MESKİ,Müşteri Memnuniyet Ve Şikayetini Belgelendirme Tetkikini Tamamladı

Bir çalışma daha tamamlandı...

25 Nisan 2018 Çarşamba, 17:46
MESKİ,Müşteri Memnuniyet Ve Şikayetini Belgelendirme Tetkikini Tamamladı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaş ve paydaş şikayetlerini daha etkin yönetmek, beklentilerini karşılama oranını artırmak, şikayetleri ve önerileri mevcut faaliyetler için bir iyileştirme fırsatı olarak değerlendirmek amacıyla hayata geçirilen TS ISO 10002 müşteri memnuniyeti ve şikayet yönetim sistemi standardı çerçevesinde 2. Gözetim Tetkikini başarılı bir şekilde tamamlandı.
 
2015 yılı içerisinde TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve 2016 yılı içerisinde TS ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyet Yönetim Sistemi kurulmuş ve belgelendirmiş olan MESKİ Genel Müdürlüğü, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yetkilileri tarafından yürütülen tetkikte MESKİ Genel Müdürlüğü hizmet birimlerinde yürütülen müşteri memnuniyeti ve şikayet yönetimi sistemi çalışmalarını yerinde incelendi. Bu inceleme sonucunda MESKİ, belgelendirme tetkikini başarıyla tamamlandı.
 
Yönetim Sisteminin uygunluğunun tayini, uygulanabilir kanun, mevzuat ve sözleşmede belirtilen hususların karşılandığına dair Yönetim Sistemi yeterliliğinin ve etkinliğinin değerlendirilmesi ve Yönetim Sisteminin potansiyel geliştirilebilir alanlarını tayin edilmesi amacı Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından 10-12 Nisan 2018 tarihleri arasında TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi standardı çerçevesinde belge yenileme  (Geçiş) Tetkiki ve TS EN ISO TS ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi standardı çerçevesinde 2. Gözetim Tetkiki başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
 
MESKİ, kişilerle değil sistemlerle yönetilen bir kurum ve kurumsal mükemmelliği yakalayarak tüm paydaşların memnuniyetini sağlamak, katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışını yerleştirmek amacıyla kalite çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlarımızın şikayetlerini daha etkin yönetmek, beklentilerini karşılama oranını artırmak ve şikayetlerini daha etkin yönetmek, beklentilerini karşılama oranını artırmak ve şikayetlerini mevcut faliyetlerimiz için iyileştirme fırsatı olarak değerlendirmek amacı ile TS ISO 10002 müşteri memnuniyeti yönetim sistemi ile birlikte ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001: 2008 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bölgemizin en gelişmiş en büyük laboratuvarından biri olan TS EN ISO/IEC 17025 ‘Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının yeterliliği için genel şartlar standardına sahip Merkez Su Analiz Labratuvarı’na sahip olan MESKİ Genel Müdürlüğü vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde kalite yolculuğuna devam ediyor.
 
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Tetkikçileri yapılan denetimlerde MESKİ Genel Müdürlüğü’nün kaliteli yönetim sistemine sahip olduğu belirtirken sürekliliğin zor olduğunu, bu zorluklar içerisinde başarılı çalışma performansıyla MESKİ'nin iyi bir örnek olduğunu belirttiler. Verimli ve özverili çalışmalarıyla kaliteli yönetim sisteminin önemli bir parçasını oluşturan MESKİ çalışanları, elde edilen bu belgenin sürekliliği için aynı performansla çalışmalarını sürdüreceklerine inandıklarını, başarıyla yürütülen çalışmalarından dolayı, MESKİ Yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ettiler.
 
MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: " Vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almaları için gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Yeni kalite standartlarını yakından takip ediyor ve kalitemizi günden güne yükseltiyoruz. Hizmet sunumunda hız, kalite, verimlilik ve etkinliği en üst düzeye çıkarmak, vatandaş memnuniyetini sağlamak, yönetim sisteminde sürekli iyileştirmeler yapmak suretiyle dinamik yapıyı gerçekleştirmek için çalışıyoruz. TSE’nin denetimleri sonucunda, kalite belgemizi yenilemeye hakkı kazanmış olmamız da bunun en güzel örneğidir.MESKİ Genel Müdürlüğü olarak TS ISO 10002 belgesi ile birlikte tüm çalışmalarımızda müşteri odaklı yaklaşım temel alınarak ve geliştirerek sürdürmeyi devam edeceğiz “ denildi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin