MESKİ’nin İçmesuyu Depolarındaki Klor Seviyeleri Anlık Takip Edilecek

MESKİ Genel Müdürlüğü; modern, teknolojik ve doğa dostu gelişmeleri yakından takip ederek, hizmetlerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

03 Temmuz 2023 Pazartesi, 09:38
MESKİ’nin İçmesuyu Depolarındaki Klor Seviyeleri Anlık Takip Edilecek
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, modern ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. İçmesuyu depolarında kullanılmak üzere, otomasyonlu klorlama sistemi dizayn edilerek hayata geçirildi.
MESKİ klorlamanın her aşamasını anlık takip edecek
MESKİ, merkez ilçelerin kırsal bölgelerinde ve diğer ilçelerde içme ve kullanma sularının dezenfeksiyonunu, su depolarındaki otomatik klorlama cihazlarıyla sağlıyordu. Şebekedeki klor ölçümleri ise MESKİ personeli tarafından rutin aralıklarla yapılıyordu. MESKİ, teknolojiyi en verimli şekilde kullanmak, işgücü maliyetini düşürmek ve klorlamanın her aşamasını takip edebilmek amacıyla yeni bir sistem geliştirme çalışmalarına başladı.
MESKİ, dezenfeksiyon işlemlerinin teknik olarak en doğru ve aksaksız bir şekilde yapılması, verilen klorun otomatik olarak yerinde ölçümlenmesi, depodaki tüm cihazlara ait bilgilerin merkezden izlenebilmesi ve oluşabilecek arızalara çok hızlı bir şekilde müdahale edilebilmesi için, uzun bir AR-GE süreci sonucunda bir otomasyon sistemi dizayn ederek hayata geçirdi.
İçme suyu depolarının klor ayarı, artık SCADA üzerinden otomatik yapılacak
MESKİ SCADA Merkezi üzerinden takip edilen otomasyonlu klorlama sistem yazılımı sayesinde, klorlama cihazı ölçüm sonucuna göre sudaki klor seviyeleri otomatik olarak artırılıp azaltılacak. Böylece suda her zaman yasal olarak bulunması gereken klor mevcut tutulacak. Klor ayarının otomatik yapılmasıyla da işgücü ve zaman kaybının önüne geçiliyor.
Kurumsal karbon ayak izinin azalmasına katkı sağlayan sistem sayesinde, doğaya da katkı sunulacak. Depoda bulunan klor tankındaki seviye sürekli olarak uzaktan izlenerek, klor ikmalleri çok daha verimli bir şekilde gerçekleştirilecek.
Depoda bulunan cihazlarda oluşabilecek tüm arızaların anında merkeze bildirilmesi sayesinde ise, dağıtımı yapılan suyun klorsuz kalması önlenecek. Depolarda kullanılan kimyasal tüketimleri, yapılan klor ölçümleri, oluşan arıza bilgileri gibi dezenfeksiyonla ilgili yapılan tüm iş ve işlemler raporlanacak. Bu sayede kurum kaynakları en verimli şekilde kullanılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN BOLTAÇ,  "BAYRAMDA DA HALKIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN GÖREV BAŞINDAYIZ"
MERSİN'DE SİLAHLI SALDIRI:1 AĞIR YARALI
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, BOZYAZI SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞINI ZİYARET ETTİ
MERSİN ATATÜRK PARKI SAHİLİNDE CANSIN BEDEN DENİZDEN ÇIKARILDI
ÇAMLIYAYLA BELEDİYE BAŞKANI SOFU, SEBİL'DE ESNAFLARA BAYRAM ZİYARETİNDE BULUNDU
BAŞKAN BOLTAÇ, KUVAYİ MİLLİYECİ GAZİLERİNDEN MEHMET TURGUT ARKAN'I EVİNDE ZİYARET ETTİ
KAYMAKAM V. ŞENER'DEN KURBAN SATIŞ YERLERİNİ ZİYARET ETTİ
İTFAİYE ERİ ADAYLARI PARKUR SINAVINA HAZIRLANIYOR
MERSİN SİNEMA OFİSİ, SEKTÖR BULUŞMALARI’NDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
TARSUS PAMUKLUK BARAJI TAMAMLANDIĞINDA ÇİFTÇİLER VERİMLİ ÜRÜN YETİŞTİREBİLECEK

Mersin Haber ,Mersin