MESKİ, Bu Yıl Toroslar’a 3.5 Milyon TL Yatırım Yapacak! Seçer: "Proje Bölgeye Önemli Bir Rahatlık Sağlayacak"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından Arpaçsakarlar Mahallesi’nde gerçekleştirilen kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarını yerinde inceledi ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

15 Mayıs 2020 Cuma, 09:02
MESKİ, Bu Yıl Toroslar’a 3.5 Milyon TL Yatırım Yapacak! Seçer: "Proje Bölgeye Önemli Bir Rahatlık Sağlayacak"
-

Seçer, projeyi hızla bitirmeye çalıştıklarını belirterek, “Bittikten sonra bölgeye önemli bir rahatlık sağlayacak. MESKİ olarak 2020 yılı içerisinde Toroslar’da toplam 3.5 milyon lira gibi bir proje çalışmamız olacak. Önemli bir kısmı işte bu proje. Onun için önemsiyoruz” dedi.
Uzun süredir beklenen ve toplam 2 milyon 796.3 bin lira sözleşme bedeli ile yapımı devam eden Arpaçsakarlar Mahallesi kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarının, bugüne kadar yüzde 25,32’si tamamlandı. Çalışmalar bittiğinde mahalle sakinleri, uzun yıllar güvenle kullanacakları kanalizasyon altyapı sistemine sahip olacak.
Başkan Seçer, mahalle sakinlerine Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi sürecindeki çalışmalarını da anlatarak, “Kendi içimizde tedbirler aldık ama zorunlu hizmet alanlarını aksatmadık. Birçok yatırımı durdurduk, iptal ettik. Daha çok vatandaşlarımızın ihtiyacına cevap vermeye çalıştık. Gıda yardımı yaptık. Yaşlı, bakıma muhtaç, engelli, kendi işini göremeyen yurttaşlarımız bizden sıcak yemek istedi, onlara ulaştık. 140 bin koli üzerinde gıda dağıtımını gerçekleştirdik. 165 bin gıda kolisi dağıtacağımızı söylemiştik. Birkaç gün sonra ilk etap dağıtımlar bitecek” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından Arpaçsakarlar Mahallesi’nde gerçekleştirilen kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarını yerinde inceledi. Mahalle sakinleriyle de bir araya gelen Başkan Seçer, projeyi süratle bitirmeye çalıştıklarını belirterek, “Bittikten sonra bölgeye önemli bir rahatlık sağlayacak. MESKİ olarak 2020 yılı içerisinde Toroslar’da toplam 3.5 milyon lira gibi bir proje çalışmamız olacak. Önemli bir kısmı işte bu proje. Onun için önemsiyoruz” dedi.
Başkan Seçer, toplam 2 milyon 796.3 bin lira sözleşme bedeli ile yapımı devam eden ve bugüne kadar yüzde 25,32 oranında tamamlanan kanalizasyon hattı çalışmasını yerinde incelerken, mahalle sakinleriyle de bir araya geldi. Saha gezisi sonrası Arpaçsakarlar Mahalle Muhtarlığı önünde yurttaşların sıkıntılarını dinleyen Seçer, çözüm önerilerini konuştu. Başkan Seçer, mahallede alkışlar ile karşılandı. Saha gezisi sırasında Başkan Seçer’e, MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları, yetkililer, meclis üyeleri ve muhtarlar eşlik etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallede şapka ve sağlık paketi dağıtımı da yapıldı.
“MESKİ’nin ilk 5 yıl 2.5 milyar lira gibi bir yatırım programı var”
Başkan Seçer, kanalizasyon hattının bölgenin önemli bir sorunu olduğundan söz ederek, “Bu yılki programımız içerisine almıştık. 5.5 kilometrelik bir hat. Yaklaşık 2 milyon 800 bin lira gibi bir ihale bedeli var. Arkadaşlarımız süratle projeyi bitirmeye çalışıyor. Bittikten sonra bölgeye önemli bir rahatlık sağlayacak. MESKİ olarak 2020 yılı içerisinde Toroslar’da toplam 3.5 milyon lira gibi bir proje çalışmamız olacak. Önemli bir kısmı işte bu proje. Onun için önemsiyoruz. Sadece Toroslar değil, Anamur'dan Tarsus'a kadar birçok bölgemizde, özellikle kanalizasyon, arıtma, temiz içme suyu, şebeke hattı gibi MESKİ’nin birçok çalışma alanında önemli eksiklerimiz var. Süratle bu yatırımlar gerçekleşecek. Önümüzdeki yılla beraber göreve geldiğimiz dönemden bu yana yaklaşık 500 milyon liranın üzerinde bir proje gerçekleşmiş, yatırım, inşaat, imalat başlamış olacak. MESKİ’nin ilk 5 yıl, 2.5 milyar lira gibi bir yatırım programı var. Önemli aksaklıklar olmazsa, Stratejik Planımız’da yer alan tüm bu yatırımlar, Mersin halkına aktarılacak. İnsan ve çevre sağlığı açısından bu yatırımları önemsiyoruz” dedi.
Toroslar için önemli bir yatırım
MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Arpaçsakarlar Mahallesi’nde hayata geçirilen çalışmalar kapsamında 2 bin 650 metre Ø300’lük koruge borudan kanalizasyon hattı ile 44 adet parsel bağlantısı yapıldı. 2 bin 860 metre Ø300’lük koruge borudan kanalizasyon hattı döşemesi ile yaklaşık 130 adet parsel bağlantısı yapılması planlanıyor. Bölgenin kanalizasyon sorununu ortadan kaldırmak için muhtelif çaplarda 5.5 kilometre kanalizasyon şebeke imalatı yapılıyor. Uzun süredir beklenen Arpaçsakarlar Mahallesi kanalizasyon hattı döşeme çalışmaları tamamlandığında, mahalle sakinleri uzun yıllar güvenle kullanacakları kanalizasyon altyapı sistemine sahip olacak.
Seçer’den Mersinliler’e “Sosyal mesafeye, hijyene dikkat edelim” uyarısı
Çalışmayı incelerken, sosyal mesafeyi korumaya çalıştıklarının altını çizen Seçer, pandemi süreci hakkında da konuştu. Seçer, “Umut ediyorum kısa sürede bu belayı bertaraf edeceğiz. Tüm dünya mücadele ediyor. Ama rehavete de girmemek lazım. Normalleşelim, işyerleri açılsın, insanlar sokağa çıksın ama kurallara da riayet etsin. Tüm yurttaşlarıma, Mersinli hemşehrilerime rica ediyorum, sosyal mesafeye, hijyene dikkat edelim. Dezenfeksiyon işlemlerimizi bütün belediyelerimiz rutin, disiplinli bir şekilde sürdürüyor” dedi.
Pandemi ile mücadele kapsamında belirli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Seçer, “Aslında her şey geçmiş değil. Tehlike devam ediyor. Hayat normalleşmeye başladı. Tabii ki Bilim Kurulu var, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı çalışıyor. Onların aldığı kararlar doğrultusunda, biz de kendi şehrimizde o kararları uygulamaya gayret ediyoruz” dedi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından bu süreçte hayata geçirilen çalışmalardan söz etti.
Nüfusa oranla vaka sayısı en az olan şehir Mersin
Türkiye’de nüfusa oranla, Koronavirüs vakasının en az yaşandığı kentin Mersin olması hakkında da değerlendirmelerde bulunan ve bunun sevindirici bir durum olduğundan söz eden Seçer, şöyle devam etti:
“Bu şehrimiz açısından bizleri mutlu ediyor. Burada başta sizlerin önemli katkısı var. Vatandaşlarımız kurallara riayet etti, günlerdir, aylardır evlerinden çıkmıyor. Her türlü psikolojik sıkıntıya rağmen buna riayet ettiler. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sağlık çalışanları önemli görevler yaptı. Hepsine müteşekkiriz. Bütün bu kolektif çalışma iyi sonucu ortaya çıkardı. Dünya ölçeğine bakarsanız, Türkiye genel anlamda da dünyada başarılı olmuş ülkelerden bir tanesi. Bu da bizim için sevindirici bir durum. Ama mücadele süreci devam edecek. Biz de bu konuda uzmanlar, tıp otoritelerinin görüşleri çerçevesinde hareket etmek zorundayız. Vatandaşlarımızın rehavete girmemesi lazım. İlk günkü disiplinle bu süreci devam ettirmek zorundayız. Tabii ki başta biz belediyeler.”
“140 bin koli üzerinde gıda dağıtımını gerçekleştirdik”
16 Mart tarihinden bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, gece gündüz demeden tüm çalışanların üzerine düşen görevi yaptıklarını belirten Seçer, “Biz de kendi içimizde tedbirler aldık ama zorunlu hizmet alanlarını aksatmadık. Birçok yatırımı durdurduk, iptal ettik. Daha çok vatandaşlarımızın ihtiyacına cevap vermeye çalıştık. İnsanlar işine gidemedi, geliri kesildi, insanlar evde tencere kaynatacak gıdayı bulamadı. Gıda yardımı yaptık. Yaşlı, bakıma muhtaç, engelli, kendi işini göremeyen yurttaşlarımız bizden sıcak yemek istedi, onlara ulaştık. Küçük bebekleri olan aileler, ekonomik durumu bozuk olan yoksul insanlar bizden çocuklarına katkı istedi, mama istedi, çocuk bezi istedi. Bütün ihtiyaçları Büyükşehir Belediyesi olarak karşılamaya çalıştık demiyorum. Büyük bir oranda karşıladık. 140 bin koli üzerinde gıda dağıtımını gerçekleştirdik. 165 bin gıda kolisi dağıtacağımızı söylemiştik. Birkaç gün sonra ilk etap dağıtımlar bitecek. Tabii bize sürekli talepler geliyor. Biz herhangi bir teste tabi tutmadık. Zengin, fakir herkesin kendi adaletine, insafına bıraktık. İstismar olmadı değil ama büyütecek rakamlar değil onlar. Helali hoş olsun. Herkese ulaştık. Tabii herkes kendi parasını yedi. Benim param değil” dedi. Mahalleliler, Başkan Seçer’e pandemi sürecinde yaptıkları yardımlardan ve hizmetlerden dolayı teşekkür iletti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin