MESİAD, Mersin İçin Nefes Alanları İstedi

Kentimizin ihtiyacı olan nefes alanları için basın açıklaması yapan MESİAD, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu arazisi, müftü deresi doğusundaki OYAK’ın kapsadığı alan olan eski kışla arazisi ve iki alanın önünde uzanan Vakıf Teras, Deniz Feneri, Orduevi plajı ile Çamlıbel balıkçı barınağının bir bütün olarak kente kazandırılmasını ve kente merkezinde plaj düzenlemesi istedi.

26 Haziran 2019 Çarşamba, 14:54
MESİAD, Mersin İçin Nefes Alanları İstedi
-

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu, “Mersin nefes istiyor” sloganı ile kent merkezinde bulunan OYAK, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu, Vakıf Teras, Deniz Feneri arazilerinin yeşil alan olarak kente kazandırılması ve Orduevi plajının halka açılması için basın açıklaması yaptı. Eski Denizpark alanının kent meydanı olmasının da talep edildiği açıklamada, deniz kenti Mersin’in denizden uzaklaştırıldığına dikkat çekildi.
Tevfik Sırrı Gür Stadı alanı Müftü Deresi kenarında yapılan açıklamaya, MESİAD Başkanı Hasan Engin, MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, MESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Mimarlar Odası Başkanı Ünal Şahin, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Seyfettin Atar, Makine Mühendileri Odası Başkanı Akar Tülücü, Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Sinan Can, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kürek ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
“ALANLAR BÜTÜN OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ”
MESİAD adına açıklama yapan Başkan Hasan Engin, “Kentler için son zamanlarda turizm önem kazanmaya başladı. Sadece doğal zenginlikler değil aynı zamanda oluşturulan alanlar ve yaratılan estetik görüntüler, kentlerin kimlikleri ve turizm kaynakları haline gelmiştir. Bu anlamda yakın ve komşu illerde birçok kent meydanı ve etkinlik alanları bulunmaktadır. Ancak kentimize değer katacak bir kent meydanımız bulunmamaktadır. Daha önce Millet Bahçesi olması düşüncesi ile yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu arazisi, müftü deresi doğusundaki OYAK’ın kapsadığı alan olan eski kışla arazisi ve iki alanın önünde uzanan Vakıf Teras, Deniz Feneri, Orduevi plajı ile Çamlıbel balıkçı barınağından ayrı düşünülmemelidir” dedi.
“DENİZ ŞEHRİ MERSİN DENİZDEN KOPARILDI”
Kentin merkezinin çekim merkezi olmasına vurgu yapan Başkan Engin, denizden kente giriş noktalarının estetik hale getirilmesinin önemine değindi. Engin, “Cumhuriyet meydanı ve balıkçı barınağının yerine yapılması düşünülen kruvaze rıhtımıyla kentin sosyal, ekonomik gelişmesine büyük bir zenginlik katmakla birlikte çekim merkezine dönüştürülmesi için Vakıf tesisleri, Deniz Feneri ve Orduevi arasında kalan alanların düzenlenmesi ile denizden kente girişi olan bu bölgeler, görünen cazibe merkezi haline gelecektir. Mersin bir Mersin halkının denizden faydalanacağı, mekanlar yaratılmalıdır.dir. Deniz kenarında olan bir şehir olmasına rağmen, maalesef denizle barışık bir kent haline getirilmedi veya getiremedik. Sahillerin doldurulması ile sahilde oluşturulan parklardan sonra, maalesef kent denizden uzaklaştırıldı. Şehir merkezinde Mersin halkının denizden faydalanacağı, mekanlar yaratılmalıdır. Kentimiz için böyle bir olanak böyle bir fırsat varken, bu olanaklardan faydalanamıyoruz” ifadelerini kullandı.
DENİZPARK’A YENİKAPI ÖRNEĞİ
Denizpark alanın festival ve etkinlik alanı olarak düzenlenmesini isteyen Başkan Engin açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Çok değerli kıyı ve plajlara sahip olan kentimizde denize girmek için çok uzaklara gitmeye gerek kalmayacak. Kentin içinde kalan plajların düzenlenmesi ve kente kazandırılması kentimizin kalkınmasına hizmet edecektir. Orduevi ile Müftü deresi arasındaki plajın kente kazandırılması ile Mersin halkı tarafından yoğun ilgi görecektir. Ayrıca Denizpark’ta yapılacak düzenleme ile işlevsel bir etkinlik ve festival alanı yaratılarak, Yenikapı miting alanı gibi her türlü etkinliklerde kullanılabilir hale getirilmelidir.
İbn-i Haldun; “coğrafya kaderdir” der. Doğru, hikayesi olmayan coğrafya kader olabilir ama bulunduğun coğrafyada sahip olduğun değerlerden hikayeler üretirsen coğrafya kader olmaktan çıkar, çekim merkezi olur.
“GÜVENLİK BİRİMLERİMİZİN DAHA RAHAT NEFES ALMALARINI SAĞLAYACAKTIR”
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 5 Ağustos 2016 tarihinde yaptığı açıklamalarda kışlaların şehir dışına çıkarılması ve eski kışla alanlarının yeşil alan olarak düzenlenmesi hakkında söylemleri var. Bu kapsamda birçok il ve ilçede çalışmalar başlatıldı. Merkezde bulunan birliklerin sağlıklı ve özel alanlara taşınması, 24 saat görev yapan, vatanımızı koruyan güvenlik birimlerimizin daha rahat nefes almalarını sağlayacaktır.
Kurum ve kişilerin kim olduğuna bakmadan kentimizi güzelleştirecek projelere sahip çıkacağız.”
MİMARLAR ODASINDAN İŞBİRLİĞİ VURGUSU
Tevfik Sırrı Gür Stadı alanı için daha önce proje yarışması düzenlediklerini hatırlatan Mimarlar Odası Başkanı Ünal Şahin, kent beleğini koruyan çalışmaların dikkate alınmasını belirterek, MESİAD ve belediyeler ile işbirliği içinde çalışacaklarını kaydetti.
MESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Avcılar ise, hazırlanan görsel üzerinde proje hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin