Mersin’in Yüksek Kesimlerini Dolu Vurdu, Tarım Ürünleri Zarar Gördü

İlçeye bağlı yüksek rakımlı mahallelerde öğle saatlerinde dolu yağışı etkili oldu.

06 Haziran 2022 Pazartesi, 21:34
Mersin’in Yüksek Kesimlerini Dolu Vurdu, Tarım Ürünleri Zarar Gördü
-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yağış öngördüğü Erdemli ilçesinin bazı yaylalık mahalleleri doluya teslim oldu. Kısa süre etkili olan yağmur sonrası 15 dakika boyunca yağan dolu sebebiyle ilçeye bağlı Toros ve Güneyli mahalleleri başta olmak üzere civar bölgelerde de tarım alanlarında zarar meydana geldiği bildirildi. Yağış sebebiyle meyve ağaçları ve açıkta dikimi yapılan sebze fidelerinin ekonomik kayıba uğradığı ifade edildi.
 
Mersin Haber’e ulaşan bir üretici; ‘’Dolu yağışı yaklaşık 15 dakika sürdü. Nohuttan daha büyük dolu taneleri sebebiyle özellikle meyve ağaçlarımızda zarar oluştu. Allah tüm üreticilerimizin yardımcısı olsun’’ ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan Meteoroloji’den alınan son verilere göre yarın (7 Haziran Salı) günü Erdemli ilçesinde yerel sağanaklar bekleniyor. Yerel sağanakların yüksek kesimlerde yer yer dolu olarak etkisini gösterebileceği ifade ediliyor.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMI’ MESAJI
MERSİN, KURBAN BAYRAMI’NA HAZIR
BÜYÜKŞEHİR’İN HALK PLAJLARI YAZA HAZIR
MERSİN SPOR KULÜBÜ'NDE YENİ HEDEF AVRUPA KUPASI
TARSUS GELECEK SPOR U13 TAKIMI NAMAĞLUP ŞAMPİYON
Tarsus’ta Motosiklet Kaldırıma Çıktı, Bariyerlere Çarptı
ÇAMLIYAYLA'DA KAREKOT UYGULAMASINA GEÇİLDİ
TÜRKİYE’NİN EN KÖKLÜ GASTRONOMİ DERNEĞİ SİLİFKE'DE
KAYMAKAM UĞUR’DAN MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ ’NE ZİYARET
DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Mersin Haber ,Mersin