Mersin’in Eşsiz Lezzetleri Diyarbakır’da Dünyaya Tanıtılıyor, ‘2. Mezopotamya Turizm Ve Gastronomi Fuarı’nda Mersin Rüzgarı

Diyarbakır’da düzenlenen fuarda, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan Mersin Büyükşehir’in standına, yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi.

25 Mayıs 2024 Cumartesi, 16:05
Mersin’in Eşsiz Lezzetleri Diyarbakır’da Dünyaya Tanıtılıyor, ‘2. Mezopotamya Turizm Ve Gastronomi Fuarı’nda Mersin Rüzgarı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Doğası, tarihi, denizi ve yayları ile Türkiye’nin turizm potansiyeli yüksek şehirlerinden biri olan Mersin’in eşsiz lezzetleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ‘2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda sergilenmeye başlandı. Diyarbakır’da düzenlenen fuarda, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan Mersin Büyükşehir’in standına, yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi.
 
Eşsiz bir tarihe sahip Mezopotamya topraklarında bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’na, Mersin Büyükşehir Belediyesi de katıldı. Kapılarını ziyaretçilerine açan fuarda en çok ilgi çeken stantlardan birisi de, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından kurulan Mersin Büyükşehir’in standı oldu.
 
Doğası, tarihi, denizi ve yayları ile Türkiye’nin turizm potansiyeli yüksek şehirlerinden biri olan Mersin’in eşsiz lezzetlerini de deneyimleyen ziyaretçiler, en kısa sürede Mersin’e gelmek istediklerini ilettiler.
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. ve Diyarbakır Fuarcılık ve Ticaret A.Ş. tarafından gerçekleştirilen 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı, 23 Mayıs’ta kapılarını açtı. Toplam 104 firma ve kuruluşa ev sahipliği yapan fuar, 26 Mayıs’a kadar Türkiye’nin dört bir yanından ve 23 farklı ülkeden ziyaretçiyi ağırlayacak.
 
Kerebiç ve Cezerye fuarın favorisi oldu
Fuarı ziyaret eden ve fuar sayesinde farklı kültürler ile o kültürlerin yemeklerini tanıma şansları olduğunu kaydeden İrfan Türk, “Bizim açımızdan değişiklik oldu. Mersin yöresine ait kerebiç tatlısını yedik ve çok beğendik. Hepimiz kardeşiz ve bir araya gelmemiz güzel bir olay” diyerek, fuara katkı sunan herkese teşekkür etti.
Birçok farklı şehrin yemeklerini denediklerini belirten Muhammed Aras, “Fuar ve yemekler çok güzel. Özellikle cezerye harikaydı. Mersin Büyükşehir’e teşekkür ederiz” dedi. Kerebiç tatlısını deneyen turistler de, çok lezzetli bulduklarını ve Türkiye’ye yeniden gelerek tatmak istediklerini kaydettiler.
 
Şehirlerin tanıtımına katkı sunan önemli bir fuar
Fuar’a Cizre’den katılan Abdullah Doğala ise, fuarların şehirlerin birbirini tanıması için çok önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, “Mersin’i de böyle bir fuarda, böyle bir etkinlikte görmek gerçekten çok sevindirici. Kerebiçler, cezeryeler hepsi çok güzeldi ve çok beğenildi. Mersin standını burada görmek beni mutlu etti. Cizre olarak biz, Mersin olarak siz ve bütün diğer şehirler bu etkinlikleri ihmal etmemeliler. Şehirlerimizin tanıtımı için gerekli bir fuar” dedi. Her şeyin çok güzel olduğunu da sözlerine ekleyen Doğala, “Vahap Başkanımızı da burada görmek çok güzel olurdu. O’nu başka bir etkinlikte kesinlikle görmek isteriz” sözlerine yer verdi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN’DE AYNI CADDE DE SABAH OTOBÜS, AKŞAM ÇEKİCİ YANDI
TARSUSGÜCÜ U17'LERDE HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONASI
TOROSLAR’DA ÜÇÜNCÜ OKUMA SALONU HİZMETE GİRDİ
10 İLDE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ'NE OPERASYON
VALİ TOROS’UN EŞİ DUDU İREM TOROS ‘MAARİF ORKESTRASI VE KOROSU KONSER’ PROGRAMINA KATILDI
MERSİN ESOB BAŞKANI SARI, EMLAKÇILAR ESNAF ODASI'NIN BAHAR KERMESİNE KATILDI
VALİ TORIS'UN EŞİ DUDU İREM TOROS, ESRA ŞEMSİ ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ
VALİ ATİLLA TOROS’UN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI
ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ, PAPAZIN BAHÇESİNDE TEMİZLİK YAPTI, UYARIDA BULUNDU
MERSİN'DE YOLCU OTOBÜSÜ YANGINI

Mersin Haber ,Mersin