Mersinli Aileler Çocuk Parklarına Güvenlik Kamerası İstiyorlar

İşte detaylar

06 Ağustos 2018 Pazartesi, 14:27
Mersinli Aileler Çocuk Parklarına Güvenlik Kamerası İstiyorlar
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
(ÖZEL HABER/MERSİNHABER.COM) Her gün yaşanan çocuk kaçırma ve çocuk istismarlarının önüne geçilmesi için Mersinli aileler, parklarda çocuklarının daha rahat eğlenebilmeleri için yetkililere “güvenlik kamerası” çağrısında bulundular.
Çocuklarını sürekli parklara getiren anne ve babalar tedirgin olmadan çocuklarının parklarda oynayabilmeleri için çocuk parklarına güvenlik kamerası konulması talebinde bulundular. 'Acaba bir şey olacak mı?' endişesi ile çocuklarını parka götüren ebeveynler, güvenlik kamerası gibi tedbirlerin bir an önce alınmasını istedi. Çocuklar ise parklarda rahatça oynayabilmeleri için büyüklerinin güvenlik kamerası isteğini yineledi.
“TELAŞA KAPILIYORUZ”
Çocuklarını sürekli parka getirdiği fakat sürekli telaş halinde olduğunu ifade eden aileler, 'Bir saniye bile çocuklarımız gözden kaybettiğimizde telaşa kapılıyoruz. Malum çocuk kaçırma olayları, cinsel taciz olayları var. Ya da tanımadığım bilmediğim insanların ona yaklaşacak olmaları düşüncesi bizleri tedirgin ediyor. Bunun için parkların çeşitli yerlerinde güvenlik kameraları olabilir' dedi.
“ÇOCUK PARKLARIDA GÜVENLİK KAMERASI OLMASI LAZIM”
Torununu büyük bir tedirginlikle parka getirdiğini belirten Ferhat Gün, 'Çocuğu kaçırırlar diye korkuyoruz. Başından ayıramıyoruz. Annesi bile evden çıkmadan önce bize 'kaçırırlar' diye tembih ediyor. Parklarda güvenlik kamerası olması lazım. Güvenlikçi de olabilir. Başka bir çare yok' diye konuştu.
BİR ÇOK İL’DE GÜVENLİK KAMERASI UYGULAMASINA GEÇİLDİ
Öte yandan yaşanan acı olaylardan dolayı bir çok il ve ilçe belediyeleri bu tür olayların tekrar yaşanamaması için çocuk parklarına 7/24 sesli ve görüntülü kayıt alabilen modern güvenlik kameraları ile donattıklarını açıkladılar.
Oldukça kalabalık olan Mersin’de ise şu ana kadar böyle bir adımın atılmamış olamsı ise büyük bir eksiklik olarak görülürken, başta Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin BüyükŞehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve diğer ilçe belediye başkanlarından acilen Mersin’de çocuk parklarına güvenlik kameralarının yerleştirmesi çağrısında bulunuyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin