MESKİ'den "Anamur Atıksu Arıtma Tesisi" Konusunda Basın ve Kamuoyuna Duyurusu

Mersin Atık Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından, "Lağım Kokuyor" başlıklı sosyal medya paylaşımlarına ilişkin duyuru.

21 Mart 2019 Perşembe, 14:37
MESKİ'den "Anamur Atıksu Arıtma Tesisi" Konusunda Basın ve Kamuoyuna Duyurusu
-

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada farklı sayfalarda “Rezalet Kepazelik, Beceriksizlik, Anamur Sahilleri Lağım kokuyor, Arıtma-Eritme Farklı Şeyler…” şeklinde yanlış bilgi ve yönlendirme içeren ifadelere yönelik Genel Müdürlüğümüzce kamuoyunu doğru bilgilendirmek amaçlı bir duyuru yapılması gerekliliği duyulmuştur.
12.360 m3/gün kapasiteye sahip ileri atıksu arıtma tesisi olan Anamur Atıksu Arıtma Tesisine kanalizasyon şebekesi ile iletilen atıksular arıtılarak daha temiz bir Akdeniz sloganı ile yola çıktığımız Mersin sahillerinde herhangi bir yasal zorunluluğumuz olmamasına karşın 1600 metre açığa ve 24 m derine deşarj edilmektedir. İlimiz genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeni ile Anamur Atıksu Arıtma Tesisi derin deniz deşarj hattı kırılmış ve karaya çıkmıştır.Olay ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gerek şifahi gerekse yazılı olarak derhal bilgi verilmiştir. Hattın tamiratı ile ilgili fizibilite çalışmaları tamamlanmış olup; bakım-onarım ile ilgili iş ve işlemler devam etmektedir.
İlimiz genelinde faaliyet göstermekte olan Anamur Atıksu Arıtma Tesisi dâhil tüm atıksu arıtma tesisleri 7 gün 24 saat kesintisiz çalışmakta olup tüm tesislerimizin giriş ve çıkış sularının karakterizasyonları gerek tesis laboratuvarlarında gerekse Akredite Merkez Su Analiz Laboratuvarında sürekli izlenmektedir. Bununla birlikte tüm atıksu arıtma tesislerimizin çıkış sularından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetki verilmiş laboratuvarca iç denetim numuneleri alınmakta; analiz sonuçları Bakanlık veri tabanına işlenmekte olup yine tüm tesislerimiz İl Müdürlüğü tarafından dış denetimler ile denetlenmektedir. Ayrıca Anamur Atıksu Arıtma Tesisi gibi debisi 10.000 m3/gün üzerinde olan tüm atıksu arıtma tesislerimizde yer alan Sürekli Atıksu İzleme Kabinleri ile tesis çıkış suyu karakterizasyonu Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca sürekli izlenmektedir. Mersin Sahillerinin her noktasında güvenle denize girilebilmesi ” amacıyla arıtılmamış 1 m3atıksuyun bile alıcı ortama deşarj edilmemesi için şehrimizin farklı noktalarına konumlandırdığımız atıksu arıtma tesisleri ile kanalizasyon şebekeleri vasıtasıyla toplanan atıksuların arıtılmasını sağlayan MESKİ Genel Müdürlüğü hakkında sosyal medyada yer alan ifadeler asılsız olup Anamur Atıksu Arıtma Tesisi analiz sonuçları ekte yer almaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
MESKİ'den ''Anamur Atıksu Arıtma Tesisi'' Konusunda Basın ve Kamuoyuna Duyurusu
MESKİ'den ''Anamur Atıksu Arıtma Tesisi'' Konusunda Basın ve Kamuoyuna Duyurusu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Eylem
18:21
21 Mart 2019 Perşembe
Peki neden 1 aydır sular klorlu akıyor?
94.54.9.71
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin