Mersinli Genç Psikolog Nurten Büyükuçar’dan Örnek Davranış

2 yıl boyunca gönüllü olarak bir vakıfta çalışan ve 24 yaşında olan Mersinli genç Psikolog Nurten Büyükuçar, başlatmış olduğu sosyal sorumluluk hareketiyle herkese örnek oluyor.

06 Nisan 2020 Pazartesi, 01:27
Mersinli Genç Psikolog Nurten Büyükuçar’dan Örnek Davranış
-

İçinde bulunduğumuz zor günlerde sokakta yaşayanlar ve çöp toplayarak geçimini sağlayanlar için yardım hareketi başlatarak duyarlılık örneği sergileyen Nurten Büyükuçar kendi imkanlarıyla gıdalardan oluşan poşetler hazırlayıp çöp koyternerlarının yanına bırakıyor. Hazırlamış oldugu poşetlerin üzerine "afiyet olsun yalnız değilsin" notunu düşen Büyükuçar bu sayede ihtiyacı olanların da rahatlıkla bunları almasını sağlıyor.
#yalnızdegilsin in çıkış hikayesinin corona günleri ile başladığını mersinhabere anlatan Büyükuçar, hepimizin evde olduğu bugünlerde sürekli pencereden dışarıyı izlemeye başladığını ve bu süreçte dışarıda yaşayan, çöp toplayan kişileri gözlemleme şansı bulduğunu ifade ederek "Bu zorlu süreçte hala çöpün içinde buldukları yiyecekleri yiyorlar.. Ne yapabilirim diye düşündüm ve sonrasında temel ihtiyaçlarını bir nebze olsa karşılayabilecekleri yardım poşetleri hazırlamaya başladım. Son 8 gündür düzenli olarak #yalnızdeğilsin poşetlerini bırakıyorum. " diye konuştu.
Mesleği gereği , yardımlaşmanın, dayanışmanın ve gönüllü olma sürecinin toplumsal travmaları atlatmakta koruyucu faktör olduğuna vurgı yapan Psikolog Büyükuçar, başlatmış olduğu bu hareketin hem yardım edene hem de yardım edilene iyi geleceğini düşündüğünü belirtti.
Çevresindekilere de örnek olan Büyükuçar bu süreci yakın çevresiyle paylaştığından bu yana onların da gönüllü olarak katkıda bulunduklarını söyleyerek bu hareketin daha çok yayılmasını ve sadece yakın çevresiyle sınırlı kalmamasını istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin