçekleşebilmesi İçin Başkan Vahap Seçer’e Güvenilerek, Kendisine Moral Gücünü Vermemiz Gerekirdi

Büyükşehir ve Meski’nin borçlanma konularının görüşülmesi sırasında ayrı ayrı görüşlerini, meclisten beklentilerini dile getirdi.

18 Mayıs 2020 Pazartesi, 16:41
G: 19.05.2020 - 03:28
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Hizmetlerin Gerçekleşebilmesi İçin Başkan Vahap Seçer’e Güvenilerek, Kendisine Moral Gücünü Vermemiz Gerekirdi
-

Başkan Tarhan'ın açıklaması ise şöyle;
Mersin Büyükşehir Belediyemizin 250 milyon ve MESKİ Genel Müdürlüğü’nün 100 milyon borçlanma istemleri Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 16 Mayıs saat 14.00’deki toplantısında yaklaşık 5 saat süre ile görüşüldü.
Büyükşehir borçlanma onaylamasına geçildiği anda ve sonuç belli iken meclis toplantı salonundan çıkma kararımın bu çerçevede ve aşağıda belirttiğim Meclis’in siyasallaştırılmaya evrilmek istenmesi çerçevesinde değerlendirilmesi gerekir. (Ayrıca, MESKİ Genel Kurulunda da toplantının başından sonuna kadar Meclis Salonunda idim).
Neden-sonuç ilişkisinde diyalektik olarak değerlendirme derinliği yakalanamaz ise geriye bazı kişi veya kişilerin yanlış anlaması veya bazı bilinen amaç ile yaptığı yorum kalabiliyor.
Meclis toplantısı sırasında değişik partilerden çok sayıda vatandaş bana mesaj göndererek toplantının seyrini şiddetle eleştiriyorlardı. “Ne yapıyorsunuz?” diye soruyorlardı. 27 yıldır (6 yılı Meclis Üyesi olarak) Mersin Belediye Meclis Toplantılarını izleyen bir kişi olarak 5 saat borçlanma konusunun analitik olarak değerlendirilmesinden ziyade siyasi ön yargıların meclis öncesi kararlaştırıldığı izlenimini veren tartışmaları kamuoyu da izledi. Bu konuda takdiri halka bırakmak gerekir diye düşünüyorum.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, 16 Mayıs’a kadar olan süreçteki gelir ve gider akış tablolarını tek tek ve anlaşılır şekilde, yapılacak hizmetlerin her birini de şeffaf biçimde uzun uzun izah etti.
Halkımız meclisin borçlanma kararı ile ilgilenmekten ziyade belediyelerimizin halk yararına yaptığı ve yapacağı hizmetleri merak etmekte, izlemekte idi.
Ben bugüne kadar Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Vahap Seçer’in belediye bütçesini dürüstçe, akılcı bir şekilde yönettiğine inananlardanım.
Bu nedenle Başkanın istediği miktarlarda olmasa da “Meclisçe uygun görülecek oranda” (ki Mecliste önerim rakamsal olarak da 175 milyon ve 80 milyon olarak ifade edilmiştir) borçlanma yetkileri verilmeli idi.
Rahatsız olduğum bir diğer konu ise;
Belediye Meclislerinde siyasal parti bağlamında konuşmalar yasak olmasına karşın bu bağlamda meclis düzenini etkileyen bazı konuşmalardı.
Mersin ve 13 ilçesinin beklediği hizmetlerin gerçekleşebilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e güvenilerek, kendisine moral gücünü vermemiz gerekirdi diye düşünüyorum.
Umarım bundan sonraki meclis toplantıları az sayıda da olsa bazı arkadaşların önyargılarından uzak, konuların daha objektif olarak değerlendirildiği Mersin halkı ile özleşen, Mersin halkının beklentilerine cevap verecek şekilde Türkiye’ye örnek olarak gerçekleşir.
NEŞET TARHAN
Mezitli Belediye Başkanı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin