MESKİ İçmesuyu Yatırımlarına Mut İlçesinde Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mut İlçesi Dağpazarı Mahallesi’nde içmesuyu şebekesine yönelik olarak başlattığı yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

02 Ekim 2018 Salı, 13:16
MESKİ İçmesuyu Yatırımlarına Mut İlçesinde Tüm Hızıyla Devam Ediyor
-

MESKİ Genel Müdürlüğü, ilçeden mahalleye tüm yerleşim birimlerine içmesuyu sağlamak adına büyük bir kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan içmesuyu kaynağı bulunmayan yerleşimlere yeni kaynaklar sağlayarak bir yandan eski içmesuyu şebekelerini yenileyerek bir yandan da yeni içme suyu şebekeleri inşa ederek vatandaşları sağlıklı ve kesintisiz içmesuyuna ulaştırıyor.
Mut İlçesi Dağpazarı Mahallesi, içmesuyu Süt Pınarından cazibeli olarak karşılanmaktadır. Mahallenin mevcut içmesuyu tesisi eski yıllarda yapılmış, özellikle PVC borulu olan isale ve şebeke hatları ekonomik ömrünü doldurmuş, sürekli arızalar oluşmakta, mahallenin yerleşim yerinin büyümesi ile bazı konutlara şebeke hattı olmadığından su verilememektedir. Mahallenin ilçe merkezine çok uzak olması nedeniyle oluşan arızalara kısa sürede müdahale edilememekte ve MESKİ Genel Müdürlüğü’ne ayrıca maddi bir külfet getirmektedir.
MESKİ Müdürlüğü tarafından sorunun giderilebilmesi için Dağpazarı Mahallesi’nin kaptaj, isale hattı ve içmesuyu şebeke hatlarının tamamen, Süt Pınarı kaptajı, isale hattı ve şebeke hatları yenilenecektir. Muhtelif çaplarda 21.958 metre içmesuyu isale ve şebeke hatları döşenecektir. Bu projenin uygulanması ile Dağpazarı Mahallesi içmesuyu sorunu tamamen giderilerek mahalleye yeterli, sağlıklı içmesuyu sağlanmış olacaktır.
“ 90 Yıllık içmesuyu isale hattımız değişecek”
Dağpazarı Mahalle Muhtarı Mehmet Demir, çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, mahallelerin içmesuyu temini sağlayan isale hattının 90 yıllık olduğunu belirterek hattın eski olması nedeniyle içmesuyu sorunu yaşadıklarını söyledi. Demir, “Mahallemiz Mersin İli’ne 215 kilometre Mut ilçesi’ne 35 kilometre uzaklıktadır. Toros Dağlarının en uzak mahallelerinin bir tanesidir. MESKİ içmesuyu çalışmaları ile mahallemizin isale hattı ve içmesuyu şebeke hattını tamamen yenileyecektir. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte mahallemizin yaşadığı su kaybı ve su kesintileri son bulacaktır. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz olmak üzere bizlere hizmet veren tüm MESKİ çalışanlarına mahallem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı

Mersin Haber ,Mersin