MESKİ, Tarsus İlçesi’nde 19 Mahalleye İçmesuyu İleten İsale Hattını Yeniledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Tarsus İlçesi’nde yeni döşenen isale hattı ile 19 mahallenin içmesuyu miktarını artırdı. Bu sayede terfili su kaynağının çalıştırılmamasıyla birlikte güncel elektrik fiyatları baz alındığında, yıllık ortalama 600 bin TL enerji tasarrufu sağlanmış oldu.

03 Nisan 2020 Cuma, 16:02
MESKİ, Tarsus İlçesi’nde 19 Mahalleye İçmesuyu İleten İsale Hattını Yeniledi
-

Gerçekleştirilen proje kapsamında Çatalçeşme kaynağından Ø250 milimetre çapında 2 bin 550 metre yeni içmesuyu isale hattı imalatı yapılarak, içmesuyunun Yenihan deposuna iletimi sağlandı. 19 mahalleye verilen içmesuyu miktarı artırılırken, Boğazpınar, Defnepınarı’ndaki terfili su kaynağının çalıştırılmaması ile birlikte terfili hattının enerji maliyetinden tasarruf elde edildi.
MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında Yenihan içme suyu deposundan su alan Kızılçukur, Alibeyli, Çiftlik, Hacıhamzalı, Göçük, Kadelli, Yazlık, Kırıt, Taşobası, Körlübeyi, Kurbanlı, Sağlıklı, Yanıkkışla, Koçömerli, Çavuşlu, Çokak, Çamalan, Kaburgediği ve Karakütük Mahallelerinin su miktarı artırılarak, içmesuyu sorununa son verildi.
Tarsus İlçesi’nde 19 mahalle Çatalçeşme içmesuyu kaynağıyla Yenihan Deposu’ndan Ø125 milimetre çapında içmesuyu borulardan oluşan isale hattı ile su alıyordu. Yaz aylarında su tüketiminin çok olması ve kaynaktaki isale hattının küçük çaplı olmasından dolayı içmesuyu yetersiz geliyordu. Bu nedenle Boğazpınar, Defnepınarı’ndaki terfili su kaynağı devreye alınıyordu. Terfili hattının çalıştırılması ile birlikte yüksek oranda elektrik tüketimi meydana geliyordu.
Muhtarlardan Başkan Vahap Seçer’e teşekkür
Mahalle muhtarları, mahallelerinde mevsime bağlı su sıkıntıları olduğunu belirterek, MESKİ Genel Müdürlüğü Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekiplerinin soruna hemen müdahale ettiğini belirtti. Yapılan çalışma ile içmesuyu miktarı artırılırken, terfili hatlar nedeniyle yaşanan enerji sarfiyatının önüne geçildiğini ifade eden muhtarlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Yeni isale hattı ile yıllık 600 bin TL enerji tasarrufu elde edildi
MESKİ olarak şehir merkezinde ve kırsalda çok büyük yatırımlar yaptıklarını ifade eden MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, “Hayata geçen projelerimizin hepsi, Mersin’i yarınlara sorunsuz taşıyacak projelerdir. Tarsus İlçesi’nin 19 mahallesinin içmesuyu miktarını artıran yeni isale hattı ile birlikte terfili hattını devre dışı bırakarak, enerji tasarrufu sağladık. Mahallelerin içmesuyu problemini çözdük. Ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucunda Çatalçeşme su kaynağına yaklaşık 2 bin 550 metrelik isale hattı imalatı yaparak, 19 mahallemizin içmesuyu problemini ortadan kaldırdık. Emeği geçen mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin