Mersinliler Evde, Büyükşehir Ekipleri Görevde! Çevre Temizliği de Yol Yapımı da Aralıksız Sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağında kentin birçok noktasında hizmetlerini sürdürdü. Araç ve yaya trafiğinin azalmasını fırsat bilen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, kapsamlı temizlik çalışması yürüttü.

22 Mart 2021 Pazartesi, 09:31
Mersinliler Evde, Büyükşehir Ekipleri Görevde! Çevre Temizliği de Yol Yapımı da Aralıksız Sürüyor
-

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri ise 4 merkez ilçede birçok noktada yol, asfalt, bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi. Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri de bitki ve ağaçların bakımlarını sürdürdü.

Cadde ve kaldırımlar tertemiz oldu
Hafta içi yürüttüğü temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları ile caddeleri ve bulvarları tertemiz yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, pazar günü de görev başındaydı. Akdeniz ilçesinde çalışma yürüten ekipler, cadde, kaldırım, sokak ve refüjleri vatandaşlar için hijyenik hale getirdi. Halk sağlığı için devamlı olarak temizlik ve yıkama çalışmalarını vatandaşların yoğun olarak kullandığı bölgelerde sürdüren ekipler, yerlerdeki atıkları süpürge araçlarıyla özenle temizledi. Temizlenen zeminde arazöz araçlarıyla yıkama çalışması yapıldı. Dükkan önleri, ATM’ler, duraklar, Mahalle Mutfak büfeleri ve Halk Ekmek büfelerinin önü gibi insan sirkülasyonunun yoğun olduğu her nokta temizlenerek dezenfekte edildi.

“Yenipazar’da gerçekten bir ilerleme var”
Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi Yenipazar esnafından Sabri Şen, 22 yıldır Mersin’de yaşadığını ifade ederek, “Bütün belediyeleri yaşadım, gördüm. Sayın Vahap Seçer gibi çalışan, temiz, titizini görmedim. Mahallemiz dört dörtlük. Halk memnun, biz de memnunuz esnaf olarak. Kendisine teşekkür ediyorum. Yenipazar’da gerçekten bir ilerleme var. Biz de esnaf olarak Yenipazar’ın gelişmesini istiyoruz. Başkanımız da her zaman yanımızda. Biz esnaf olarak kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Yol asfalt ekiplerinden 25 noktada çalışma
Mersin merkezden kırsal kesimlere kadar çalışmalarını sürdüren Yol Yapım Bakım ve Onarım ekipleri, sokağa çıkma yasağında kent merkezinde birçok noktada çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekipler, Yenişehir ilçesi Mimar Sinan Caddesi’nde yol ve asfalt çalışmalarına aralıksız olarak devam ederken, kent merkezinde 4 merkez ilçede 25 noktada yol, yapım, bakım, ve onarım çalışması yürüttü.

Park ve Bahçeler ekipleri bitkilerin bakımını gerçekleştirdi
Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, sokağa çıkma yasağında da kent genelindeki bitkilerin budama ve bakımını gerçekleştirdi. Ekipler, Kongre ve Sergi Sarayı civarı ile İstiklal Caddesi’nde kovalı araçlarla budama çalışması yaptı. Ayrıca, 13. Cadde ile Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı’nda ağaçlarda budama yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin