Mersin'in Mut İlçesinde Simit Fiyatlarına Yüzde 50 Zam Yapıldı, Vatandaş Zamma Tepki Gösterdi

Mersin Mut'ta simit fırını sahipleri, uzun süredir aynı fiyata satılan simidin artan maliyetleri öne sürerek, zam  yapılmasını talep etti. Fırıncıların talepleri Mut Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından onaylandı, 1 Liradan satılan simit artık 1 Lira 50 kuruştan satılıyor.

17 Aralık 2018 Pazartesi, 11:32
G: 17.12.2018 - 13:35
Mersin'in Mut İlçesinde Simit Fiyatlarına Yüzde 50 Zam Yapıldı, Vatandaş Zamma Tepki Gösterdi
-

Simide yüzde 50 oranında zam yapılarak 1 lira iken 1 lira 50 kuruşa yükselmesine vatandaş tepki gösterdi. Mersin’in Mut ilçesinde 1 lira iken simide yüzde 50 oranında zam yapılarak 1,5 lira olduğunu öğrenen vatandaşlar, zamma tepki gösterdi.
Mut Son Dakika internet sitesinde yer alan haberin devamında; Mut Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı yaptığı açıklamada, “Bize oda olarak simit satışı yapan esnaflardan teklif gelir, bizde Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odasına bir üst yazı ile göndeririz onlarında onayıyla zam yapılmıştır” dedi. Simide yapılan zam hakkında açıklama yapan Mut esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Yusuf Kögce, "Simide yüzde 50 zam geldi. 1 liradan satılan simit 1,5 TL oldu. Simitteki artışın bizle alakası yok. Simid satışı yapan esnaf bizden zam yapılması için müracaat eder. Bizde Oda olarak bir üst yazı ile Mersin Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına bildiririz. Onlarda 1 lira olan simidi 1,5 lira yaparak bize bildirdi. Bizim zamla ilgili bir yaptığımız yok” dedi. Simit satışı yapan esnaflar ise, “ son günlerdeki zamlar yüzünden maliyetler bilindiği üzere uçup gitti. Unlu mamullere yüzde 60'ın üzerinde zam geldi. Uzun süredir simit 1 liradan satışa sunuluyordu. Zararı kurtarmak için Simid fiyatını da 1,5 TL yapmak zorunda kaldık” dediler. Mut ilçesinde uzun süredir 1 liradan satılan simit, yeni gelen zamla birlikte 1,5 liradan satışa sunuldu. Simide gelen zama tepki gösteren vatandaşlar, kahvaltılık simit almak için girdikleri simitçilerde büyük bir şok yaşadı. Simide yüzde 50 oranında zam geldiğini duyan vatandaşlar ise bu kadarı da olmaz ekmek 200 gram 1 liradan satılırken 100 gram simidin 1.5 liradan satılması akla sığmaz. Artık çay ve simit keyfi tarihe kavuştu. Yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulması gerekir” diyerek tepki gösterdiler.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”

Mersin Haber ,Mersin