Mersin’in Doğu Sahilleri Yenileniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli sahil bölgelerinden Karaduvar Mahallesi’nde plaj düzenleme çalışmalarına başladı.

21 Ağustos 2019 Çarşamba, 09:09
Mersin’in Doğu Sahilleri Yenileniyor
-

Sahilde dağınık haldeki büyük kayaları düzenleyen Büyükşehir ekipleri, plajın kumunu da temizleyip, vatandaşlar için temiz bir hale getiriyor. Çalışmaların tamamlanmasından sonra Karaduvar sahili kent merkezine en yakın plajlardan biri olacak.
Mersin’in atıl kalmış mahallelerinde kentsel yenileme çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Karaduvar sahillerinde hummalı bir çalışma başlattı.
Uzun yıllardan bu yana hizmetten yoksun bırakılan Mersin’in doğu mahalleleri, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile birlikte hak ettiği değere kavuşuyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatı ile bir yandan Gündoğdu, Siteler ve Hal Mahalleleri’ne hizmet götürülürken, diğer yandan da Karaduvar, Kazanlı ve Adanalıoğlu gibi sahil mahallelerine hizmet atağı sürüyor.
Karaduvar sahili çalışmalarla canlanacak
Uzun yıllardan bu yana imar ve yetki tartışmaları ile atıl durumda kalarak, hizmet bekleyen Karaduvar sahili, yapılan çalışmalar ile birlikte canlanmaya başladı. Düzenlemelerin tamamlanmasının ardından Mersin kent merkezindeki vatandaşların da tatil amacı ile tercih edeceğinin düşünüldüğü Karaduvar sahili hak ettiği değere kavuşacak.
Büyükşehir ekipleri çalışmalar kapsamında ilk olarak Karaduvar sahilindeki dağınık haldeki büyük kayaları düzenliyor. Plajın kumunu da düzenleyip, vatandaşlar için temiz bir hale getiren ekipler, çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor.
Karaduvar Mahalle Muhtarı Fikret Altan, Karaduvar sahilinin uzun yıllardan bu yana imar ve yetki tartışmalarından kaynaklı olarak atıl durumda bırakıldığına dikkat çekerek, yapılan çalışmaların kendileri için büyük önem taşıdığını vurguladı.
Küçük dokunuşlarla güzelleşen dünya
Mahallelerinde sadece küçük dokunuşlar istediklerini kaydeden Muhtar Altan, “Küçük dokunuşlar ile o sahil insanların denize girilebileceği, çok rahat gezebileceği, çok rahat hareket edebileceği bir alan haline gelebilir. Çok büyük dokunuşlara değil, küçük dokunuşlara ihtiyaç var. Bu dönemde Büyükşehir Belediyesi sesimize kulak verdi. O küçük dokunuşları görmeye başladık. Sahili bir bütün olarak değerlendirdiğimiz zaman çok güzel gelişmeler olacağını düşünüyoruz” dedi.
Sahilin uzun zamandan bu yana bakım ve düzenleme çalışması yapılmadığı için atıl bir durumda olduğuna dikkat çeken Muhtar Altan, düzenlemelerin tamamlanmasının ardından Karaduvar Mahallesi sakinlerinin çevreye daha duyarlı olacaklarını ve yapılan çalışmalara sahip çıkacaklarını belirtti.
Kentin batı kesiminde yer elen turizm bölgelerinin gereğinden fazla kalabalık olduğunu dile getiren Altan, “Mersin’in doğu sahilleri hak ettiği değeri bulmaya başladı. Bu kentin batısı inanılmaz derecede kalabalık ve yoğun. Özellikle Karaduvar Mahallesi’nin otantik özellikleri ve farklı etnik unsurları barındıran yapısı vardır” diye konuştu. Çalışmaların tamamlanması ile Karaduvar sahilinin Mersin’in yeni turizm alanlarından birisi olması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Huseyin
13:32
22 Ağustos 2019 Perşembe
Duzenleyip kime peşkeş çekecek aceba
5.176.239.94
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin