MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı’na Çukurova Üniversitesi’nden Ziyaret

Vatandaşlara sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temin eden ve atıksuların bertarafını sağlamak için çalışan MESKİ’nin Merkez Su Analiz Laboratuvarı’na, Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı yetkilileri tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi.

17 Haziran 2021 Perşembe, 12:34
MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı’na Çukurova Üniversitesi’nden Ziyaret
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Merkez Su Analiz Laboratuvarı’nın çalışmaları ve başarıları örnek alınmaya devam ediyor.

Ödüllere doymayan ve başarılarını ulusal/uluslararası boyutta ispatlayan MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı’na, Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nda görev yapmakta olan Prof. Dr. Mehmet Bertan Yılmaz, öğretim görevlisi Uğur Çağlayan ve bilgisayar işletmeni Mehmet Yazgan tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret sırasında; TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yetkinliği için Genel Gereklilikler Standardının şartlarını kapsayan kalite yönetim sistemi ve teknik şartlar hakkında deneyim ve bilgi birikimi paylaşıldı. Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nın akreditasyon sürecinin daha etkin ve verimli bir şekilde ilerlemesini sağlamak amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu.

Laboratuvar, tüm parametrelerden her yıl gerçekleşen denetimleri başarıyla geçiyor

Mersin’de hizmet verilen alanda kaynakları ve teknolojiyi etkin kullanıp, sürekli iyileştiren ve vatandaşlara sağlıklı ve kesintisiz içmesuyu temin eden MESKİ, insan ve çevre sağlığını esas alarak atıksuların bertarafını sağlamak misyonuyla hareket ediyor.

Bölgenin en geniş ve en büyük laboratuvarlarından biri olan Merkez Su Analiz Laboratuvarı; uygun bir kalite yönetim sistemi ile faaliyet gösteriyor. İçmesuyu, atıksu, havuz suyu, deniz suyu ve yüzeysel sular olmak üzere 5 farklı matrikste analizler gerçekleştiren laboratuvar, bu analizlerin sonuçlarının ulusal/uluslararası geçerliliğini sağlamak amacıyla TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yetkinliği için Genel Gereklilikler Standardının şartlarını uygun şekilde sağlıyor.

MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından 18 Nisan 2014 tarihinde akredite oldu. Akreditasyonun devamlılığının sağlanabilmesi için bilinçli ve deneyimli personelleriyle çalışmalarını sürdüren laboratuvar, akredite olunan tüm parametrelerden her yıl gerçekleşen denetimleri başarıyla geçiyor. 2020 yılı Temmuz ayında bünyesine kattığı ICP MS cihazı ile kapsamına 19 parametre daha ekleyen Merkez Su Analiz Laboratuvarı; analizini gerçekleştirdiği toplam 152 parametre/metottan, akredite parametre/metot sayısını 90 parametre/metoda çıkarmaya hak kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin