Mersinliler Mersin'e Sahip Çıktı! Toroslar’da Kurtuluş Coşkusu,  Etkinliklerle Taçlandı

Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 97’nci Yıldönümü kutlamaları, Toroslar Belediyesi’nin düzenlediği  3 Ocak Zafer Yürüyüşü ve etkinliklerle taçlandı.

04 Ocak 2019 Cuma, 15:59
Mersinliler Mersin'e Sahip Çıktı! Toroslar’da Kurtuluş Coşkusu,  Etkinliklerle Taçlandı
-

Binlerce Mersinli’nin bir araya gelerek kuvayımilliye ruhunu yeniden canlandırdığı Zafer Yürüyüşünün yanı sıra 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu konulu şiir yarışması,Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlararası Futbol Turnuvasının şampiyonluk maçı ile Geleneksel Atlı Okçuluk ve Yaya Kemankeş gösterileri ise tarihi günün coşkusunu zirveye çıkardı.
“3 Ocak Şiir Yarışmasında, Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi”
Kutlamalar kapsamında; Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte bu yıl üçüncüsü organize edilen‘3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu konulu’şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, düzenlenen bir törenle verildi.
Mersin merkez ve ilçelerinin yanı sıra Türkiye’nin 9 vilayetinden yarışmacının katıldığı yarışmanın ödül töreninde konuşan Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) Başkanı Rüştü Aydın, şiir yarışmasına ve etkinliklerine katkı sunmasından Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna’ya teşekkür etti.
Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna da genç nesle tarih şuurunu unutturmamak, geçmiş ile geleceği buluşturmak adına düzenledikleri “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu konulu’ şiir yarışmasının Türkiye çapında ilgi görmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Bu organizasyonda büyük emeği olan Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın ve yönetimine teşekkür eden Başkan Tuna; “15 yıldır görev yaptığımız Toroslar Bölgesinde göreve geldiğimiz ilk yıllarda çocukluğumuzda kutlanan eski 3 Ocak kutlama etkinliklerinin çok azaldığını, sadece asker, öğrenci ve polisin katıldığı bir programla yerine getirildiğini gördük.Bu toprakları kanlarıyla vatan yapan atalarımıza saygınlığımızı ifade etmek anlamında ilkini 3 Ocak 2005 yılında organize etmek suretiyle 3 Ocak Zafer yürüyüşümüzü geleneksel hale getirdik. Bu yürüyüş, sadece Mersin özelinde değil, Türkiye genelinde de takip edilen bir organizasyon oldu. Özel gün ve haftalarda düzenlediğimiz etkinliklerle amacımız gelecek neslin belleklerine tarih şuurunu kazımaktır. Çünkü emperyalist güçlerin bu coğrafya üzerinde hep emelleri oldu. Onların yapmaya çalıştığı; dilini unutturmak, tarih şuurunu kaybettirmek, milli kültürü yok ettirmek, toplumu madde ve materyalin peşinde koşan bir grup haline getirmektir. Buna inat duruşumuz net ve ilkelidir. Özel gün ve haftalarımızı, milli ve manevi değerlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. 3 Ocak Zafer Yürüyüşümüze ve bu kapsamda düzenlediğimiz ‘3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’ konulu şiir yarışmamıza katılan tüm yarışmacılara teşekkür ediyor, dereceye girenleri kutluyorum” dedi.
Konuşmaların ardından; Mersin ve ilçelerinin yanı sıra Türkiye’nin birçok ilinden 26 eserin katıldığı şiir yarışmasında dereceye girenler tüm, yarım ve çeyrek altın ile ödüllendirildi. Dereceye girenlere ödüllerini; Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna ve protokol üyeleri takdim etti.
Yarışmada ayrıca Jüri üyelerine Başkan Hamit Tuna tarafından plaket verildi. Program, dereceye giren şiirlerin okunması ile sona erdi.
“Kurtuluş Kupasının Sahibi; Mersin Defterdarlığı”
Toroslar Belediyesi’nin, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 97’nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl 12’ncisini düzenlediği ‘Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlararası Futbol Turnuvasının” şampiyonu Mersin Defterdarlığı oldu.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda başlatılan, bu yıl kent genelinden 36 kurumun katıldığı ve 106 maçın oynandığı turnuvanın 3’üncülük ve final karşılaşması; 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Günü’nde Koray Aydın Stadında gerçekleştirildi.
Turnuvanın; 3'üncülük maçındaAkdeniz Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü karşı karşıya gelirken, final maçı ise Mersin Defterdarlığı ve Mersin Gümrük Müdürlüğü arasında oynandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Akdeniz Belediyesi’ni 3-2, Mersin Defterdarlığı’nın da Mersin Gümrük Müdürlüğü’nü 1-0 mağlup ettiği müsabakaların sonucunda; turnuvanın şampiyonu Mersin Defterdarlığı, ikincisi Mersin Gümrük Müdürlüğü, üçüncüsü de İl Milli Eğitim Müdürlüğü oldu.
Final maçının ardından ödül töreni düzenlendi. Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, final maçını yöneten hakemlere birer teşekkür plaketi verirken, turnuvada dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları da Başkan Hamit Tuna ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Turnuvada ayrıca; gol kralı, en iyi kaleci, en iyi kenar yöneticisi, en iyi kaptan, en centilmen oyuncu, en centilmen takım, yürütme kurulu özel ve yürütme kurulu onur ödülleri de yine protokol üyeleri tarafından verildi.
“Geleneksel Atlı Okçuluk Gösterisi, Nefes Kesti”
Toroslar Belediyesi’nin, Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşunun yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Geleneksel Atlı Okçuluk ve Yaya Kemankeş’ gösterileri nefes kesti.
Güneykent Mahallesi’nde bulunan Şehit Uzman ÇavuşMustafa Sarı Spor Tesisi’nde gerçekleştirilen gösteri; soğuk havaya rağmen vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenirken, hedefe ok atan atıcılar ise izleyicilerden büyük alkış aldı.
Türk kültürünün en köklü sporlarını gelecek nesillere tanıtılmasının amaçlandığı etkinlikte; Toroslar Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna da ata binerek vatandaşları selamladı ve ok atışı yaptı.
Başkan Tuna, milli ve kültürel değerlerin önemine dikkat çekerek; “Her yıl 3 Ocak kutlamalarında Ata sporlarımızı Mersinlilerimizle buluşturarak, birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeye çalışıyoruz” dedi.
Etkinliğe katılan katılımcılar da Toroslar’da tarihin yeniden canlandığını belirterek, böyle bir organizasyonu düzenlemesinden dolayı Başkan Hamit Tuna’ya teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin