MESİAD 28. Yaşını Kutladı! Kent Protokolü MESİAD Gecesinde Buluştu

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği(MESİAD) 28. Yıl Balosu ve yeni üyeler için plaket töreni düzenledi.

29 Aralık 2019 Pazar, 13:19
G: 29.12.2019 - 13:29
MESİAD 28. Yaşını Kutladı! Kent Protokolü MESİAD Gecesinde Buluştu
-

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen baloya TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek,Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, , Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, önceki dönem Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, önceki dönemlerde MESİAD başkanlığı yapmış Ali Doğan, Mustafa Güler ve Mehmet Deniz ile MÜSİAD Mersin Başkanı Serdar Yıldızgörer, MESBAŞ Başkanı Ali Avcı ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile çok sayıda iş insanı katılım sağladı.
BAŞKAN ENGİN, “MESİAD PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR”
MESİAD Başkanı Hasan Engin, balonun açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasına Lütfi Elvan’a teşekkür ederek başlayan Başkan Engin, MESİAD’ın Çukurova Bölgesi ve ülke için projeler üretmeye devam ettiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle Mersin için bizlere TBMM’de kapılarını ve her türlü imkânı sağlayan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Lütfi Elvan’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum.Sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsendiği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlayan MESİAD, Çeyrek asırlık bir ömrü geride bırakarak tüm dinamizmi ile her geçen gün daha da güçleniyor. Ekonomik büyüme ve kalkınmanın gelişmesinde ticaret hayatında güven ve istikrarın sağlanması, sermayenin yatırımlara ve üretime dönüşmesi için demokrasi vazgeçilmez bir unsurdur. MESİAD bu bağlamda, çalışmalarında ekonomik kalkınma ile demokrasi arasındaki etkileşimin önemini her seferinde vurgulamaktadır.180 üyesi ve dostlarıyla 28 yıllık Mersin ve Bölgemizin güzide kuruluşu MESİAD, Çukurova Bölgesinin ve ülkemizin kalkınması için hız kesmeden projeler üretmeye devam etmektedir. “
“MESİAD ÇEVREYİ VE EKOLOJİK DENGEYİ GÖZARDI ETMEMEKTEDİR”
Başkan Engin, konuşmasının devamında son zamanlarda Mersin’de ve ülkemizde yaşanan doğa katliamlarına dikkat çekerken MESİAD’ın diğer canlıların yaşam alanlarına müdahale edenlere karşı durmaktan çekinmediğini de belirtti. Başkan Engin, “ MESİAD, ülke ekonomisine katkı ve istihdam sağlayan çalışmalarıyla bugünü-dünden; yarınları- bugünden daha mutlu, kalkınmış ve refah düzeyi yükselen bir toplum olma çabasıyla hareket ederken, çevreye ve ekolojiye duyarlı düşünce ve faaliyetleriyle doğa tahribatının engellenmesini de göz ardı etmemektedir. Öncülük ettiğimiz veya destek verdiğimiz tüm projelerde birinci önceliğimiz insan hayatı ve ekolojik denge unsurları olmuştur. Son günlerde kentimizde ve ülkemizde yaşanan kadınlarımıza yönelik saldırıları şiddetle kınıyor bir daha olmaması ve cezaların ağırlaştırılmasını diliyoruz. Ülkemiz ekonomisinde meydana gelen sosyo-ekonomik olumsuzluklar, sadece o ülkede uygulanan ekonomi, büyüme ve kalkınma politikaları bağlamında değerlendirilmemeli, ayrıca bunların temelinde temel insan hakları ve özgürlüklerin önemli birer faktör oldukları göz ardı edilmemelidir. MESİAD, refah düzeyi yüksek bir toplum anlayışıyla hareket ederken insan ve diğer canlıların yaşam alanlarına müdahale edenlere de karşı durmaktan asla çekinmemektedir. Dünyayı daha fazla sermaye uğruna yok eden kapitalist düzenin çarkları içinde insan hayatını hiçe sayanlara karşı, MESİAD için en önemli hedef daha yaşanılabilir bir Mersin ve Türkiye için mücadele etmektedir. İşte MESİAD'ın farkı budur.
ENGİN, MESİAD’IN ÖNCÜLÜK ETTİĞİ PROJELERİ ANLATTI
MESİAD’ın öncülük ettiği projeler hakkında da açıklama yapan Başkan Engin, “MESİAD, Kurulduğu günden bugüne; MESİAD, takdir edilen deneyimi, geniş bilgi birikimi ve yaratıcı enerjisiyle işsizliği azaltacak, istihdamı artıracak, kalkınmayı hızlandıracak ve çağdaş uygarlığı yakalayacak yerel, ulusal ve evrensel ölçekteki projeleriyle alanında öncü olma rolünü sürdürecektir.
Demokrasi, adalet ve hukukun üstünlüğü ilkesi ile beklenen reformların acilen gerçekleşmesi, kutuplaşmadan uzak, uzlaşarak ve birbirimizi kucaklayarak Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yılı hedeflerine birlik ve beraberlik içerisinde ulaşacağız. MESİAD olarak, Mersin Turizm Bölgeleri ve Karboğazı’nın turizme kazandırılması, sanayici ve üreticinin desteklenmesi, kentin en önemli sorunu olan ulaşım ve planlama sorunlarının çözülmesi, yaşanabilir bir kent ve çevre için projeler üretiyoruz.
Alt yapısı bitmek üzere olan üst yapı ihalesine hazırlanan kalkınmanın anahtarı Çukurova Bölgesel Havalimanı, Taşucu-Çeşmeli otoyolu, Tarsus Kıyı kesimi turizm yatırımları, Seka Limanın özelleştirilmesi kent ve bölge ekonomisine katkı sunacaktır. MESİAD'ın yine kentimiz için hazırladığı Mersin Nefes İstiyor Projesi’nin Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’ın büyük emekleriyle başlamış olup ve Mersin’e nefes vermesini arzu ediyoruz.” Dedi.
“KADINLAR GÜLMELİ VE DANS ETMELİ”
Kadınlara yönelik şiddete karşı tepkisini dile getiren Başkan Hasan Engin, “Kadınlar gülmeli ve dans etmeli” ifadesini kullandı. Engin, konuşmasının sonunda hayatını kaybeden MESİAD üyeleri MURAT ÇELİK, MAHMUT ALACA VE ŞAHİN KABADAYI’yı andı.
ELVAN “MESİAD KENTİN GELİŞMESİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR”
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği(MESİAD)’nindüzenlediği "28. Yıl Balosu"nda yaptığı konuşmada, MESİAD’ın kentin gelişmesi için çok önemli çalışmalar yaptığını söyledi.Mersin'in, limanı, lojistik imkanları ve tarımıyla yatırımcılar için Türkiye'nin en cazip kentlerinden biri olduğunu vurgulayan Elvan, birlikte hareket edildiği taktirde kentteki problemlerin üstesinden gelineceğini dile getirdi.Elvan, Türkiye'de iş dünyasının geliştiğini ifade ederek, "İş dünyasına güveniyoruz. İş dünyamız artık geçmişteki gibi değil. Dünyayla rekabet edebilen, dünyanın dört bir yanına ürettiği ürünü satabilen bir Türkiye var." diye konuştu.Mersinli üreticilerin, dünyanın her noktasına ulaşabildiğini aktaran Elvan, "Mersin'e yönelik yapılacak her işte, atılacak her adımda birlikte olacağız, hareket edeceğiz. Biz, dedikodularla iş yapamayız. El ele, omuz omuza vereceğiz. Kent için birlikte çalışacağız. Bunu yaptığımız takdirde bizim yapamayacağımız hiçbir iş yok, her şeyi yapabiliriz. Yeter ki inanalım." dedi.Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı ve Çeşmeli- Taşucu Otoyolu projelerini takip ettiklerini vurgulayarak, çalışmaların sürdüğünü kaydetti.Mersin- Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin temelinin yarın atılacağını anımsatan Elvan, bölgenin 10 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.
VALİ SU, “KAMU VE ÖZEL SEKTÖR OLARAK SİNERJİ OLUŞTURUYORUZ”
Mersin Valisi Ali İhsan Su da kentte çok sayıda alanda yatırımlar yapıldığını belirterek, çalışmalarda Elvan'ın desteği ve gayretinin olduğunu aktardı. Kamu yatırımlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve iş insanlarının da yatırımlarını sürdürdüğünü kaydeden Su, "Kamu ve özel sektör olarak önemli bir sinerji oluşturuyoruz. İlimiz kalkınıyor, inşallah çok daha hızlı kalkınmaya devam edecek." ifadesini kullandı. Vali Su, MESİAD’ın Mersin ve bölge için projeler ürettiğini de vurguladı.
VAHAP SEÇER “TÜM PLANLARI BERABER HAZIRLAYALIM”
MESİAD gecesinde yaptığı konuşmada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’de önemli sorunlar olduğu gibi, imkanların da olduğunu dile getirerek, plan sorununa değindi. Seçer, açıklamasında şunları söyledi: “Mersin’in 1/5000’lik 2. etap planını çok kısa süre içerisinde bitirmek zorunluluğu var. İşbirliği yapıyoruz, konuşuyoruz. Şimdi masada da konuştuk. Ne yapabiliriz? Bunu hızlandırmamız lazım. Yatırımcı yatırım yapacak arazi arıyor bulamıyor. Plan Mersin için sorun olmaktan çıkmak zorunda. Tabii kaş yaparken de göz çıkarmak istemiyoruz. Ben Belediye Başkanı olarak şunu yapmak istiyorum; benim belediyemin yetkisinde olan tüm planları ilçe belediyelerimizle beraber hazırlayalım. Sivil toplum örgütleri de buyursun gelsin destek versin. Sonuçta kentin menfaatine olan konuların altına imza atarım. Sonucu da hep beraber halkımıza karşı hesap verme sorumluluğunu üzerimize alırız.”
YENİ ÜYELER PLAKETLERİNİ ALDI
Baloda yapılan konuşmaların ardından MESİAD’a üyelikleri kabul edilen iş insanları Yılmaz Özdemir, Yusuf Korkmaz, Uğur Kuzucu, Hakan Alaca, Özgür Emire, Murat Çani, Zahir Irmak, Faik Tok, Ersin Topkarcı, Aziz Erguvan, Kazım Altıoğlu ve Sevim Canan Karakaya’ya üyelik plaketleri kent protokolü tarafından verild.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin