Mersinli Gazinin Naaşının Mersin’e Getirilmesi İçin Cenaze Nakil Aracı Tahsis Edilmedi

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan ve burada hastanede hayatını kaybeden terör gazisi olan Avni Ay’ın cenazesinin Mersin’in Anamur ilçesine getirilmesi için cenaze aracının verilmediği iddia edildi.

07 Ağustos 2019 Çarşamba, 10:15
G: 07.08.2019 - 10:29
Mersinli Gazinin Naaşının Mersin’e Getirilmesi İçin Cenaze Nakil Aracı Tahsis Edilmedi
-

(MersinHaber.com) - 1987 yılında Diyarbakır’da vatani görevini yaptığı sırada mayına basarak ayağını kaybeden Mersin’in Anamur ilçesine kayıtlı olan Avni Ay, Antalya’nın Gazipaşa İlçesinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Terör gazisi Avni Ay’ın ailesi gazi Ay’ın cenazesinin defnedilmesi için memleketi Anamur ilçesine bağlı Karaağa Mahallesine cenaze aracıyla götürülmesi için belediye yetkililerden yardım istendi.

İddialara göre Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar İl Müdürlüğü, il dışı olduğu gerekçesiyle cenaze aracını vermediği ve bunun üzerine ailenin girişimiyle Anamur’dan Esnaf ve Sanatkarlar Odasına ait cenaze aracı Antalya’nın Gazipaşa ilçesine giderek uzun bekleyişin ardından gazi Avni Ay’ın cenazesi alarak memleketi Anamur ilçesine bağlı Karaağa Mahallesi defnedildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan Mustafa Mustafaoğulları olaya tepki göstererek şunları söyledi: “Gazipaşa Devlet Hastanesinde vefat eden gazimiz Avni Ay’ın cenazesinin defni için Anamur’un Karaağa Mahallesine götürmek istedi. Bu belirtilen köy Gazipaşa sınırında olup 10 km mesafede olan bir köydür. Mezarlıklar Müdürlüğü, il dışına araç veremiyorum demiş. Anamur’dan Esnaf ve Sanatkarlar Odasına ait cenaze aracı gelip köye götürüp merhumu baba toprağına define ettik. Bir gazi hakkında rahmetine kavuşuyor ne Gazipaşa Mülki İdare Amirine nede Gazipaşa Garnizon Komutanına bildiriliyor. Bu cenaze aracı çözüm noktasında neden yetkililerden yardım istenmiyor. Üstüne üstlük ölen şahıs bir gazi bir gaziye bir cenaze aracını çok gören Antalya Büyükşehir Mezarlık İşleri Müdürlüğü, 10 km ötede bir köy il dışıdır diyerek cenaze aracı verilmemesinin izahı yok. Oturduğunuz makamlarda hizmet değil mazeret üretecekseniz o makamları işgal etmeyin. Ayrıca bu konunun bir daha yaşanmaması için sayın Büyük şehir Belediye başkanı ile görüşüp çözüm üretmek gerekmektedir. Çünkü ilçemizde ve ilimizde bildiğiniz üzere yakın ve uzak illerden yaşayan birçok vatandaşımız var ve bu yaşayan vatandaşlarımızında aynı uygulamaları bir daha yaşamaması için gerekli girişimlerin hızlı şekilde yapılmasını gerekir. Ayrıca gazimize yapılan bu davranışın sorumluları hakkında gerekenin de yapılmasını dilerim .Bu ayıp hepimize yeterli diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Öte yandan yaşanan olayla ilgili yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin