Mersin'in Tek Temsilcisi, Tarsus Teknoloji Ekibi Bu Yıl "Hidromobil" Kategorisinde Yarışacak

2015 yılında, Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin kurmuş olduğu Tarsus Teknoloji Ekibi, geçen sene olduğu gibi bu sene de TUBİTAK'ın düzenlediği Alternatif Enerjili Araçlar Yarışması'na katılıyor.

20 Haziran 2017 Salı, 12:49
Mersin'in Tek Temsilcisi, Tarsus Teknoloji Ekibi Bu Yıl "Hidromobil" Kategorisinde Yarışacak
-

2015 yılında, Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin kurmuş olduğu Tarsus Teknoloji Ekibi, geçen sene olduğu gibi bu sene de TUBİTAK'ın düzenlediği 'na katılıyor.
 
Bilim ve Teknoloji alanında katkı sağlamak ve yeni fikirlerin ortaya çıkması için 2005'ten beri düzenlenen yarışma, bu yıl 21-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında Kocaeli Körfez Pistinde gerçekleşicek.
 
Mersin'in tek temsilcisi olma özelliğine sahip, Tarsus Teknoloji Ekibi önceki yarışmada "elektromobil" kategorisinde 65 araç arasından 19. olmuştu. Yeni proje çalışmalarda sona gelen ekibin hedefi bu yıl birinci olmak. Mersin'in tek temsilcisi olmanın kendilerine getirdiği sorumluluğunun farkında olan ekip, motivasyonlarını yüksek tutuyor. Ayrıca Mersin Valiliğinin arkalarında olduğunu belirten Tarsus Teknoloji Ekibi, öte yandan sponsorlukları ile kendilerine destek verenlere teşekkür ettiler.
 

Tarsus Teknoloji Ekibi


Bu Yıl Hidromobil Kategorisinde Yarışacak
 
Önceki senden farklı olarak hidromobil kategorisinde yarışmaya katılacak.  Çalışmalarını sürdürdükleri hidromobil hakkında bilgi paylaşan Teknoloji alanındaki tek temsilcimiz, "Araçlarda yapılan sistemler, kabuktan ön takımlarına, tekerlerden fren sistemlerine kadar her şey öğrenciler tarafından tasarlandı. Tasarlanan elektromobil aracın adı Mersin'in eski ismi olan "Myrtus" iken,  hidromobil aracın ismi ise Tarsus'ta Roma dönemindeki eski kurumuş göl olan "Regma" ismi verildi. Aracın tamamlanmasına sayılı günler kaldı."  ifadelerine yer verdiler.
 
 
Tarsus Teknoloji Ekibi
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS YENİ MAHALLE'DE DEVASA YILAN MAHALLE HALKINI TEDİRGİN EDİYOR
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN BABALAR GÜNÜ’NE ANLAMLI KUTLAMA
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜNİVERSİTE SINAVI KAYGISINA KARŞI UZMAN TAVSİYELERİ
BOZYAZI İLÇE JANDARMA KOMUTANI GÜVEN'DEN, KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU’NA ZİYARET
BÜYÜKŞEHİR’LE ‘BABALAR GÜNÜ’ ŞENLİK GİBİ GEÇTİ
BAŞKAN SEÇER, ‘GADİR HUM BAYRAMI’ KUTLAMASINA KATILDI SEÇER: “HEPİMİZ, BU MEMLEKETİN EŞİT YURTTAŞLARIYIZ”
LGS KAPSAMINDAKİ MERKEZÎ SINAV TAMAMLANDI, SORU KİTAPÇIKLARI YAYIMLANDI
VALİ TOROS'TAN ŞEHİT AİLESİNE "BABALAR GÜNÜ" ZİYARETİ
MİNİKBÜS’LE ÇOCUKLARIN GEZİ VE ÖĞRENME YOLCULUĞU SÜRÜYOR
"ANTİK ÇAĞDA TARSUS OLİMPİYATLARI” TADEKA KENT SÖYLEŞİLERİ

Mersin Haber ,Mersin