Mersin’in Gülümseten Hizmet Araçları

Her yönüyle yenilenen Mersin Büyükşehir Belediyesi, yenilikçi ve değişim odaklı anlayışını vatandaşlara hizmet veren araçlara da yansıtıyor.

11 Ağustos 2020 Salı, 22:29
Mersin’in Gülümseten Hizmet Araçları
-

Vatandaşların hizmetinde olan ve 7/24 çalışan yol süpürme aracı, sulama arazözü, engelli transfer aracı, evde bakım hizmeti aracı, eve yemek servisi aracı, vidanjör, yol bakım destek, ilaçlama aracı üzerinde bulunan esprili cümleler ile Mersinli vatandaşların yüzlerini gülümsetiyor.

Giydirmeler araçların hizmet verdiği alanlara uygun yapılıyor
Kentin her noktasında hizmet veren araçlarına esprili ve sevimli bir dille oluşturulan cümlelerin yer aldığı bir şekilde giydirme yapan Büyükşehir Belediyesi, yüzlerde tebessüm oluşturan bir hizmetle daha gönülleri fethediyor.
Araçlar hizmet verdiği alana göre sınıflandırılarak, üzerine uygun cümlelerin olduğu giydirmeler yapıldı. Aracın niteliğine göre yazılan cümlelerin hepsinin hikayesi bulunuyor.

‘Kenti Mis’, Mersin’i mis gibi yapıyor
Üzerinde “Kenti Mis” yazan yol süpürme aracı, Mersin’i Türkiye’nin en temiz kenti yapmak için her gün yollara düşüyor. Mesaisi günün erken saatlerinde başlayan Kenti Mis süpürme aracı kenti mis gibi yapıyor. Tüm gün kentin sokaklarını süpüren sevimli hizmet aracı gören vatandaşların yüzünde tebessüm oluşturuyor.

Vidanjörler için: ‘Ben çekerim dertleri, sen yaşa sevinçleri’
Kanal ve kanalizasyon tıkanması için kullanılan vidanjörler için üzerinde “Ben çekerim dertleri, sen yaşa sevinçleri” cümlelerinin olduğu giydirmeler bulunuyor.

‘Bizimkisi bir aş hikayesi’
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Aşhane’de hazırladığı yemekleri, yaşlı, engelli olan ve yemek yapamayan vatandaşların evine kadar ulaştırıyor. Büyükşehir tarafından haftanın beş günü verilen bu hizmet, “Bizimkisi bir aş hikayesi” sloganıyla giydirilen eve yemek servisi aracı ile Aşhane’ye gelip yemek alamayacak durumda olan vatandaşların ayağına kadar ulaştırılıyor.

Sulama arazözü: ‘Su gelir güldür güldür’
Sulama arazözü için yapılan giydirmenin de yine hikayesi var. Aracın giydirmesi çok sevilen bir halk türküsü olan “Su Gelir Güldür Güldür’ün sözlerinden esinlenerek yapıldı. Türküden esinlenerek yapılan giydirmeli sulama arazözü yolları ve yol kenarlarındaki yeşillikleri sulamak için her sabah yola koyuluyor.

‘Engel mi Mesafeler’ hizmet vermeye?
Engellilerin sosyal hayata katılımını sağlamak, güven içinde sokağa çıkmalarını ve ihtiyaçlarını rahatça temin etmelerini sağlamak amacıyla ulaşım hizmeti veren Engelli Transfer Aracı da yine çok sevilen bir şarkının sözlerinden yola çıkılarak, “Engel mi mesafeler” cümlelerinin yer aldığı bir şekilde giydirildi.

Evde bakım hizmeti aracı ile ‘Mutlu ol yeter’
İlerleyen yaşları nedeniyle hareket kısıtlılığı yaşayan ve bu nedenle sağlık hizmetleri, kişisel bakım gibi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik evde sağlık ve bakım uygulamasını başlattığı Evde Sağlık ve Bakım Uygulamasının aracı olan evde bakım hizmeti aracı vatandaşların mutluluğu için çalışıyor. Yine çok sevilen bir şarkının sözlerinden esinlenerek yapılan ve alanına uygun bir şekilde giydirilen aracın üzerinde ise “Mutlu ol yeter” yazısı yer alıyor.

‘Gül döktüm yollarına’
Mersinli vatandaşların konforlu yollarda ulaşım yapması için hizmet veren yol yapım destek aracı için de yine alanına uygun bir şekilde giydirme yapıldı. “Gül döktüm yollarına” yazan yol yapım destek aracı, yolların standartlara uygun hale getirilmesi amacıyla çalışıyor.

‘Kovaladıkça kaçan ateş böceğim misin?’
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaz aylarında sinekle mücadele konusunda hizmet verdiği ilaçlama araçları da “Kovaladıkça kaçan ateş böceğim misin?” sloganıyla giydirildi. İlaçlama araçları pandemi sürecinde dezenfeksiyon işlemleri konusunda da en çok hizmet veren araçlardan biri oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin