Mersin'in Anamur İlçesinde, D-400 Karayolunda Seyreden Araçlar Durdurularak Muz İkramı Yapıldı

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Mersin Antalya Karayolunda seyahat edenlere muz ikram ederek sürpriz de bulundu.

20 Temmuz 2019 Cumartesi, 10:10
Mersin'in Anamur İlçesinde, D-400 Karayolunda Seyreden Araçlar Durdurularak Muz İkramı Yapıldı
-

Anamur Belediyesi’nce bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası Kültür ve Muz Festivali 19-20 Temmuz tarihlerinde gerçekleştiriliyor.
Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç,Türkiye’de tüketilen muzun yüzde 70’inin Anamur’da üretildiğini belirterek,”Muz’un başkenti Anamur’umuzu tarihi ve kültürel değerleri ile dünyaya tanıtmak için bu yıl farklı konsepte festival düzenliyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından gelen konuklarımızla; şehrimizin tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkaracağız” dedi. Anamur’un fizik tedavi ihtisas alanı olarak tahsis edildiğine dikkat çeken Kılınç, festival kapsamında sağlık turizmi potansiyelinin de anlatılacağını söyledi. “Muz denince Anamur akla geliyor.” Diyen Başkan Kılınç,”Artık muz tarımının yanı sıra ülkemize has aroması olan muzun dünyaya tanıtılması için bu yıldan itibaren çalışmalarımıza başladık. Bu yılki festivalimizi kültürel ve tarihi değerlerimizi de ön plana çıkartarak şekilde kutluyoruz.”şeklinde konuştu.
Anamur’un Carreta kaplumbağalarının en önemli üreme alanlarından biri olduğuna işaret eden Kılınç,”Bundan önceki yıllarda gönüllü çevreciler kaplumbağalara sahip çıkmaz. Artık resmi olarak belediyemiz de bu işin tarafı oldu. Kaplumbağaların üreme alanlarını korumaya alarak işaretledik. Üreme alanları belediyemizin koruması altında Yurt dışından davet ettiğimiz ettiğimiz çevreci duyarlı basın aracılığı ile carrettaları dünya gündemine de taşıyacağız” ifadelerini söyledi.19 Temmuz Cuma günü kortej yürüyüşü ile başlayan festival kapsamında Azerbaycan, KKTC halk oyunları ekipleri gösteriler sunarken, yöresel lezzetler de ikram edilecek. Festival kapsamında ayrıca sanatçı Ali Kınık ile Serkan Kaya hayranları ile buluşarak konser verecek.
Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Mersin Antalya Karayolunda seyahat edenlere muz ikram ederek sürpriz de bulundu.
Kaynak: Anamur Manşet

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı

Mersin Haber ,Mersin