MESKİ, İçmesuyu Depolarında Elektrik Kesintisine Karşı Ek Şarjörlü UPS İle Önlem Aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı İçmesuyu Arıtma ve Havza Koruma Şube Müdürlüğü tarafından Mersin merkez mahallelere içme suyu sağlayan depolarda elektrik kesintilerinde klorlama işleminin otomatik olarak yapılamaması problemine çözüm getirdi.

03 Mart 2020 Salı, 17:20
MESKİ, İçmesuyu Depolarında Elektrik Kesintisine Karşı Ek Şarjörlü UPS İle Önlem Aldı
-

MESKİ, Mersin halkına kesintisiz sağlıklı içme suyu sağlanması amacıyla Mersin merkezde cazibe ile beslenen 20 depoyu pilot depo seçerek, bu depolardaki elektrikli Klor Dozaj Pompalarına “Ek Şarjörlü Uzun Besleme Süreli UPS sistemi” montajını gerçekleştirdi., UPS takılan depolar bu sayede 10 saate kadar bölgedeki elektrik kesintilerinden etkilenmeyecek ve depolardaki içme suyu düzenli olarak klorlanmaya devam edecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde çalışmalarının hız kazandığını belirten MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç; “Kurumumuzu denetleyen İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından iletilen söz konusu problem üzerine derhal harekete geçtik. Öncelikle enerji kesintilerinin en sık yaşandığı Aladağ, Arslanköy, Tece, Şahin Tepesi, Bekiralanı Karaağaç mevkii, Gözne, Uzunkaş, Fındıkpınarı Beşkoz mevkii, Darısekisi, Kepirli, Bekiralanı Sandal mevkii, Güzelyayla, Belenoluk, Çavak, Değirmençay, Kayrakkeşlik, Bekiralanı Karaağaç mevkii, Kerimler, Hebilli, Doruklu ve Dalakderesi Mahallelerini besleyen içme suyu depolarında bu uygulamayı başlattık. Söz konusu sistemin işleyişini yakından takip ediyoruz ve özellikle içinde bulunduğumuz aylarda yoğun kar yağışı alan bölgelerimizde hava koşulları nedeniyle oluşan elektrik arızaları sırasında klorlama sistemimiz aksamadan çalışıyor. Bu uygulamanın Mersin genelinde yaygınlaştırılmasıyla birlikte, değerli Mersinliler ve şehir dışından gelen misafirlerimiz musluklarından gönül rahatlığıyla su içebilecek” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Tarsuslu
00:35
4 Mart 2020 Çarşamba
Milletten bir suru su parasi aliyonuz bu kadar basit bir ups cok daha once takmiyonuz hangi zamanda yasiyonuz
178.246.83.151
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi

Mersin Haber ,Mersin