MESKİ, ÖĞRENCİLERİ SU TASARRUFU HAKKINDA BİLGİLENDİRİYOR

MESKİ Genel Müdürlüğü; anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine suyun önemi, su tasarrufu ve çevre bilinci hakkında verdiği eğitimlere devam ediyor.

26 Eylül 2024 Perşembe, 13:17
MESKİ, ÖĞRENCİLERİ SU TASARRUFU HAKKINDA BİLGİLENDİRİYOR
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, su tasarrufu eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

MESKİ, su tasarrufu ve çevre bilinci eğitimlerini sürdürüyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel iklim krizi ve kuraklıkla birlikte, suyun korunmasının önemi de her geçen gün artıyor. Suyun her damlasına sahip çıkmak için çalışmalarını sürdüren MESKİ Genel Müdürlüğü, su tasarrufunun önemini 7’den 70’e herkese aktarıyor. MESKİ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, yeni eğitim-öğretim yılında da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle koordineli olarak anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine; su döngüsü, tasarruf, çevre bilinci, suyun önemi, su kirliliğinin yol açtığı sonuçlar gibi birçok konuyu kapsayan eğitimler veriyor.

Öğrenciler, MESKİ’nin eğitimleriyle hem öğreniyor hem eğleniyor

MESKİ, halklailiskiler.meski.gov.tr mail adresi veya 185 TEKSİN Çağrı Merkezi üzerinden başvuru yapan okullarda, su tasarrufu eğitimleri vermeye devam ediyor. Mersin’in her köşesine ulaşan MESKİ eğitimlerinde öğrenciler yeni bilgiler öğrenirken, bir yandan da su damlası maskotu ile doyasıya eğlenme fırsatı buluyor. Eğitimden sonra MESKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı’na bağlı ‘Gezici Su Analiz Laboratuvarı’ aracında suyla ilgili gözlemler yapan öğrenciler, yeni bir şeyleri deneyimlemenin de keyfini yaşıyor. Yıl boyunca MESKİ Filtre Su Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler; müze içerisinde yer alan tarihi ekipmanları izleme fırsatı bulurken, tesisin tarihi, kaynaktan bardağa suyun öyküsü ve su tasarrufunun önemi hakkında bilgilendiriliyor.

Ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği festival ve etkinliklerde stant açan MESKİ, suyu bilinçli kullanmak ve gelecek nesillere aktarabilmek gibi hayati konular hakkında vatandaşlarla bire bir iletişime geçiyor.

Gündeş: “Amacımız, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak”

MESKİ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Özge Gündeş, kuraklıkla birlikte suyun öneminin her geçen gün daha fazla arttığına vurgu yaparak; “Tüm dünyayı etkisi altına alan iklim değişikliğinin yarattığı kuraklığa karşı suyun değerini vurgulamak ve bilinçli su tüketimini yaygınlaştırmak adına çalışmalar yapıyoruz. Yeni eğitim-öğretim döneminde, okullarımızda su tasarrufu eğitimleri vermeye devam ediyoruz. Eğitim sonrası Gezici Su Analiz Laboratuvarı aracımızda eğlenceli deneyler yapıyor, su damlası maskotumuzla da çocuklarımızın keyifli bir gün geçirmesini sağlıyoruz. Yer aldığımız etkinliklerde ise her yaştan vatandaşımızı su ve çevre konularında bilinçlendiriyoruz. Böylece, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ PEHLİVAN, AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI
MERSİN ÜNİVERSİTESI İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR ERDAL BAYKAN, DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Tarsus'ta feci kaza 1 ölü, 2 yaralı
BAŞKAN BOLTAÇ: "TARSUS, GELECEKTE YILDIZI PARLAYACAK BİR KENT HALİNE GELİYOR" "
BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS'A TRANVAY PROJESİ...
VALİ PEHLİVAN: "AHİLİK HAFTASI KUTLU OLSUN"
CHP GENEL MERKEZİ'NDEN BAŞKAN BOLTAÇ'A ÖNEMLİ ZİYARET
İLK DEFA 3 YILLIK TARIMDA DESTEKLEME PAKETİ AÇIKLANDI, YENİ BAHÇE TESİSLERİNE DİKKAT
Başkan Seçer Tarsus TSO Eylül Ayı Meclis Toplantısı ve Müşterek Komite Toplantısı’na Katıldı
MESKİ, ÖĞRENCİLERİ SU TASARRUFU HAKKINDA BİLGİLENDİRİYOR

Mersin Haber ,Mersin