Mersinliler Karaduvar Balık Festivali'nde Eğlenceye Doydu

Akdeniz Belediyesi’nin, Mersin’de ilk kez düzenlediği ve ülke gündemine oturan “Karaduvar Balık Festivali”, ikinci gününde de vatandaşların yoğun ilgisi ve katılımı altında devam etti.

23 Aralık 2019 Pazartesi, 09:09
Mersinliler Karaduvar Balık Festivali'nde Eğlenceye Doydu
-

Her yaş ve kesimden binlerce insanın katıldığı festivalde, ödüllü yarışmalar, olta balıkçılığı avı, eğlenceli animasyonlar ve çeşitli çocuk etkinlikleri gerçekleşti. Karaduvar sahilinde düzenlenen festivale akın eden binlerce konuğa, iki gün boyunca 3 tonu aşkın sardalye-ekmek ve şalgam ikram edildi.

Festivale katılan vatandaşlar da ilk kez Akdeniz’de ilk kez düzenlenen festivalden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür ettiler.

Başkan Gültak’a sevgi seli…

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, ilk gün olduğu gibi ikinci gününde de Karaduvar Balık Festivali’ne katıldı, aileleriyle birlikte festivale gelen konuklarla tek tek ilgilendi. Alanı dolduran vatandaşların sevgi seli ile karşıladığı Başkan Gültak, vatandaşlarla sohbet etti, festival anısına fotoğraflar çektirdi. Özellikle miniklerle yakından ilgilenen ve onlarla birlikte müziğe eşlik edip oynayan Başkan Mustafa Gültak, ardından deniz kenarına da indi, ‘rastgele’ diyerek oltasını salladı.

“Karadeniz’in hamsisi varsa Akdeniz’in de sardalyasi var”

Karaduvar’ın; Akdeniz ilçesinin önemli bir yerleşim yeri ve balıkçılığın merkezi olduğunun altını çizen Başkan Mustafa Gültak, “Balık Festivalimiz sayesinde hem Karaduvar’ı, hem Akdeniz’i ve de Mersin’i tüm Türkiye’ye tanıtacağız. Altyapıyı hazırladık, festivalimizle birlikte Karaduvarı’ı ön plana çıkaracağız.

‘Karadeniz’in hamsisi varsa Akdeniz’in de sardalyesi var’ diyoruz. Karaduvar’da eksiği hissedilen tüm hizmet ve çalışmaları da en kısa sürede bitireceğiz. Balık Festivalimizin düzenlenmesinde bizlere sundukları destekten ötürü Kültür Bakanlığımıza şükranlarımızı sunuyor, festivalimize gelerek bizlere güç veren tüm vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Karaduvar Balık Festivali, yerel ve ulusan basının gündemine oturdu

Karaduvar Balık Festivali’nin ikinci gününde de sahile akın eden vatandaşlara balık ekmek ve şalgam ikram edildi. Festival boyunca 3 tondan fazla sardalyenin tüketildiği ve çeşitli etkinliklerin yer aldığı festival, yerel basın kadar ulusal basının da gündemine oturdu.

Kentte yayın yapan tüm yerel televizyonlar festivali canlı yayınla verirken, ulusal medya kuruluşlarının gözü de Karaduvar’da düzenlenen Balık Festivali’ndeydi. İlk gün, balık-ekmek ikramının ardından sahneye çıkan sanatçı Sinan Akçıl, birbirinden güzel şarkılarla festivale gelenleri coşturdu.

Çocuklar gönüllerince eğlendi, büyükler türkülere eşlik etti

Karaduvar Balık Festivali’nin ikinci gününde özellikle küçük çocuklar, çeşitli oyun gruplarında ve ödüllü yarışmalarla gönüllerince eğlendi. Festival, hem vatandaşların güzel bir hafta sonu geçirmelerini, hem de bölge esnafının kalkınması ve kentin tanıtımına katkı sağladı.

Balık festivalinin ikinci gününde, Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Gülden Vurandemir sahne alarak sevilen türkülerini seslendirdi. Vurandemir’in konserini, alanı dolduran binlerce insan hayranlıkla dinledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin