Mersin'in Yaylasında Kar Mücadelesi, Sahilde İse Deniz Keyfi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anamur’un yüksek kesimlerinde karla mücadele çalışması yaparken, Erdemli sahillerinde hayatlarında hiç denize girmemiş çocukları da deniz ile buluşturdu.

16 Haziran 2019 Pazar, 14:02
Mersin'in Yaylasında Kar Mücadelesi, Sahilde İse Deniz Keyfi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
BİR TARAFTA DENİZ KEYFİ, BİR TARAFTA KARLA MÜCADELE
Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir tarafta Kumkuyu Sahili’nde hayatlarında hiç denize girmemiş minikleri suyla buluştururken, kent merkezine yaklaşık 3 saat uzaklıktaki Kaşpazarı mevkiinde ise karla mücadele çalışması yaptı. Yüksek kesimlerde vatandaşlar ve hayvanlar kar esaretinden kurtulurken, Kumkuyu sahilinde toplam 40 öğrenci suyun keyfini çıkardı.
Erdemli’nin Kumkuyu sahilinde, sıcak havaların keyfini süren miniklerin yanı sıra, Anamur’un 2350 rakım yükseklikteki Kaşpazarı mevkiinde meydana gelen yoğun kar yağışı nedeniyle hayvanları ile mahsur kalan Yörüklerin imdadına Büyükşehir Belediyesi yetişti.
Miniklerin deniz keyfi, Yörüklerin kar esareti
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından organize edilen etkinlik ile çocuklar hayatlarında ilk defa denizle buluşurken, yüksek kesimlerde karla mücadele çalışması yapıldı. Dağlarda kar esareti son bulurken, Büyükşehir sayesinde çocuklar hayatlarında ilk defa denize girmenin keyfini de sürdü.
Yerli ve yabancı birçok turistin yaz aylarında tercih ettiği Mersin’de, yüksek kesimlerde görülen kar yağışı şaşkınlık yarattı. Yoğun kar yağışının yaşandığı Kaşpazarı mevkiinde mahsur kalan Yörükler, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin olaya müdahale etmesiyle yaylalarına doğru yola çıktı.
Deniz aktivitesi sayesinde ise minikler güzel dostluklar kurarken, ilk defa denize girmenin mutluluğunu yaşadı.
Haziran’da kar esareti Büyükşehir ile sona erdi
Başkan Seçer’in talimatı üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, Anamur Kaşpazarı mevkiinde kar kalınlığı 3 metreyi bulan yaklaşık 8 kilometrelik yolu açarak, Yörükleri kar esaretinden kurtardı. 4 kişilik ekip, 4 araçla süren hummalı çalışmanın ardından karla kaplı yollar temizlendi. Yörükler kar çalışması sonrasında yolun açılmasıyla beraber göçlerine devam etme imkânı buldu.
Çocuklar, Büyükşehir sayesinde ilk defa denize girdi
Seçer sayesinde, 9-15 yaş grubu arasında toplam 40 çocuk deniz ile buluşurken, Erdemli İlçesi Kumkuyu sahilinde gerçekleştirilen aktivite ile Gündoğdu Mahallesi ve İhsaniye Mahallesi’nde yaşayan çocuklar denizde doyasıya eğlendi. Yazın sıcakta denize girmenin tadını doyasıya çıkaran çocuklar, akranları ile bir arada olmanın keyfini yaşadı. Suyla buluşmanın heyecanına varan çocuklar, gönüllerince eğlenerek suda olmanın sevincini yaşadı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin