MESKİ, Ekolojik Sisteme Zarar Vermeden Çalışmalarını Sürdürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, “Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS)” bulunan atıksu arıtma tesislerinin sayısını 11’e çıkardı.

18 Ocak 2022 Salı, 11:27
MESKİ, Ekolojik Sisteme Zarar Vermeden Çalışmalarını Sürdürüyor
-

Bu sayede tesislerde arıtılan su deşarj parametreleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından online olarak 7/24 izleniyor.
MESKİ, sürekli atıksu izleme sistemi sayısını artırdı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan 2012/24 sayılı genelgeye göre, debisi 10 bin metreküp/gün ve üzerinde olan atıksu arıtma tesislerinin çıkışlarına gerçek zamanlı uzaktan atıksu izleme istasyonları kurulması zorunlu bulunuyordu. 16 Temmuz 2019 tarih ve 30833 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS) Tebliği ile bu debi limiti 5 bin metreküp/gün’e düşürüldü. Ekolojik dengenin sağlanması ve çevre kirliliğinin önlenmesi kapsamında önemli çalışmalara imza atan MESKİ Genel Müdürlüğü, mevcutta 5 adet olan “Sürekli Atıksu İzleme Sistemi” sayısını; bu yeni tebliğ uyarınca “Sürekli Atıksu İzleme Sistemleri Temini ve Bakımlarının Yaptırılması İşi” kapsamında 3 milyon 69 bin lira tutarındaki yatırımla 6 adet daha artırarak toplam 11’e çıkardı.
MESKİ atıksu arıtma tesisleri sayesinde vatandaşlar güvenle denize giriyor
Mersin genelinde MESKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak farklı noktalarda faaliyet gösteren atıksu arıtma tesisleri ile gerek direkt gerekse dolaylı yollarla toplanan atıksular arıtılmaya devam ediyor. Vatandaşların her noktadan gönül rahatlığı ile denize girebilmesi için çalışmalarına aralıksız devam eden MESKİ, tesislerden deşarj edilen çıkış sularını hem tesis bünyesindeki atıksu analiz laboratuvarında hem de Akredite Merkez Su Analiz Laboratuvarında analiz ediyor. Kurulan bu sistemler ile arıtılmış su deşarj parametreleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından SAİS üzerinden online olarak 7/24 sürekli izleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
GÖKYÜZÜNÜN EN GÖRKEMLİ OLAYLARI BÜYÜKŞEHİR’LE İZLENİYOR
MESKİ, SARIKAYA MAHALLESİ’NE YETERLİ İÇME SUYU SAĞLADI
Tarsus’ta Spor Camiasını Yasa Boğan Ölüm; Salih Bülbül Vefat Etti
Silifke'de Orman Yangınıyla İlgili 4 Şüpheli Tutuklandı
Prof. Dr. Büyükafşar, Uv Işığının Damar Gevşetici Sırrını Araştıracak
Müftü Akçay, Ayvagediği Yatılı Yaz Kur’an Kursu’nu Ziyaret Etti
Adana'da 3 Ayrı Noktada Orman Yangını Söndürüldü
Silifke'de Orman Yangınının Nedeni Kaynak İşçileri Çıktı
2025 Yılı Mısır Alım Fiyatları Belirlendi
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Obrucak Barajı'nın Açılışına Katıldı

Mersin Haber ,Mersin