Mersinli Üreticinin Göz Nuru Limonlar İstanbul İçin Yola Çıktı! Mersin Büyükşehir’den Umut Dolu Bir İşbirliği Daha

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında ihracatın durdurulmasından dolayı limonlarını dış piyasaya süremeyen limon üreticilerinin imdadına yetişti. Mersinli limon üreticilerinin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için umut dolu bir işbirliğine öncü olan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, limon üreticilerinin derdine derman oldu.

22 Nisan 2020 Çarşamba, 10:59
Mersinli Üreticinin Göz Nuru Limonlar İstanbul İçin Yola Çıktı! Mersin Büyükşehir’den Umut Dolu Bir İşbirliği Daha
-

Büyükşehir, kimi üreticinin depolarda beklettiği, kimi üreticinin de maddi imkansızlıktan dolayı toplatamadığı için dalında beklettiği limonları toplayarak, hem üreticiye katkı sağladı hem de vitamin kaynağı limonları çürümekten kurtardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 100 ton limon için maddi destek sağladığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de sevkiyatını yaptığı limonlar, dar gelirli yurttaşlara şifa olacak. Üreticisinin umutla yetiştirdiği limonların 20 tonluk ilk partisi İstanbul’a gitmek üzere yola çıktı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyada olduğu gibi etkilerini ülkemizde de gösteren Koronavirüs salgını sebebiyle yurttaşların maddi ve manevi açıdan yaşadığı zorlukları gidermek için yürüttüğü çalışmalara devam ediyor. Büyükşehir, virüs riskine karşı alınan tedbirler kapsamında ihracatın durdurulmasından dolayı Mersinli limon üreticilerinin ürünlerini dış piyasaya sürememesi nedeniyle oluşan mağduriyetin giderilmesi için umut dolu bir işbirliğine öncü oldu.
Göreve geldiği günden bu yana üreticinin yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile limon üreticilerinin yüzünü güldüren bir işbirliğine imza attı. Türkiye’nin limon diyarı olarak adlandırılan Erdemli ilçesinin 100 ton limonu İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alındı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sevkiyatıyla İstanbul’a gönderilen şifa kaynağı limonlar ihtiyaç sahibi yurttaşlara ulaşacak.
Mersin’in göz bebeği limonlar, İstanbullular’ın sofralarında yerini alacak
Büyükşehir, kimi üreticinin depolarda beklettiği, kimi üreticinin de maddi imkansızlıktan dolayı toplatamadığı için dalında beklettiği limonları toplayarak, hem üreticiye katkı sağladı hem de vitamin kaynağı limonları çürümekten kurtardı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 100 ton limon için maddi destek sağladığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de sevkiyatını sağladığı limonlar, durumu olmayan yurttaşlara şifa olacak. Üreticisinin umutla yetiştirdiği limonların 20 tonluk ilk partisi İstanbul’a gitmek üzere yola çıktı.
Limon üreticilerine umut olan işbirliği
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, Mersin’in Türkiye’nin limon üretiminde yüzde 65-70’lik bir orana sahip olduğunu, Koronavirüs salgını sebebiyle ihracatın durdurulmasıyla beraber otellerin, restoran ve kafelerin kapalı olmasıyla ürünlerin iç piyasaya da sürülemediğini dile getirdi. Gökçek, “İç piyasa tüketimi ciddi oranda azaldı. Bu da dolayısıyla ürünlerin fiyatında çok ciddi düşmelere neden oldu. Bununla beraber ‘şataf’ diye tabir ettiğimiz şu anda dalında yaklaşık 10 bin tona yakın da limonumuz var. Limon ciddi fireler vermeye başladı. Bu açıdan üreticilerin bu halini gören Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer bununla ilgili diğer Büyükşehir Belediyeleriyle iletişime geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu konuyla ilgili olumlu yanıt verdi. Kendilerine Erdemlimiz’in 100 ton ‘lamas’ limonunu göndereceğiz. Bugün ilk partiyi buradan yüklüyoruz” dedi.
Üreticinin binbir emekle yetiştirdiği limonların çürümesine razı gelmeyen Mersin Büyükşehir’in ilgisinden üreticilerin çok memnun olduğunu ifade eden Gökçek, “En azından kendilerine bir umut oldu. Diğer Büyükşehir Belediyelerimizden de bu tür girişimler bekliyoruz. Şu an iletişimimiz devam ediyor. Haber beklediğimiz Büyükşehir Belediyelerimiz var. Hem insanlar limona ücretsiz olarak ulaşabilecek hem de limon üretimi yapan üreticilerimiz refaha kavuşacak” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin