Mersin’in Gururu Özkan, Tekerlekli Sandalye Halter Türkiye Şampiyonası’nda 2’nci Oldu

Birçok spor dalında azimle çalışarak dereceler alan Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli özel gereksinimli Kenan Özkan, bu kez de 8-9 Ağustos’ta Adana’da gerçekleştirilen Tekerlekli Sandalye Halter Türkiye Şampiyonası’nda 2’nci oldu.

11 Ağustos 2021 Çarşamba, 12:16
Mersin’in Gururu Özkan, Tekerlekli Sandalye Halter Türkiye Şampiyonası’nda 2’nci Oldu
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde görev yapan ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu 40 yaşındaki özel gereksinimli Kenan Özkan, 8-9 Ağustos’ta Adana’da gerçekleştirilen Tekerlekli Sandalye Halter Türkiye Şampiyonası’nda 105 kilo kaldırarak 2’nci oldu.
Özkan, ödüle doymuyor

Kente gümüş madalya ile dönen Özkan’ın, halter, kürek çekme, dans ve tekerlekli sandalye koşusu gibi birçok dalda dereceleri bulunuyor. Ödüllere doymayan Özkan, dünya şampiyonluğunu hedeflediğini belirtirken, Büyükşehir Belediyesi’nin kendisine sunduğu destekler için teşekkürlerini dile getirerek, “İmkan verdiler, imkansızı aştık” dedi. Özkan, gözünü diktiği 1’inciliği elde etmek için çalışmalara devam edecek.

“Amacım dünya şampiyonluğu”

Şampiyonada kazandığı 2’nciliğin sevincini yaşayan Kenan Özkan, şunları söyledi:

“Allah’ın izniyle, dediğimiz gibi biz iki kere 3’üncü olduk. Şimdi de Adana Halter’de Türkiye 2’ncisi olduk. Şeytanın bacağına çelmeyi taktık ve 2’nciliği yakaladık. Allah’ın izniyle seneye de 1’incilikle dünya rekorunu kıracağız. İlk kalkışta 90 kiloyu kaldırdım. İkinci kalkışta 100 kiloyu kaldırdım. Üçüncü kalkışta 105 kiloyu kaldırarak, Türkiye 2’nciliğini yakalamış oldum. Dansta da Türkiye 3’üncüsü oldum. Halterde de iki defa Türkiye Şampiyonası’nda 3’üncü oldum. Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ile Vahap Başkanımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. Bize bu imkanı verdi, biz imkansızı başardık. Gerçekten bize çok imkan verdiler, biz de hakkını verdik. Allah izin verirse amacım dünya şampiyonluğu.”

“Çok mutluyuz ve gururluyuz”

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan ve Kenan Özkan’a 3 aylık hazırlık sürecinde destekte bulunan Fatma Nur Yılmaz ise “Müsabakaya 12 ilden 34 sporcu katıldı. 4’ü kadın 28’i erkek olmak üzere. Yarışmacıların her biri birbirinden hırslı ve azimliydi. Hepsi birbirini geçmek için değişik stratejiler uyguladı diyebilirim. Kenan Bey birazcık heyecan yaptı. Motivasyonu güçlüydü. Beslenmesine dikkat ettik bu süre boyunca. Biliyorsunuz halter uzun zaman çalışmak ve emek sarf etmesi gereken bir spor branşı. Biz 3 aylık bir sürede 105 kiloyu kaldırarak 2’nci olduk. Umarım ilerleyen dönemlerde kendi rekorunu da kırarak 1’inciliği elde edecek. Çok mutluyuz ve gururluyuz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin