MESKİ Yetkilileri Tarafından Kenti Rahatlatacak Adımlar Atılıyor

Mersin’i hak ettiği altyapıya kavuşturmak için kesintisiz hizmet veren MESKİ Genel Müdürlüğü, önemli yatırımlara imza atmak için çalışmalarını sürdürüyor.

11 Kasım 2020 Çarşamba, 11:35
MESKİ Yetkilileri Tarafından Kenti Rahatlatacak Adımlar Atılıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve MESKİ yetkilileri, Pamukluk Barajı’ndan içmesuyu temini konusunda DSİ Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. MESKİ yetkilileri daha sonra “Anamur İçmesuyu İsale Hattı Projesi” ile “Çeşmeli ve Limonlu Kanalizasyon Rehabilitasyon İnşaatı” çalışmaları için İLBANK yetkilileri ile bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri Başkan Danışmanı Ertan Liman ve Genel Müdür Vekili İrfan Korkmaz, Pamukluk Barajı’ndan içmesuyu temin etmek için DSİ Genel Müdürlüğü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. MESKİ yetkilileri daha sonrasında, “Anamur İçmesuyu İsale Hattı Projesi” ile “Çeşmeli ve Limonlu Kanalizasyon Rehabilitasyon İnşaatı” çalışmaları için İLBANK yetkilileri ile bir araya geldi.

Berdan Nehri'nin Pamukluk Çayı ve Cehennem Deresi kolu üzerinde sulama, içmesuyu ve enerji maksatlı olarak kullanılacak olan Pamukluk Barajı’nın 2021 yılında tamamlanması hedefleniyor. Hem sulama hem içmesuyu amaçlı kullanılacak olan Pamukluk Barajı, devreye alınması ile birlikte yıllık 282 milyon metreküp su depolama hacmi ve 128 milyon metreküp içmesuyu kapasitesine sahip olacak ve bu kapsamda Yenişehir, Akdeniz, Toroslar, Mezitli Merkez, Atalar, Bahşiş, Yeşiltepe ile civar mahallelerine 2050 yılına kadar içmesuyu temini sağlanacak.


“Pamukluk Barajı’ndan Mersin’e temiz içmesuyu sağlarsak çok muazzam bir iş olur”

İçmesuyu konusunda Tarsus Pamukluk Barajı’nın çok önemli bir yatırım olduğunu söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilerleyen günlerde hizmete açılacağını, içmesuyu isale hattı ve arıtma tesisinin yapılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:


“DSİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’dan da bu konuda destek olmalarını rica ettik. Biz suyu Tarsus’tan sağlıyoruz, Berdan havzasından ve elektrik enerjisi kullanarak. Bu da bizim maliyetlerimizi artırıyor. Oradan buraya gelene kadar suyun zaten yarısı kayboluyor. Bu önemli bir durum. Eğer Pamukluk Barajı’ndan Mersin’e temiz içmesuyu sağlarsak çok muazzam bir iş olur. Gelecek bir asrı kurtarırız. Cazibeyle bu su gelir, daha ucuz olur, daha bol olur, çok muazzam bir şey olur. İnşallah bunu en kısa sürede, merkezi yönetimin destekleri ile beraber yapacağımızı düşünüyorum.”

MESKİ temsilcileri ile İLBANK yetkilileri arasında gerçekleşen toplantıda, “Anamur İçmesuyu İsale Hattı Projesi” ile “Çeşmeli ve Limonlu Kanalizasyon Rehabilitasyon İnşaatı” çalışmaları görüşüldü.

Çeşmeli ve Limonlu Mahallelerine yapılacak çalışma ile mahalle sakinlerinin kullandığı kanalizasyon sistemlerinin rehabilitasyonu sağlanacak. Yaklaşık 165 milyon TL yatırım bedeli ile Arıtma Tesisi ihtiyacı gerektirmeyen memba kalitesindeki Otluca kaynağından 800 mm çapında, 44 km uzunluğunda cazibeli isale hattı ile merkez mahalleleri ve Anamur’da bulunan 28 mahallenin (Çarıklar, Ören, Alataş, Bozdoğan, Çaltıbükü, Çeltikçi, Emirşah, Gercebahşiş, Güleç, Güneybahşiş, Karadere, Karalarbahşiş, Kaşdişlen, Kızılaliler, Köprübaşı, Malaklar, Ovabaşı, Sarıağaç, Ormancık, Akine, Evciler, Korucuk, Akcami, Çolakahmetler, Kadılar, Kırbali, Dibek, Kızılin) içmesuyu teminini sağlayacak olan “Anamur İçmesuyu İsale Hattı Projesi” nin mevcut kredi/hibe paketleri kapsamına alınabilmesi adına gerekli çalışmalar devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin