Mersin'in Yaylalarında Haşereye Geçit Yok

Mersin Büyükşehir Belediyesi koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında yürüttüğü ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

07 Temmuz 2018 Cumartesi, 06:27
Mersin'in Yaylalarında Haşereye Geçit Yok
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Merkezde yapılan ilaçlama çalışmalarının yanı sıra yaylalar ve köylerde de ilaçlama çalışmaları devam ediyor.
Haşere ve zararlılarla mücadele çalışmalarını yıl boyunca sürdüren Büyükşehir Belediyesi yaz aylarının gelmesi ile birlikte gerekli önlem alınmazsa çoğalan sivrisinek, karasinek, kene, fare, hamamböceği, larva ve uçkunla mücadele çalışmalarını sıklaştırdı.
200 bin noktada ilaçlama
Uzman ekipler tarafından tüm ilçelerde sokak sokak yapılan kontroller sonucu yaklaşık 200 bin noktada karasinek, sivrisinek ve larva üreme noktası tespit edildi. Tespit edilen bu noktalar periyodik olarak ilaçlanıyor. Kamuya açık alanlarda üreme noktaları belirlenip, müdahale edilirken, özellikle sivrisineklerin ürediği durgun suların ilaçlanmasına önem veriliyor.
4’ü merkez, 9’ü kırsal toplam 13 ilçe ve bağlı mahallelerde, 379 personel ve 103 araçla ilaçlama çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçe merkezleri ve kırsal mahallelerdekidurgun sular, fosseptikler, rögarlar, dere yatakları, menfezler, sulama havuzları, içerisinde su toplayan bodrum katları, ahıl, ağır ve gübrelik alanlar, su birikintileri, çöp konteynırları, çöp toplama istasyonları, sulama havuzları, kanallargibisineklerin üreme ve konaklama noktalarınıilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, ilaçlama çalışmaları sırasında ULV cihazları, sırt atomizerleri, sırt pompaları, termal fog ve mist blower araçları kullanıyor.
İlaçlamada ergin (uçkun) mücadelesi gün batımında açık alanlarda yürütülürken, geceleri ise periyodik olarak yerleşim alanlarında ULV araçlarıyla yapılıyor. Zararlı vektörlerin üreme alanlarını tespit ederek ilaçlama çalışmalarını gerçekleştiren ekipler vatandaşlardan gelen şikâyetleri ve talepleri de değerlendirerek yerinde müdahalelerde bulunuyor
Vatandaşların yapması gerekenler
Büyükşehir Belediyesi, zararlı vektörlerle mücadele ederken vatandaşları da bazı önemli konularda duyarlı olmaya çağırdı. Yetkililer özellikle işyeri ve evlerde evsel atıkların poşetlenerek belirlenen saatlerde dışarı çıkarılması gerektiğini belirtti.
Vatandaşların yaşadıkları alanda bulunan yüzme ve süs havuzları, bodrum katları, bahçede bulunan varil benzeri su bidonlarında bulunan ve kullanılmayan suların belirli aralıklarda tahliye etmesi gerektiğinin altını çizen yetkililer, bahçelerde aşırı sulama ve otlamanın önüne geçilmesinin de karasinek ve sivrisinekle mücadele konusunda önemli olduğunu vurguladı.
Büyükşehir Belediyesi rutin olarak gerçekleştirdiği ilaçlama çalışmaları ile insan sağlığını tehdit eden ve hastalık oluşumuna neden olan etmenleri ortadan kaldırırken, sağlıklı ve yaşanabilir bir Mersin oluşturuyor.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS MUSA BENGİ İLKOKULU, YIL SONU KERMESİ DÜZENLEDİ
Mersin İl Tarım Müdürlüğü, "Yaşat ve Üret” Projesi'yle Türkiye Üçüncüsü
MÜDÜR ANTEPLİOĞLU’NDAN OKUL ZİYARETİ
BÜYÜKŞEHİR’İN GÜLNAR’DAKİ YURT HİZMETİYLE HEM ÖĞRENCİLER HEM İLÇE KAZANIYOR
“HİZMETLERİ ENGELLEMEYİN” ÇAĞRISI
15 TON BONZAİ ÜRETİLEBİLECEK HAM MADDE ELE GEÇİRİLDİ
VALİ  TOROS, ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN ULAŞIM FESTİVALİ AÇILIŞINA KATILDI
BÜYÜKŞEHİR, TARSUS SAY KÖY'DE ÜRETİCİLERE DAMLAMA SULAMA EĞİTİMİ VERDİ
Vali Toros, "Dezenformasyon ve Korunma Yolları- Mersin Çalıştayı’’ına Katıldı
Rektör Yaşar, TEKNOFEST 25’ KKTC’ye Katıldı

Mersin Haber ,Mersin