Mersin’in Sesi "Müzik Festivali" Başladı, Mersin Uluslararası Müzik Festivali 18 Yaşında

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 18. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin açılış konserine katıldı. Mersinli sanatseverler festivalde sahne alan sanatçıların konserleriyle eğlenirken, sanatçılar ise gösterdikleri performansla dinleyicileri kendilerine hayran bıraktı.

11 Nisan 2019 Perşembe, 12:39
Mersin’in Sesi "Müzik Festivali" Başladı, Mersin Uluslararası Müzik Festivali 18 Yaşında
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Perdelerini dünya yıldızlarıyla açan 18. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nde piyanonun kraliçeleri Güher ve Süher Pekinel Kardeşler, muhteşem bir konserle Mersinli sanatseverleri kendilerine hayran bıraktı.
Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Mersinli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konsere, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 18. Uluslararası Mersin Müzik Festivali Yönetim Kurulu Başkanı Selma Merze Yağcı, Mersin Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Güngör, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin İl Jandarma Komutan Vekili Albay Hasan Basri Uçar, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, ABD Adana Konsolosu Alejandro “Hoot” Baez, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ve kent protokolü katıldı.
18. Uluslararası Müzik Festivali, perdelerini şef Rengim Gökmen yönetiminde dünyaca ünlü piyano ikilisi Güher ve Süher Pekinel kardeşlerin seslendirdiği Mozart İki Piyano Konçertosu ile açtı. Tevfik Rodos’un Mozart aryaları ile birlikte Mozart 29. Senfonisi’nin de seslendirildiği iki bölümlük konser, dinleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Konsere MUMF Oda Orkestrası eşlik etti.
Başkan Seçer: “Mersin’de çok güzel şeyler olacak”
Festivalin açılış konserinde kısa bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bengi Hanım kulağıma şunu fısıldadı, ‘Beraber yapacağımız çok şey var’ dedi. Selma Hanım da bunu söylemişti. Demek ki beklenti çok ve adres doğru. Yeni Belediye Başkanınız doğru bir adres. Hiçbir şüphe yok. Bu festivalin de Mart’ın sonunda, baharda olması başka güzel. Mersin’de kültürel ve sanatsal faaliyetlere çok arzuluyuz. Çok güzel şeyler olacak. Bu tür etkinlikleri önemsiyoruz” dedi.
“Mersin’i bir kültür ve sanat kenti yapmak istiyoruz”
Konuşmasında Mersin’i bir kültür ve sanat kenti haline getirmek istediklerini yineleyen Başkan Seçer, “Mustafa Kemal ‘Mersinliler Mersin’e Sahip Çıkınız!’ demiş. Ben de Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bana yakışanı yapacağım. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Mersin’i bir kültür ve sanat kenti yapmak istiyoruz. Biz Mersin’in çağdaş bir kent olmasını arzu ediyoruz. Daha yükseklerde gözümüz. Bizim yönümüz Batı’ya ve çağdaşlığa dönük. Kültür ve sanatı onun için önemsiyoruz. Bu konuda her türlü desteği de vereceğiz. Zaman da yitirdik, bir hayli de geri kaldık, bunun farkındayız. Ama her şeye çare var, bunun da çaresi var. Bundan sonra daha çok katkı vererek, Mersin’i o özlediği noktalara getireceğiz” şeklinde konuştu.
Yağcı: “Festivalimiz 18 yaşında”
18. Uluslararası Mersin Müzik Festivali Yönetim Kurulu Başkanı Selma Merze Yağcı da bu güzel tablonun oluşmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, “Bir kentten başlayarak tüm ülkemizin kültür sanat tarihini zenginleştirmek üzere gönül gönüle, el ele vererek gerçekleştirdiğimiz festivalimiz, ne mutlu bize ki 18 yaşında. Müziğin evrensel dili, tüm farklılıklarımıza rağmen bizi bir kentte hemşeri, bir ülkede yurttaş yapmaya devam ediyor. Barış ve sevginin dili ancak böylesine çok sesli paylaşımlarla mümkün olabilirdi. İşte Mersinimize yakışan tablo da budur” ifadelerini kullandı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer konser öncesinde, 2019 Festival Kent Ödülü’nün sahibi Reyhan Bezdüz ile 2019 Festival Sanat Ödülü’nü almaya hak kazanan Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü Bengi İspir Özdülger’e ödüllerini takdim etti.
Mersin’in Sesi ''Müzik Festivali'' Başladı, Mersin Uluslararası Müzik Festivali 18 Yaşında

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”

Mersin Haber ,Mersin