MESKİ’nin, "Dünya Su Günü" Etkinlikleri Kapsamında Verilen Eğitim Seminerlerine Büyük İlgi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün, “22 Mart Dünya Su Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlediği öğrencilere içme suyunun kaynağından musluğa yolculuğu, su bilinci oluşturulması, su tüketiminde dikkat edilmesi gereken unsurların anlatıldığı eğitim seminerleri yoğun ilgi gördü.

13 Mart 2020 Cuma, 17:25
MESKİ’nin, "Dünya Su Günü" Etkinlikleri Kapsamında Verilen Eğitim Seminerlerine Büyük İlgi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izniyle Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü işbirliği ile gerçekleşen eğitim seminerleri, Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Erdemli, Silifke, Tarsus ve Çamlıyayla’da yapıldı. Her ilçede büyük coşkuyla karşılanan etkinliklerde, öğretmenler ve öğrenciler memnuniyetlerini dile getirerek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini iletti.

Öğrencilere su tasarrufu eğitimi ve tiyatro gösterimi

MESKİ Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü personeli tarafından, MESKİ’nin görevleri ve yaptığı çalışmalar ile içme suyundan numune alma, laboratuvar analizleri, atık su arıtımı ve tesislerle ilgili bilgi verildi.
Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Lisansüstü öğrencisi tarafından da su ve suyun önemi, kaynaktan bardağa suyun serüveni ile su tasarrufu konularında animasyonlu sunum yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncularının sahnelediği “Su Gelir Güldür Güldür” oyunu ise öğrencilerden alkış topladı. Etkinliğe katılan öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Yarının yetişkinlerine su tasarrufu farkındalığı

MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, etkinliklerin gerçekleşmesini sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini ileten, “Çocuklarımızı yarınlara bilinçli bir şekilde hazırlamak ve doğru alışkanlıklar kazandırmak için hepimize büyük görevler düşüyor. Yarının yetişkinleri olacak çocuklarımıza, suyun her damlasının değerli olduğuna dikkat çekmek ve farkındalık kazandırmak adına çeşitli eğitimler veriyoruz. Yeryüzündeki tüm canlıların yaşamı için en değerli kaynak olan suyu korumak ve boşa akmasını önlemek için küçük, büyük herkeste tasarruf bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Suyumuzu ancak bilinçli kullanarak koruyabileceğimizi bilerek hareket ediyoruz. Mesai arkadaşlarımızla ve paydaşlarımızla beraber yaptığımız eğitimlerle çocuklarımızı bilgilendiriyoruz. Tiyatro gösterimiyle çocuklarımızın hem kaliteli hem de eğlenceli zaman geçirmelerini sağlıyoruz. ‘Dünya Su Günü’ etkinliklerimiz, çalıştay ve öğretmen semineri ile devam edecek” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin