MESKİ Laboratuvarı’na Denetçilerden Tam Not! MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı, Türkak Denetimi’ni Başarıyla Tamamladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Merkez Su Analiz Laboratuvarı, TÜRKAK tarafından düzenlenen “Kapsam Genişletme ve Gözetim Denetimi”nden tam not aldı.

24 Kasım 2023 Cuma, 13:46
MESKİ Laboratuvarı’na Denetçilerden Tam Not! MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı, Türkak Denetimi’ni Başarıyla Tamamladı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Laboratuvarın akredite parametre sayısı 135’e çıkacak
MESKİ Genel Müdürlüğü Merkez Su Analiz Laboratuvarı “TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Gereklilikler” standardı kapsamında TÜRKAK tarafından düzenlenen “Kapsam Genişletme ve Gözetim Denetimi”ni başarıyla tamamladı. 17025 Kalite Yönetim Sistemi’nin yanı sıra, mevcut 91 akredite parametrenin gözden geçirildiği denetimde, bünyesine yeni eklediği cihazlarla birlikte “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” ve “İçme Suyu Temin Edilen Suların Kalitesi ve Arıtılması Hakkında Yönetmelik” kapsamında yer alan 44 adet parametreden kapsam genişletme başvurusunda bulunan laboratuvar, yetkinliğini ve kalitesini bir kez daha ispatladı. Belgelendirme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, 135 akredite parametre sayısına ulaşacak laboratuvar, kalitesini bir kez daha ispatlamış olacak.

Denetçilerden laboratuvara övgü dolu sözler
Denetim sonucunda, TÜRKAK denetçileri tarafından laboratuvar hakkında çok olumlu yorumlar yapıldı. Denetçiler tarafından hazırlanan denetim sonrası bildirim formunda şu ifadelere yer verildi: “Laboratuvarın iyi bir kalite yönetim sistemine sahip olduğu, üst yönetimin desteğinin tam olduğu, çalışan personelin akreditasyon gerekliliklerine yönelik bilincinin üst düzey olduğu ve akreditasyon kapsamında yer alan deneylerin yapılmasına yönelik personel ve cihaz altyapısının oldukça güçlü olduğu görülmüştür.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus, Çamalan’da Orman Yangınlarına Karşı Ortak Devriye
BAŞKAN ÇAKIR "HEDEF, TEKSTİL KENT'LE DOĞRUDAN İHRACAAT"
MERSİN ÜNİVERSİTESİ 'NE "BESLENME DOSTU VE FİZİKSEL AKTİVİTEYİ DESTEKLEYEN İŞ YERİ" BELGESİ
ADANA'DA YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI, İZMİR, MANİSA VE HATAY'DA YANGINLAR DEVAM EDİYOR
Bayraktar, Tarsus Ziraat Odasını Ziyaret Etti
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN MİNİKLERE YAZ BOYU YÜZME KURSU
MERSİN'DE MOTORSİKLET KAZASI : 1 YARALI
BAŞKAN BOLTAÇ: “TARSUS’A HUZUREVİ VE PALYATİF YAŞAM MERKEZİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”
KEMAL DURU, ANAMUR KAYMAKAMI.OLDU
ŞAP ALARMI... HAYVAN SATIŞ YERLERINE GEÇİCİ KAPANMA TALİMATI

Mersin Haber ,Mersin