Mersinliler Kök Hücre Bağışı Bekleyen Hastalar İçin Umut Oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay işbirliğinde kök hücre nakli bekleyen hastalar için kentin 3 farklı noktasında düzenlediği kök hücre ve kan bağışı etkinliği yoğun ilgi gördü. Başlangıcını Başkan Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer’in yaptığı kampanyaya 339 kişi kök hücre, 387 kişi de kan bağışında bulundu.

02 Nisan 2021 Cuma, 09:44
Mersinliler Kök Hücre Bağışı Bekleyen Hastalar İçin Umut Oldu
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay işbirliğinde kök hücre nakli bekleyen hastalar için kentin 3 farklı noktasında düzenlenen kök hücre ve kan bağışı etkinliği yoğun ilgi gördü. Başkan Vahap Seçer’in “Sevgi ve İyileşme Yılı” olarak ilan ettiği 2021 yılında başta 5 yaşındaki Toprak Sami olmak üzere kök hücre nakli bekleyen hastalar için kent merkezinde kurulan stantlarda 3 gün boyunca bağış kampanyası gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören kampanyaya 339 kişi kök hücre, 387 kişi de kan bağışında bulunarak umut oldu.

Başkan Seçer, vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulunmuştu

“Paylaşmak Kanımızda Var” sloganıyla başlatılan kampanyanın ilk gününde Taş Bina yanında kurulan kan merkezini eşi Meral Seçer ile ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kan bağışında bulunarak, kan ve kök hücre bağışının önemine dikkat çekmişti. Kampanya kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi personelleri ise kan ve kök hücre bağışçısı olarak kampanyanın bir parçası oldu.

Başkan Seçer, kampanyanın ilk gününde dünyanın çok olağanüstü şartlardan geçtiğini ifade etmiş, şifa arayan hastalar için vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulunmuştu. Seçer, Paylaşmak kanımızda var çok zengin bir cümle, bir kavram. Ülkemiz de doğal olarak dünyanın bir parçası ve bu olumsuzluklardan etkilendi. Hem şifa bulmak için kan ve kök hücre beklentisinde olan hastalarımız için bir umut olabilir miyiz diye Türk Kızılayımız’a kan bağışında bulunduk” demişti.

Umut seferberliği 3 gün sürdü

“Paylaşmak Kanımızda Var” sloganıyla düzenlenen bağış kampanyası kapsamında 30-31 Mart’ta Mersin Büyükşehir Belediyesi Taş Bina yanında kurulan stantlarda 10:00-17:00 saatleri arasında bağışçı kabul edildi. 1 Nisan’da Akbelen Mezarlığı karşısında bulunan MESKİ Teknik Hizmetler Binası önünde kurulan stantlarda 10:00-16:00 saatleri ve yine aynı gün Özgecan Aslan Meydanı’nda kurulan stantlarda ise saat 10:00-18:00 saatleri arasında işlemler gerçekleştirildi.

Kampanyaya 3 günde 637 kişi başvuruda bulundu. 92 kişinin başvurusu kan bağışına uygun bulunmadı. Toplam kök hücre örneği verenlerin sayısı 339, kan bağışında bulunanların sayısı ise 387 oldu.
Kampanya için bağışta bulunan vatandaşlar arasında ilk kez kan verenler de yer aldı. Kampanya sayesinde bundan sonraki süreç için de vatandaşlar kan bağışına teşvik edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin