Divan Otel’de gerçekleştirilen toplantıya; Büyükşehir Belediyesi bürokratları, müdürler ve personel ile projenin paydaşları olan Mersin Üniversitesi akademisyenleri, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve İŞKUR temsilcilerinin yanı sıra projeye dahil olan gençler katılım sağladı. Kapanış toplantısında, eğitimde ve istihdamda olmayan 45 gencin yer aldığı MERTUSEG projesinin başlangıcından bitimine kadar yapılan faaliyetler, gençlerin istihdam alanları ve projenin kazanımları katılımcılarla paylaşıldı.
Konuşmacıların ardından MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya hem Mesleki Eğitim Merkezleri hakkında hem de MERTUSEG projesi ile ilgili sunum gerçekleştirdi. İstihdama katılan faydalanıcıların yer aldığı bir video gösterimi yapıldı. Toplantının sonunda MERTUSEG projesinden faydalanan gençlere katılım belgeleri tüm paydaşlar tarafından verildi.
Yıldırım: “Gençleri her alanda istihdamda ve eğitimde destekleyemeye devam edeceğiz”
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, gençlerin nitelikli iş imkanlarına sahip olabilmeleri için birçok proje yaptıklarını, MERTUSEG projesinin de bunlardan biri olduğunu ifade ederek; birçok paydaşla birlikte 45 genci istihdama kazandırmak adına 1 yıl hem teorik hem pratik eğitimlerle desteklediklerini ve iyi sonuçlar aldıklarını anlattı. Yıldırım, “Sektörlerin açıklarını, sektörlerdeki ana ihtiyaç unsurlarını gözeterek bilinçli ve planlı bir şekilde gidiyoruz. Turizm sektöründe Mersin’de ciddi bir açık var. Eğitimlerimizi daha tamamlamadan yarıdan fazla kişi istihdam edildi. Antalya’ya teknik geziye gittik yarıya yakını orada iş buldu. Çünkü bu çocuklar başarılı çocuklardı. Mersin’de Denizkızı A.Ş dahil olmak üzere bu alanda birçok yerde istihdam şansı buldular ve bu devam ediyor. Gençleri her anlamda hem turizmde hem diğer alanlarda istihdamda ve eğitimde destekleyemeye devam edeceğiz” dedi.
Maya: “Turizm sektörü gençlerimize emanet”
MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya, MERTUSEG projesinin çok önemli bir istihdam projesi olduğunu, 45 gencin önce eğitim ardından istihdam yolculuklarında emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti. Maya, “Turizm sektörü gençlerimize emanet. Projemiz sonlanıyor ama uygulama evlerimizde eğitimler devam edecek Ekim ayında yeni grubumuz başlayacak. Restoran hizmetlerinde, ön büroda ve kat hizmetleri alanında yeni gençlerimizle beraber olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Daşçı: “Gençlerimizi istihdam edilebilir hale getirdik”
Mersin Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü Öğr. Gör. Erdem Daşçı, sektörün istediği insan kaynağını yaratmak için hazırladıkları eğitim modülünde restoran hizmetleri, kat hizmetleri, ön büro ve girişimcilikle ilgili eğitimler verdiklerini, eğitim sırasında birçok gencin işe yerleştiğini anlattı. Daşçı, “Kamunun en temel görevlerinden biri de istihdam. Mersin Büyükşehir Belediyesi bu anlamda tartışmasız kamucu gözle, sosyal belediyecilik gözüyle bakıyor. Toplumsal sosyal sorumluluk içerisinde bu gençlerimizi istihdam edilebilir hale getirdik. Sosyal duyarlılık, toplumsal sosyal sorumluluk, sadece kurumlar değil bütün yurttaşların bilinci olmalı. Bu anlamda hep bir dayanışma kültürü içerisinde olmalıyız diye düşünüyoruz” dedi.
Filik: “Turizm Mersin’in bir gerçeği”
MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Fevzi Filik, Büyükşehir’le birçok projede iş birliği yaptıklarını belirterek, “Turizm Mersin’in bir gerçeği. Turizmin gelişmesi çok önemli. Turizm deyince biz sadece otelleri hayal ediyoruz. Sosyalleştiğimiz alanlar da aslında turizmin ta kendisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle çok kıymetli bir projeydi. Eğitimde ve istihdamda olmayan 45 gence bu eğitimi verdikleri için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.