Mezarlıklardaki Bayram Hazırlığı Vatandaşlardan Tam Not Aldı

Kurban Bayramı öncesi tüm birimleriyle aralıksız çalışarak kenti bayrama hazırlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kabir ziyaretlerini huzur içerisinde gerçekleştirmeleri için her ayrıntıyı düşündü.

12 Ağustos 2019 Pazartesi, 06:53
Mezarlıklardaki Bayram Hazırlığı Vatandaşlardan Tam Not Aldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Temizlikten onarıma, ücretsiz servis ve ring hizmetlerinden asfalt çalışmalarına kadar mezarlıklardaki tüm hazırlıklarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, yaptığı çalışmalarla yakınları ebediyete intikal eden ve kabir ziyaretlerini gerçekleştiren vatandaşlardan tam not aldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatlarıyla hummalı bir çalışma içerisine giren Büyükşehir Belediyesi, Mersin’i huzur dolu bir bayrama hazırladı. Özellikle bayram öncesi yoğun bir mesai ile mezarlıklardaki hazırlık çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşların mezarlık ziyaretlerini huzur ve konfor içerisinde gerçekleştirmelerini sağladı.

Ziyaretçiler için her ayrıntı düşünüldü

Bayramda yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Güneykent ve Akbelen Mezarlıklarında çok yönlü bir çalışma gerçekleştirildi. Ziyaretçiler, mezarlık ziyaretlerinde bayramın tüm huzurunu hissettikleri hizmetlerle karşılaştı. Yapılan tüm bakım, onarım, temizlik ve asfalt çalışmalarının yanı sıra ücretsiz kent içi ulaşım, servis ve mezarlık içi servis hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi, ziyaretçileri şeker, kolonya ve içme suyu ikramıyla karşıladı.

Her geçen gün alanları genişleyen mezarlıkların teknik ihtiyaçlarını karşılamayı ihmal etmeyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, bayram öncesi Güneykent Mezarlığı’nın yeni açılan bölümlerinde yaptığı altyapı ve asfalt çalışmalarıyla da ziyaretçilerin beğenisini topladı. Geniş alanda ziyaret edecekleri kabirleri bulmakta zorluk yaşayan vatandaşlar için hizmet veren Mezarlık Bilgi Sistemi’ni de ziyaretçilerin hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara huzur içerisinde bir kabir ziyareti hizmeti sundu.

Tarsus Şehir Mezarlığı’nda 25 bin bardak su ve çay dağıtıldı
Büyükşehir Belediyesi, Mersin merkezin yanı sıra ilçelerde de tüm mezarlık hazırlıklarını tamamladı. Tarsus merkez Güney Mezarlığı ve Merkez Şehir Mezarlığı’nda temizlikten, ulaşıma, güvenlikten, tekerlekli sandalye ve mezarlık içi ulaşım için araç teminine kadar vatandaşlara hizmet sunulurken, mezarlık ana giriş kapılarında vatandaşlara şeker ve kolonya ikramında bulunuldu. Vatandaşlara toplam 25 bin bardak su ve çay dağıtılırken, 45 merkez mahalleden 7 otobüsle vatandaşlar Şehir Mezarlığı’na ücretsiz taşındı.

“40 senedir böyle bir hizmet görmedim”

Mezarlık içerisinde karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar ise hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini ileterek, duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Vefat eden yakınlarının ziyaretine gelen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine sunulan hizmetleri beğendiğini söyleyen Talat Bay, “Başkanımıza bayramda böyle hizmetle bizi karşıladığı için ve verdiği hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederiz. Böyle bir hizmet görülmemiş. Ben 30-40 senedir böyle bir hizmet görmedim” dedi.

Mezarlık içi hizmet veren golf aracıyla ulaşım imkanından yararlanan ve havaların sıcak olmasının yaşlılar için ekstra bir dezavantaj olduğunu ifade eden Vahide Ekin ise, “Arabayla mezarlığa giremedik mecburen yürüyecektik, bu aracı düşündükleri için teşekkür ederiz. Girişte su hizmetiyle de çok güzel bir karşılama oldu. Bilhassa şu araç için çok teşekkür ederiz, Vahap Bey’e güveniyorum, başarıları sonsuz olsun” diye konuştu.

Ziyaretçilere, şeker, kolonya ve soğuk içme suyu sürprizi

Mezarlık girişinde vatandaşların bayramlarını kutlayan Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı’nda kabir ziyareti gerçekleştiren vatandaşları ellerinde kolonya, şeker ve soğuk içme suyu ile karşıladı. Büyükşehir Belediyesi personelinin sürprizi ile karşılaşan vatandaşlar, kendileri için her şeyi önceden düşünen Başkan Seçer’e ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi

Mersin Haber ,Mersin