Meski Tekmenlilerin Yüzünü Güldürdü

Vatandaşlar hizmetten memnun...

21 Mayıs 2018 Pazartesi, 18:16
Meski Tekmenlilerin Yüzünü Güldürdü
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) Bozyazı İlçesi Tekmen Mahallesi’nde içmesuyu projesini tamamlayarak Tekmende yaşayan vatandaşlarımızın yüzünü güldürdü
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ ) Genel Müdürlüğü, Tekmen Mahallesinin içmesuyu sorununu 3,4 milyon ₺ (Türk Lirası) yatırımla çözüme kavuşturdu.

MESKİ Genel Müdürlüğü, ilçelerin yıllardır su sorunu yaşayan mahallelerini sağlıklı içme suyu ile buluşturuyor. Bu kapsamda Bozyazı İlçesinde içmesuyu yetersizliği yaşanan Tekmen Mahallesinin sorunu MESKİ'in çalışmasıyla son buldu. MESKİ, Bozyazı Karamanstır Su kaynağından alınan içmesuyu isale hatları ile Tekmen İçmesuyu deposuna ulaştırdı. Toplam 18  kilometrelik isale hattı döşeyerek, Mahalleyi içmesuyuna kavuşturdu.


‘Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yıllardır yapılamayanı yaparak Bozyazı İlçesi Tekmen Mahallesinin su sorununu çözdü’
 
Tekmen mahallesine sağlıklı ve kesintisiz içmesuyu temini sağlanabilmesi için Genel Müdürlüğümüzce gerekli proje çalışmaları yapılmıştır. Yapılan proje ile içmesuyu, mevcut Bozyazı isale hattında (Karamanastır kaynağı- Bozyazı içmesuyu deposu) yapılan vana odası vasıtası ile alınarak mevcut Tekmen deposuna iletildi. Ayrıca mevcut Tekmen içmesuyu depoları rehabilite edildi. Sözleşmesi kapsamında 3.391.589,13 ₺ (Türk Lirası) tesis maliyetiyle 17 bin 461 metre isale hattı, 31 adet sanat yapısı (vana, vantuz, tahliye, debi kontrol odası), mevcut 100 metreküp ve 700 metreküp depoların rehabilitasyonu yapıldı. Söz konusu proje ile sondaj kuyularından ve terfi merkezlerinden içmesuyu pompaları vasıtası ile şebekelere iletilen içmesuyu yerine, enerji maliyeti olmayan cazibeli ve Karamanastır kaynağının suyuTekmen mahallesine iletilmesi sağlandı.
 
MESKİ olarak Mersin genelinde su ve alt yapı ile ilgili çalışmalarımıza ara vermeden devam ettiklerini ifade eden  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz; “ İlk göreve başladığımızda Mersin  gibi bir coğrafyada suyu olmayan mahallelerimizin olduğunu gördük. MESKİ olarak belirli bir program dahilinde içme suyu hatları eskiyen birçok mahallemizde hat yenileme yeni içmesuyu şebeke hattı ve içmesuyu depoları inşaa ederek su sıkıntısı yaşanmasının önüne geçtik. Sağlıklı ve kesintisiz içmesuyu  temini için il genelinde içme suyu depolarının bakım onarımını tamamladık. Ayrıca kesintisiz su temini sağlamak amacıyla tüm depolarımızdaki pompaların ve su gözlerinin bakımlarına aksatmadan devam ediyoruz.  Vatandaşlarımızın memnuniyeti ve bizlere teşekkürü bizim için yeterlidir. Bizler, bugüne kadar hizmette mağdur olan köylere öncelik tanıyoruz. Susuz ve asfaltsız köy bırakmayacağız dedik. Biz Mersin’i doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bir bütün olarak düşünüyoruz nerede bir eksiklik varsa oraya ulaşmaya çalışıyoruz. Cenab-ı Allah bizlere sağlık verdiği sürece bu millete hizmet etmeye devam edeceğiz”diye konuştu.
 
En son 20 yıl önce su hattı yapılan ve sağlıklı olmayan suyu içmek zorunda kalan Tekmenli Vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın   girişimleriyle artık tertemiz sağlıklı su içmesuyuna kavuştu. İçmesuyu çalışmaları tamamlanarak 7 bin nüfuslu Tekmen mahallesi kendilerine 100 yıl yetecek sağlıklı ve temiz suya kavuşmuş oldu. Tekmen Muhtarı Ahmet Gül, "Su hayattır, Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz sayesinde tertemiz bir kaynak suyana kavuştuk" dedi.


Muhtar Gül: “Başkanımız Kocamaz hayalimizi gerçeğe dönüştürdü”
Uzun yıllar kuyusuyu kullandıklarını belirten Tekmen Mahalle Muhtarı Ahmet Gül, Yaklaşık 7 bine yakın nüfusumuz bulunmakta,  kuyulardan, su kanallarından sağlıksız içmesuyu içmekte ve su bidonları ve şişelerle uzak mesafelerde bulunan su kaynaklarından su taşımaktaydık.  Artık su taşıma çilemiz sona erdi.  Tamamlanan içmesuyu projesi sayesinde sağlıklı su içebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz ve MESKİ yetkililerine çok teşekkür ediyoruz.


Tekmen mahalle sakinlerininden Ali Tülü ise , “Karamanastır İçmesuyunun Bozyazı’ya getirilmesi bir hayal olarak görülürdü. Rahmetli Bozyazı eski Belediye Başkanımız Gürsel Kavun’un hayalleri gerçeğe dönüştürdü. Zorlu doğa koşullarına sahip araziden içmesuyu getirme çalışmalarını başlattı. Bozyazı Belediye Başkanımız Mehmet Ballı Projeyi tamamladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz Karamanastır içmesuyunu Tekmen mahallesine getirerek tekmenlilerin hayallerini gerçekleştirdi. Allah razı olsun. Artık kana kana karamanastır içmesuyunu içiyoruz. “diye konuştu.
 
‘Başkan Kocamaz bize tertemiz bir hayat sundu’
 
Tekmenli vatandaşların artık sağlıklı ve temiz suya kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Hayvanlarla su taşımaktan, durgun, sağlıksız içmesuyu içmekten kurtulduk.  Bizimde mahallemize medeniyet geldi. Çeşmemizden suyumuzu içiyoruz. Bundan daha iyi mutluluk olamaz.Yaklaşık 30 yıldan beri su sorunumuz vardı. Mahallemize yaklaşık 20 kilometreden Karamanstır su kaynağından içmesuyu geldi. Kuyusuyu kullandığımız için suyumuza çamur karışıyordu. Başkan Kocamaz bize tertemiz bir hayat sundu. Bu konu bizim için çok önemliydi. Tekmenliler olarak Doğançay su kaynağından bidonlarla su taşırdık, damacana ile vatanadaşlarımız suyu dışardan parayla alırdı. Başkan Kocamaz sayesinde inşallah bardaklarımızı artık çeşmelerimizden dolduracağız. Allah ondan razı olsun. Emeği geçen başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz ve MESKİ yetkililerine de mahallem adına  teşekkür ederiz" dediler

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin