Mersin’in Tüm Güzellikleri EMITT’te Tanıtılıyor

Bu yıl 25. kez kapılarını açan EMITT Fuarı’nda Mersin’in tüm yönleriyle tanıtıldığı Büyükşehir Belediyesi’nin standı yoğun ilgi görüyor.

11 Şubat 2022 Cuma, 16:50
Mersin’in Tüm Güzellikleri EMITT’te Tanıtılıyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle 2 yıl ara veren ve bu yıl 25. kez kapılarını açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) dikkat çeken standı ile yoğun ilgi gördü. 9 Şubat’ta açılışı yapılan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de katıldığı fuarda Mersin, tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yöresel lezzetleri ile de tanıtılıyor.

VR Mersin platformu fuarın ilgi odağı oldu

Büyükşehir Belediyesi’nin standını ziyaret edenler; Görsel Deneyim Alanı’nda Mersin’i video ve görsellerle izlerken, VR Mersin platformunu da dikkatle inceliyor. Daha önce Mersin’i hiç görmeyenler de VR Mersin’de sanal gerçeklik gözlüğü ile Mersin’i görmüş oluyor. Mersin’de tarihi mekanlar başta olmak üzere birçok noktanın olduğu VR Mersin’de katılımcılar seçtikleri her noktayı sanal ortamda görebiliyor.

Mersin tarihinde yer alan mitolojik karakterler de fuarda tanıtılıyor. Flora, Zephyros, Şahmeran, Aziz Pavlus, Kraliçe Aba, Pan ve Typhon’un figürleri bez çantalarda yer alıyor. Mersin Büyükşehir’in standını çok sayıda kişinin yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da ziyaret etti. Torun, VR Mersin ile sanal ortamda Mersin turu yaptı.

Hasan Gökbel: “Büyükşehir olarak amacımız turizmde çıtayı yükseltmek”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, EMITT Fuarı’nın uluslararası anlamda önemli bir turizm fuarı olduğunu vurgulayarak, “Temel amacımız Mersin’i turizm noktasında tanıtmak. Gerçekten çok önemli görsellerimiz var. Standımız çok büyük beğeni gördü. Birçok yabancı konuğu Başkanımız burada ağırladı ve ağırlamaya devam ediyoruz” dedi. Mersin’in turizm noktasında hak ettiği yerde olmadığına değinen Gökbel, “Büyükşehir olarak amacımız turizmde çıtayı yükseltmek. Bunun da tabi en önemli yolu tanıtımdan geçiyor. Turizm fuarları bu tanıtım için önemli. Burada özellikle VR Mersin üzerinden Mersin'e gelemeyenleri bile burada gezdirme imkânımız oldu. Ben fuarın tanıtım noktasında Mersin’e de önemli bir kazanç sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Özdülger: “İlişkilerimizi geliştiriyoruz”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, fuarda farklı ülkeler ve şehirlerle iletişim kurduklarını belirterek, “Diğer belediyelerle, illerle, ilçelerle ilişkilerimizi geliştiriyoruz. Aynı zamanda farklı ülkelerden de katılım var. Oradan da çok güzel ilişkiler kuruyoruz. Kültüre ve turizme yönelik çalışmaların devamlılığı konusunda da iş birliği başlatmak amacıyla da sohbetlerimiz oluyor. Bundan sonraki süreçte de bu çalışmaları hayata geçirmeye hedefliyoruz. Gerçekten çok verimli, dolu dolu. Vatandaşlardan aldığımız tepkiler çok iyi. Standımızı, yaklaşımımızı, tavrımızı, kimliğimizi, vizyonumuzu fark ediyorlar ve beğeniyorlar. Bu anlamda çok mutluyuz. Bu etkileşim ve bu dönüşten çok keyif alıyoruz” diye konuştu.

“Mersin bizim için çok kıymetli”

Büyükşehir Belediyesi’nin standını gezen Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe de Mersin’in her anlamda daha çok tanıtılması gerektiğini düşündüğünü söyleyerek, “Mersin bizim için çok kıymetli. Özellikle gastronomik anlamda şu ana kadar hak ettiği noktada olmadığını düşünmekteyiz. Hep beraber gücümüzü bir noktaya vurmamız lazım. Turizm haricinde gastronomik ürünlerin ihracatı noktasında bir liman kenti olması ülkemiz adına çok kıymetli. Ben en yakın zamanda Mersin’e bu güzellikleri görmeye gelmek istiyorum” dedi.

“3D deneyimini ilk kez Mersin standında yaşadım”

Gezgin ve televizyon programı sunucusu Burak Akkul da Mersin standını gezenler arasındaydı. Mersin’i daha önce gezdiğini ancak VR Mersin ile farklı deneyimle gördüğünü ve standı beğendiğini dile getiren Akkul, “İlginçtir, 3D deneyimini ilk kez Mersin standında yaşadım. Bütün şehri detaylarıyla görmek çok keyifliydi. Harika bir stant hazırlamışsınız Mersin olarak. Ben zaten programda ‘Çok Gezenti Bizim Ora: Mersin’ bölümünde Mersin’i detaylıca anlatmıştım. Burada tekrar sizinle buluşmak çok keyifli oldu, çok teşekkürler. Kesinlikle gitmenizi öneriyorum Mersin’e, Mersin canımızdır” dedi.

“Böyle kadim bir şehrin bu kadar yenilikçi bir şekilde tanıtılması çok hoşuma gitti”

Mersin standını oldukça teknolojik ve yenilikçi bulduğunu dile getiren Şef Murat Bozok, “Gerçekten etkileyici. Böyle kadim bir şehrin bu kadar yaratıcı, teknolojik, yenilikçi bir şekilde tanıtılması çok hoşuma gitti. Bilmediğimiz yerler var. Hep Mersin’e gidiyoruz, geliyoruz ama burada da gördüğümüz gibi 300’ün üzerinde farklı lokasyon var. Bu teknolojiyi kullanıp bir dahaki geldiğimizde çok daha etkin bir şekilde Mersin’i gezeceğiz” diye konuştu.

Daha önce Mersin’i görmediğini ancak VR Mersin’in görme isteği uyandırdığını söyleyen Hikmet Aydoğan ise “Hoş bir uygulama, örnek bir çalışma. Yapan arkadaşları tebrik ediyorum. Gitmesek de bu anlamda bir sanal gezme de insanın içini ah ettiriyor. İnsana ilk fırsatta Mersin’i görme hevesi veriyor uygulama” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin