MESKİ, İçmesuyu Depolarının Bakım ve Onarım Çalışmalarına Devam Ediyor

MESKİ Genel Müdürlüğü, Toroslar’ın yaylalık bölgelerindeki içmesuyu çalışmalarını hızlandırdı.

03 Ağustos 2021 Salı, 09:17
MESKİ, İçmesuyu Depolarının Bakım ve Onarım Çalışmalarına Devam Ediyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Toroslar ilçesi Kepirli, Soğucak ve Bekiralanı Mahallelerinin içmesuyu sorununu çözmek için başlattığı çalışmalara devam ediyor.
Toroslar’ın yaylalık bölgelerinde yaz aylarında nüfus artışına bağlı yoğun tüketimden ve içmesuyunun amacı dışında kullanılmasından dolayı su depolarının seviyelerinde düşüş yaşanıyordu. Bu düşüşe bağlı olarak da zaman zaman bu bölgede su kesintileri meydana geliyordu. Bunun üzerine harekete geçen MESKİ Genel Müdürlüğü, içmesuyu depolarında yoğun çalışmalar gerçekleştirdi.

Yaylalık bölgelerdeki içmesuyu depoları da SCADA sistemine bağlanıyor

MESKİ çalışmaları kapsamında, Kızılgöçük kaynağından beslenen Hangediği deposundan 8 bin metre 200’lük PE 100 polietilen boruyla isale hattı çekildi. Yeni sistem dalgıç pompalarla Bekiralanı, Sandallı, Karaağaçpınarı, Bekiralanı ve Belenoluk ortak, Kepirli 500 metreküp, 250 metreküp ve 100 metreküplük, Soğucak 1 adet 500 metreküp ve 2 adet 100 metreküplük su depolarının bakım ve onarımları yapıldı. SCADA sistemine de entegre edilen depoların 7/24 kontrolleri yapılmaya başlandı. MESKİ tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde Toroslar’ın yaylalık bölgelerinde özellikle yaz aylarında yaşanan yetersiz içmesuyu sorunu minimuma indiriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TÜRK YILDIZLARI, MERSİN SEMALARINA İLK İMZAYI PROVA UÇUŞUYLA ATTI
GÜLNAR’DA ULAŞIM BÜYÜKŞEHİR İLE RAHATLIYOR
BÜYÜKŞEHİR ‘ARATOS MATEMATİK EVİ’ MERSİNLİ ÖĞRENCİLERİN YENİ GÖZDESİ
MERSİN'DE "EBELİK NORMAL DOĞUM BİLGİ VE BECERİ ARTIRMA VE AFETE HAZIR OLUŞLUK’’ KONULU EĞİTİM VERİLDİ
BAŞKAN KARA :"BİR YILLIK HİZMET, GELECEK İÇİN NET HEDEFLER"
Tarsus Hadiye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezi'nden "Türkiye Yüzyılı" Konseri
Otoyol bağlantı yolunda araç yangını
MERSİN'DE 7.GELENEKSEL AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI TURNUVASI TAMAMLANDI
MERSİN'DE REHBERLİĞİN ÖNEMİ SEMPOZYUMU
"MERSİN, LOJİSTİK YATIRIMLARDAN VAZGEÇMEDİ "

Mersin Haber ,Mersin